RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2456|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問各師兄250穿越機砌邊隻好

Wowmarco 發表於 2015-10-15 21:17:27 來自手機 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問各師兄250穿越機砌邊隻好?qav250 /Kim 240 /runner 250/其他,headplay 眼鏡好唔好? ,我有玩v120d02s 有devo7e控
 樓主| Wowmarco 發表於 2015-10-17 09:11:46 來自手機 | 只看該作者
有冇人可以比d高見呀:)
ghostkcleung 發表於 2015-10-17 11:14:25 來自手機 | 只看該作者
如果你有 devo 控,玩返華牌可以慳少少,如果無記錯,Runner 250 用 7 個 channel 應該夠。就算唔夠,換隻 devo 10 都仲得,可以控晒你啲機。
lawlaw36 發表於 2015-10-18 00:52:08 | 只看該作者
同意,華記Runner250 一出機唔洗點切又已set定好咁上下,又GPs[穿越Gps冇乜用],但如果你都對老切有舖引,想好似論壇上D朋友咁隻机一手一腳係自己選料自己切,咁大路D就 qav250,其實而家24O又好25O又好,咩架都得,呢家D人都玩到18O,21O咁,自己想玩就買啦!
 樓主| Wowmarco 發表於 2015-10-18 18:22:15 來自手機 | 只看該作者
其實佢gps係有乜用途尾燈有冇用?咁即係買華記冇gps 板都ok
jackyjacky 發表於 2015-10-22 21:16:35 | 只看該作者
 樓主| Wowmarco 發表於 2015-10-22 21:35:15 來自手機 | 只看該作者
Kim240 係咪可以改馬遠座的角度
 樓主| Wowmarco 發表於 2015-10-22 21:35:33 來自手機 | 只看該作者
底座
bensoncfmak 發表於 2015-10-22 23:18:04 | 只看該作者

好似唔覺有,我都建議切摺機,攞出街玩方便啲,另外摩打、電變、我用EMAX貪佢夠平、不過玩第二部就鍾意用啲靚啲嘅料。
bensoncfmak 發表於 2015-10-22 23:24:04 | 只看該作者
我其實都好想買眼鏡,但由於技術差,練好控好部機先奬勵自已,不過CHING有技術不防留意下肥鯊:http://www.asiatees.com/display?brand=Miscellaneous&model=All&id=110878&c=product-int
jackyjacky 發表於 2015-10-23 18:00:13 | 只看該作者
Wowmarco 發表於 2015-10-22 21:35
Kim240 係咪可以改馬遠座的角度

Kim 240 個 另加摩打座 ... 不是給予改摩打角度, 只是用來加長軸距

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a312a.7700824.w4002-9996127871.19.XVm582&id=44616679890
ghostkcleung 發表於 2015-10-23 23:11:19 | 只看該作者
bensoncfmak 發表於 2015-10-22 23:24
我其實都好想買眼鏡,但由於技術差,練好控好部機先奬勵自已,不過CHING有技術不防留意下肥鯊:http://www.a ...

我覺得無論你練到手控幾好,
戴咗副眼鏡就完全兩回事,
到不如試下用眼鏡 Hov 機,
然後慢慢飛,習慣咗之後就可以某程度亂飛。
 樓主| Wowmarco 發表於 2015-10-25 19:31:02 來自手機 | 只看該作者
巳經入了Kim240 多謝大家意見,昨天飛咗轉,睇mon玩真係兩回事,因為睇唔到後面冇乜安全感