RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1642|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Ts832 問題

Vickyjim007 發表於 2014-12-28 20:32:46 來自手機 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
炒完機之後只收到OSD ,個 gopro 收唔到影像 ,本人的接綠是左面紅黑線供電中問黃缐出OSD 第四條線比gopro 第五條缐一開2 地線比gopro 和 OSD ,之前如為gopro 有事但換了另外一個又唔得,又試過張中間條線比gopro 用唔要OSD 一樣冇影像出,C Hing 門你估是什麼事?
本人理解如果發射壞了就收不到OSD,
如果gopro 壞了換了第二個一樣唔得,
你估會唔會gopro線有事?
hcfken 發表於 2014-12-28 21:23:32 來自手機 | 只看該作者
睇嚟ching 問題出在gopro去osd線或者
hcfken 發表於 2014-12-28 21:25:10 來自手機 | 只看該作者
gopro 本身個TV out出左問題,試下部gopro TV out 有冇信號先啦
 樓主| Vickyjim007 發表於 2014-12-29 01:15:51 來自手機 | 只看該作者
我插過第二部gopro 入去一樣收不到影像
法師傅 發表於 2014-12-29 10:08:39 | 只看該作者
圖傳CHANNEL 對岩未 ?

唔係講笑 , 之前有個高手 , 就係炸機無畫面以為壞圖傳 ,
點知買左新圖傳發左貨先知原來係可能炸機時HI 倒粒轉頻制 ............. TS832按制轉頻 ....
阿昌 發表於 2014-12-31 10:37:20 來自手機 | 只看該作者
黃綫係入視頻訊號,第四綫入音頻訊號,你肯定之前本圖像?一般都係Gopro入訊號比osd,,之後osd會叠加咗訊号喺Gopro視频訊號一齊入圖傳嘅黄色綫。
阿昌 發表於 2014-12-31 10:43:06 來自手機 | 只看該作者
即係Gopro吾係直接落圖傳,係入osd嘅視频輸入位置。