RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1891|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

初哥一問remote多數用左定右做油門?

正宗球迷 發表於 2015-11-30 14:18:50 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問你地玩開係左邊油定右邊油??

華記隻runner 250 advance掂唔掂?? thx
ghostkcleung 發表於 2015-11-30 18:33:08 | 只看該作者
呢啲問題在網上久唔久就會拗餐飽,
我只能夠答,多數人用 Mode2。

當然揸筆揸筷子都有人用左手啦,
世界上有左呔車,亦有右軚,
所以無絕對答案。
 樓主| 正宗球迷 發表於 2015-11-30 21:04:35 | 只看該作者
mode 2係左掣油門定右掣油門?
thx
kentang 發表於 2015-11-30 22:05:03 | 只看該作者
mode 2係左掣油門
hotakming 發表於 2015-12-1 00:52:30 | 只看該作者
如果係剛入門就飛(mode 2)左手油門好,假如是(mode 1)右手油門但入門無幾耐,可以轉的話都轉番做(mode 2)左手油門好,其實不論飛3C 3D好,飛(mode 2)左手油門係優勝好多。
hotakming 發表於 2015-12-1 01:52:16 來自手機 | 只看該作者

華記隻runner 250 advance無咩話掂唔掂,各有喜好,好多人鍾意方便唔洗煩就買成品套裝機,不過就無咩挑戰性,如唔怕煩,好多人都喜歡自己砌,又可自由配搭,最重要係多野玩好多,又可以知多D砌機、set機、維修、焊接、設定等知識,滿足感挑戰性都有齊。