RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3967|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

FPV 250 於 今 天 放 生

kalt 發表於 2015-10-22 01:55:05 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
在 飛 行 中 1 & 2 號 麼 打 抽 宿 慢 轉 , 則 飛 落 山, 未 能 尋 回, 有 BB 都 無 用, 應 為 Naze 32 未 set 好 所 引 致, 在 當 時 我 朋 友 見 飛 控 紅, 綠 及 籃 燈 同 時 着, 請 問 是 什 麼 原 因 Thank You
法師傅 發表於 2015-10-22 10:19:42 | 只看該作者
  • 出事前試飛過幾多粒電係無事 ?
  • 今次飛左幾耐出事 ?
  • 用2204摩打6吋槳 ?
  • 用邊隻槳 ?
  • 幾多A電變 ?
  • 你肯定1-2號抽搐慢轉而則飛 ?
  • 點解飛緊都知飛控上紅綠籃燈同時着 ?

solaris8x86 發表於 2015-10-22 11:43:42 | 只看該作者

樓主| kalt 發表於 2015-10-23 02:21:19 | 只看該作者
法師傅 發表於 2015-10-22 10:19出事前試飛過幾多粒電係無事 ? 今次飛左幾耐出事 ? 用2204摩打6吋槳 ?

1) 出 事 前 Set 及 試 咗 幾 個 周 日, 還 揸 住 在 手 攑 高 及 Hold 机, 解 銷 OK, 正 常
2) 試 吓 隻 机 彈 唔 彈, 就 出 事, 1 & 2 號 麼 打 慢 轉, 則 飛 無 反 應   
3) 2204 motor & 干 豐6045 槳
4) E-Max 12A 电 調
5) 身 边 机 友 目 視 紅 緣 燈 齊 着
6) 順 帶 換 机, Q330, 從 新 再 來
7) Thank You

最佳配角 發表於 2015-10-23 10:08:48 | 只看該作者
Ching 係邊個大山唔見呀,咁
Vickyjim007 發表於 2015-10-23 11:37:25 來自手機 | 只看該作者
在那唔見經過幫你搵下
 樓主| kalt 發表於 2015-10-23 13:28:14 | 只看該作者
最佳配角 發表於 2015-10-23 10:08
Ching 係邊個大山唔見呀,咁

C Hing :
係 飛 鵝 山 東 風 位, 於 上 面 有 片 平 地, 玩 电 滑 翔 机, 順 帶 試 吓 隻 四 軸, 飛 走 就 算 吧 !!!!

ghostkcleung 發表於 2015-10-23 17:58:31 | 只看該作者
只要唔係跌落山,執返當 parts 賣都唔少錢,當返工
法師傅 發表於 2015-10-24 10:13:34 | 只看該作者
kalt 發表於 2015-10-23 02:21
1) 出 事 前 Set 及 試 咗 幾 個 周 日, 還 揸 住 在 手 攑 高 及 Hold 机, 解 銷 OK, 正 常
2) 試 吓 隻  ...

你隻摩打係咩牌子 ? 我有老友有架機隻摩打同你果隻一樣樣 , 但我唔知咩牌子 ,
佢炸過一次就側埋一邊飛 , cal過cc3d 換過cc3d 都係 間中 轉得慢過人 , 已cal油門行程同步等等都唔得 ,
我都未得閒爆開佢研究咩事 ....

算啦 , 諗住砌新機 , 唔好諗咁多LA , 加油
法師傅 發表於 2015-10-24 10:23:29 | 只看該作者
ghostkcleung 發表於 2015-10-23 17:58
只要唔係跌落山,執返當 parts 賣都唔少錢,當返工

炸過0既機 , 好多暗病 , 執番仲要試下邊PART出問題 , 有時電變痴到飛1分鐘後先見問題炸機 , 試野都唔少時間 !!!
如果佢話機架電變摩打都係原裝QAV/TM仲上埋GOPRO等等 , 我都有興趣執 XDDD
 樓主| kalt 發表於 2015-10-25 02:00:38 | 只看該作者
法師傅 發表於 2015-10-24 10:13
你隻摩打係咩牌子 ? 我有老友有架機隻摩打同你果隻一樣樣 , 但我唔知咩牌子 ,
佢炸過一次就側埋一邊飛 , ...

麼 打 係 E-Max 2204 2300KV, 此 広 打 原 先 是 配 對 CC3D, 後 因 轉 用 Naze 32, 或 許 我 set 得 唔 好 啦
須 多 爬 文 及 睇 多 啲 資 料, 請 師 父 指 教 Thank You
tspeed 發表於 2015-10-31 01:13:20 | 只看該作者
我都放生咗隻265
 樓主| kalt 發表於 2015-11-1 01:29:23 | 只看該作者
tspeed 發表於 2015-10-31 01:13
我都放生咗隻265

C Hing :

玩 佢 要 預 咗, 快 D 買, 再 砌 過 一 隻, 快 D 去 飛
ghostkcleung 發表於 2015-11-2 00:58:20 | 只看該作者