RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2177|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Qav250裝唔度emax mt2204

isaac006 發表於 2014-12-4 09:21:55 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

買完先知原來mt2204用m3螺絲仲要一邊長一邊短,只係上度兩粒螺絲,仲要轉咗45度先得,有冇人知咁樣安唔安全?
unityandy 發表於 2014-12-4 09:51:21 來自手機 | 只看該作者
裝2粒已經ok,冇問題請放心。
 樓主| isaac006 發表於 2014-12-4 10:09:18 來自手機 | 只看該作者
unityandy 發表於 2014-12-4 09:51
裝2粒已經ok,冇問題請放心。

唔該曬師兄,但係啲電線全部都凸晒出黎會唔會好易整斷?我衣加將佢地凸出黎嗰邊擺隻250既"入面",係咪都夠安全?
法師傅 發表於 2014-12-4 12:15:59 | 只看該作者
isaac006 發表於 2014-12-4 10:09
唔該曬師兄,但係啲電線全部都凸晒出黎會唔會好易整斷?我衣加將佢地凸出黎嗰邊擺隻250既"入面",係咪都 ...

放心, 2粒係安全 , 上得實就OK , 怕鬆可加DD螺絲膠 , 或每次起落都檢查下有無鬆 ,
好多250機架配250摩打都係咁 , 要打斜裝 , 無問題的 , 線係軟無咁易整得斷 ,
另外睇你架機玩咩野 , 如果係低空穿越 , 多數斷槳或斷臂, 好難淨係斷果幾條線 XD
unityandy 發表於 2014-12-4 12:49:24 來自手機 | 只看該作者
可用30mm叔膠全包隻腳,正嫁!
frank8wong 發表於 2014-12-9 07:43:16 來自手機 | 只看該作者
我都係買左這個架,在學中