RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: bensoncfmak
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題] Naze32 save data 時塞住,只顯示wait of data,救命!

chung212 發表於 2015-11-8 00:33:10 | 只看該作者
是,不過我一至四都插左電調
所以插左去CH6
 樓主| bensoncfmak 發表於 2015-11-8 13:06:50 | 只看該作者
phantom8 發表於 2015-11-6 21:16
你係唔係用 cleanflight?  Cleanflight v1.10.0  唔可以用 chrome store download 嘅 Cleanflight Configur ...

手動安裝真係好複雜,我上去Chrome度睇到Clean Flight configurator留左好多問題都係塞喺呢個位,但舊VERSION又唔知點裝返上自己個Chrome應用程式上,好慘呀!
法師傅 發表於 2015-11-9 10:29:20 | 只看該作者
bensoncfmak 發表於 2015-11-7 23:31
thank you 晒Chung Ching! 係唔係是但一個CH駁5V電就得?

所以我一早問你駁左邊D線 , 但你答我 "無插任何線"

YES , 要5V , 飛控上6組電變有位就比個5V佢就OK
另外建議其中一隻電變比番條黑線落飛控 , 因試過全走黑線通電後全部電變都無反應的 !!!
 樓主| bensoncfmak 發表於 2015-11-10 07:05:48 | 只看該作者
法師傅 發表於 2015-11-9 10:29
所以我一早問你駁左邊D線 , 但你答我 "無插任何線"

YES , 要5V , 飛控上6組電變有位就比個5V佢就 ...

明白,之前未接線個Naze32都係save唔到,試下接埋5v睇下點,但係clean flight度都好多人留言同我情況一樣,依家爬文爬到我暈
法師傅 發表於 2015-11-10 11:02:11 | 只看該作者
bensoncfmak 發表於 2015-11-10 07:05
明白,之前未接線個Naze32都係save唔到,試下接埋5v睇下點,但係clean flight度都好多人留言同我情況一樣 ...

咁我玩左第6塊, 都好順利
 樓主| bensoncfmak 發表於 2015-11-16 09:16:17 來自手機 | 只看該作者
法師傅 發表於 2015-11-10 11:02
咁我玩左第6塊, 都好順利

想問問你clean flight用邊個version?我到依家都未set到,砌好晒機欠setting!
法師傅 發表於 2015-11-16 10:18:39 | 只看該作者
bensoncfmak 發表於 2015-11-16 09:16
想問問你clean flight用邊個version?我到依家都未set到,砌好晒機欠setting!

近呢個星期有新版 , 屋企PC裝左未試 , 平板 & 其他PC都係之前個版本 , 邊個版我唔記得了 , 近3個月DL都係果個 ....  
 樓主| bensoncfmak 發表於 2015-11-16 11:09:28 來自手機 | 只看該作者
你唔好update住,我懷疑DL新clean flight會好似我咁save唔到嫁
法師傅 發表於 2015-11-16 12:02:30 | 只看該作者
bensoncfmak 發表於 2015-11-16 11:09
你唔好update住,我懷疑DL新clean flight會好似我咁save唔到嫁

唔關事呱 , 好多大6老友都用緊