RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2881|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

香港買不到淘宝p2vision特價

keiji11 發表於 2014-10-30 09:40:04 來自手機 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我在香港付訂金的時候沒有用香港信用卡的選擇,是否一定要用支付宝?如支付宝ok付訂金,付尾數的時候支付宝可不可以在7-11充值$3000多元來付尾數?支付宝充值有沒有上限?支付宝充值可否用香港信用卡?謝謝Ching !

http://detail.m.tmall.com/item.htm?id=35616062893&sid=da8b097feb5ac16e&abtest=2&rn=bf260c8b5cb71dfaddc323f1514a602b
RivenMan 發表於 2014-10-30 10:23:41 | 只看該作者
用PPS都可以的..當然要開支付寶AC...假設淘寶是個超級市場..你選好了貨品之後..要去收銀(支付寶)結算.我一向用PPS的..因為信用卡手續費太貴了
 樓主| keiji11 發表於 2014-10-30 11:04:09 來自手機 | 只看該作者
其他東西有pps可選但訂p2v是沒有這個選擇。
zeda 發表於 2014-10-30 13:26:34 | 只看該作者
I contacted them and they claimed that they do not send the phantom to HK.  You should provide an address of China
 樓主| keiji11 發表於 2014-10-30 13:34:50 | 只看該作者
that's what I did and got the same reply from the taobao store. But some ching in this forum is saying they can do the following below to get the item ship to HK  which I have no idea what to do.

送去用集運公司(係大陸).集運公司會送黎香港(集運公司自取..要自付香港運費).
zeda 發表於 2014-10-30 14:05:14 | 只看該作者
請看以下對話:

我 : 用國際轉運即您寄到深圳的倉(如順豐的倉), 然後我付款給順豐再送到香港

dji旗舰店:不可以的呢, 实在抱歉哦, 我们天猫不好这样操作的呢
bigcow 發表於 2014-10-30 14:37:05 | 只看該作者
今次要在大陸有朋友幫忙的
ng3c 發表於 2014-10-30 16:30:21 | 只看該作者
zeda 發表於 2014-10-30 14:05
請看以下對話:

我 : 用國際轉運即您寄到深圳的倉(如順豐的倉), 然後我付款給順豐再送到香港

你問大陸D人無用,佢地好多都唔識國際轉運。不過不是每一種商品都能做國際轉運,有D真係不能用官方轉運。剛剛我試過在同那一網店試扮買精靈一。好順利可以國際轉運。你同佢講,佢就以為你叫佢替你辦(國際轉運)。事實上是你自已辦的,到你正式比錢叫佢地送貨,你自已就填選自已香港地址,不過下面有一個小方格比你選國際轉運)。選取後就進去揀你鐘意的轉運公司,付貨人只能見到國際轉運商的大陸地址。到國際轉運倉庫收到貨就網上通知你網上搞轉運付款,直送你處又得、到佢指定收貨點去自提又得。
ng3c 發表於 2014-10-30 16:33:21 | 只看該作者
如果你地想趁呢個藉口去大陸識返個女朋友都唔係壞事嘅
 樓主| keiji11 發表於 2014-10-30 17:49:32 | 只看該作者
ng3c 發表於 2014-10-30 16:30
你問大陸D人無用,佢地好多都唔識國際轉運。不過不是每一種商品都能做國際轉運,有D真係不能用官方轉運。 ...

thanks for you reply but the item you tested is not the right one, we are looking to buy the one below they set something which you cannot click to pay deposite
http://detail.tmall.com/item.htm ... &pm_id=&abbucket=12

ng3c 發表於 2014-10-30 21:21:46 | 只看該作者
keiji11 發表於 2014-10-30 17:49
thanks for you reply but the item you tested is not the right one, we are looking to buy the one be ...

唔知你點解唔得,我就一D問題都無。不過我已有一部,平都唔會買!
fn14529 發表於 2014-10-30 22:08:21 | 只看該作者
要用大陸銀行 充值入支付寶 買的 我都訂了 付了100訂金 寄貨地址選大陸集運公司寄來香港(www.manybo.com) 希望幫到你。。。因為呢隻圍返只係$3800 非常抵玩
fn14529 發表於 2014-10-30 22:09:14 | 只看該作者
請看以下對話:

要用大陸銀行 充值入支付寶 買的 我都訂了 付了100訂金 寄貨地址選大陸集運公司寄來香港(www.manybo.com) 希望幫到你。。。因為呢隻圍返只係$3800 非常抵玩

RivenMan 發表於 2014-10-30 23:32:45 | 只看該作者
請看以下對話:

你直接俾個大陸地址佢(集運大陸地址).支付寶付款(因為冇得送左過去先俾錢..你估外賣咩.)...佢就送去集運倉..倉落黎香港..俾香港運費....不過係大陸海關唔知會唔會扣查..最近都加緊左有好多貨唔落到黎HK
ng3c 發表於 2014-10-31 08:36:18 | 只看該作者
RivenMan 發表於 2014-10-30 23:32
你直接俾個大陸地址佢(集運大陸地址).支付寶付款(因為冇得送左過去先俾錢..你估外賣咩.)...佢就送去集運 ...

唔比過關果D在逃保官網的國際轉運選項已唔比你選取國際轉運。犯規同冒牌貨唔比過是應該的;電子儀器就唔比過,不過我地而家買的是電子玩具,唔應該有問題。自已上國際轉運公司網頁睇下,好詳細寫明邊D唔可以出口。最大不了就退回轉運公司大陸倉庫,到時自已上去取貨。

限制物品清單
http://www.xmkuaidi.cn/zhengce/2010311/zc1063.html
ksliu72 發表於 2014-10-31 14:34:57 | 只看該作者
我情況和你一樣, 付訂金的時候不成功, 由於每人只可訂一部, 你不可用同一個 account 訂
cf2468 發表於 2014-11-1 19:23:39 | 只看該作者
用集運再寄來香港是不是沒有問題呢?
zeda 發表於 2014-11-3 22:04:15 | 只看該作者

多謝提示,我終於落了訂。
fn14529 發表於 2014-11-3 23:49:58 來自手機 | 只看該作者
Zeda 兄 你守救火船?
zeda 發表於 2014-11-4 11:11:44 | 只看該作者
fn14529 發表於 2014-11-3 23:49
Zeda 兄 你守救火船?

是精英號,在海上行緊的真船