RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6924|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題] FPV, 實時航拍呢部幾百元, U818S Vs V686

kslee30 發表於 2015-10-18 12:31:07 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

FPV, 實時航拍, 呢套優廸U818S, 全套乜都包晒, 唔使一千, 幾百蚊黎講, 好似幾正, 得唔得, 戶外掂唔掂?

不過好似偉力V686正d, 都係幾百蚊有齊全套。

U818S

solaris8x86 發表於 2015-10-18 17:05:18 | 只看該作者
v686個沙漠場,勁靚...!
 樓主| kslee30 發表於 2015-10-19 04:34:03 | 只看該作者
幾百蚊全套, 目前好似係偉力V686最正。
tunagt 發表於 2015-10-20 00:36:26 | 只看該作者
kslee30 發表於 2015-10-19 04:34

Hi
C Hing 要買偉力Q222有氣壓定高或V666比較易操控去戶外可操控遠一些
lawlaw36 發表於 2015-10-20 01:47:42 | 只看該作者
kslee30 發表於 2015-10-19 04:34

我都覺得686好D ,支控都正常D ,冇咁玩具  ,個MON 就大家差唔多,  而樓上講既 666 又更係好!
 樓主| kslee30 發表於 2015-10-21 07:00:30 | 只看該作者
tunagt 發表於 2015-10-20 00:36
Hi
C Hing 要買偉力Q222有氣壓定高或V666比較易操控去戶外可操控遠一些

c Hing, V666 同 Q222好似都冇即時圖傳果個顯示屏喎?
 樓主| kslee30 發表於 2015-10-21 07:00:50 | 只看該作者
lawlaw36 發表於 2015-10-20 01:47
我都覺得686好D ,支控都正常D ,冇咁玩具  ,個MON 就大家差唔多,  而樓上講既 666 又更係好!
...

c Hing, V666 同 Q222好似都冇即時圖傳果個顯示屏喎?
tunagt 發表於 2015-10-21 11:04:08 | 只看該作者
kslee30 發表於 2015-10-21 07:00

Taobao search
 樓主| kslee30 發表於 2015-10-21 19:11:20 | 只看該作者

請問Q222的氣壓自動定高, 鬆手是飛機自訂飛行高度有什麼作用或好處?

另外, 請問C Hing, 戶外抗風能力來說, 是Q222還是V666較佳?

ckcgary 發表於 2015-10-21 22:38:43 | 只看該作者
請問呢套 Q222 大約可 FPV 飛幾遠?
http://m.intl.taobao.com/detail/ ... .0.0&id=43699449097

呢套 V353 聲稱可飛 500M,實際大約可 FPV 飛幾遠呢?
http://m.intl.taobao.com/detail/ ... .0.0&id=39978382211
tunagt 發表於 2015-10-22 00:10:53 | 只看該作者
kslee30 發表於 2015-10-21 19:11
請問Q222的氣壓自動定高, 鬆手是飛機自訂飛行高度有什麼作用或好處?

另外, 請問C Hing, 戶外抗風能力來說 ...

HI
你無須 KEEP油鬥剩係控制左右平行對新手容易控制D.   V666大隻D抗風能力應好D.
tunagt 發表於 2015-10-22 00:13:51 | 只看該作者
ckcgary 發表於 2015-10-21 22:38
請問呢套 Q222 大約可 FPV 飛幾遠?
http://m.intl.taobao.com/detail/ ... .0.0&id=43699449097

Q222 2.4GHZ 空曠地方100-150M  5.8GHZ FPV UNDER 100M.
lawlaw36 發表於 2015-10-22 00:15:54 | 只看該作者
都你V686靓仔,同配置計有MON ,有圖傳, 岩玩D
ckcgary 發表於 2015-10-22 09:18:36 | 只看該作者
tunagt 發表於 2015-10-22 00:13
Q222 2.4GHZ 空曠地方100-150M  5.8GHZ FPV UNDER 100M.

咁即係就算真係有 500M 控距,如果 5.8Ghz FPV 都去唔到咁遠,控得遠都無用,即係要自己再改機令 FPV 遠啲?可以點改?唔該。

tunagt 發表於 2015-10-22 10:50:39 | 只看該作者
ckcgary 發表於 2015-10-22 09:18
咁即係就算真係有 500M 控距,如果 5.8Ghz FPV 都去唔到咁遠,控得遠都無用,即係要自己再改機令 FPV 遠 ...

Hi
小學雞改法改夭線加強發䠵和接收能力這方法比較便宜另一方法改圖傳比敕貴同重以上都是玩具級飛機不能要求太高
taidick 發表於 2015-10-23 02:22:00 | 只看該作者
686啦多零件
wantosee 發表於 2015-11-3 21:11:19 | 只看該作者
差不多價錢還有這隻,  唔知得唔得.

https://www.youtube.com/watch?v=1D-rKeH17eU
tunagt 發表於 2015-11-5 19:57:28 | 只看該作者
wantosee 發表於 2015-11-3 21:11
差不多價錢還有這隻,  唔知得唔得.

https://www.youtube.com/watch?v=1D-rKeH17eU

OK.........
stevenyu2000 發表於 2015-11-9 09:51:46 來自手機 | 只看該作者
Q222 個自動定高真系 work ?
 樓主| kslee30 發表於 2015-11-11 06:19:37 | 只看該作者
ckcgary 發表於 2015-10-22 09:18
咁即係就算真係有 500M 控距,如果 5.8Ghz FPV 都去唔到咁遠,控得遠都無用,即係要自己再改機令 FPV 遠 ...

1. 無圖傳訊號時就肉眼睇住部機黎控都得。
2. 我都好想知廉價改增益天線方法(both 四軸機與圖傳)
3. 但好似改左都無用, 因為現具級的機係唔抗風, 飛高D都頂唔住D風。