RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9623|回復: 37
收起左側

今天收到的老物

樓主| 小龍 發表於 2018-3-21 22:08:26 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
相信好多師兄都未出世。
tamiyafan 發表於 2018-3-21 22:30:13 | 顯示全部樓層
tiger1 發表於 2018-3-21 22:46:42 來自手機 | 顯示全部樓層
Good stuff
cowboy 發表於 2018-3-22 00:23:41 | 顯示全部樓層
哇!邊度揾到咁多寶物!?
 樓主| 小龍 發表於 2018-3-22 00:56:16 | 顯示全部樓層
cowboy 發表於 2018-3-22 00:23
哇!邊度揾到咁多寶物!?

日本雅苦
 樓主| 小龍 發表於 2018-3-22 00:59:55 | 顯示全部樓層

登錄/註冊後可看大圖
金旗摩打四十年前要$280一個,果時一份文員月薪都係得$700咋!

tarotrex 發表於 2018-3-22 01:04:24 來自手機 | 顯示全部樓層
懷緬過去常陶醉!正一老人頭laurentao專區
LAZER-ZXR_GP 發表於 2018-3-22 10:02:18 | 顯示全部樓層
rk2 發表於 2018-3-22 10:25:44 | 顯示全部樓層
Wow, nice stuff. 可是好多膠件都有生命周期,10 幾20 年可能無事。廿幾,30 年。。。唔知仲得唔得。尤其海棉呔。
tunagt 發表於 2018-3-22 12:17:29 | 顯示全部樓層
ASSO 12E
 樓主| 小龍 發表於 2018-3-22 19:37:50 來自手機 | 顯示全部樓層
rk2 發表於 2018-3-22 10:25
Wow, nice stuff. 可是好多膠件都有生命周期,10 幾20 年可能無事。廿幾,30 年。。。唔知仲得唔得。尤其海 ...

尼龍可以用90度熱水烚翻靱,試過效果唔錯,但要原全回復就唔得喇。
 樓主| 小龍 發表於 2018-3-22 19:40:04 來自手機 | 顯示全部樓層
tunagt 發表於 2018-3-22 12:17
ASSO 12E

仲有架12i準備rebuild。
tiger1 發表於 2018-3-22 20:14:24 來自手機 | 顯示全部樓層
呀鬚屎D奶白尼龍米
tiger1 發表於 2018-3-22 20:15:34 來自手機 | 顯示全部樓層
呀鬚屎D奶白尼龍料好襟,綿呔一般易奶嘢
1010com 發表於 2018-3-22 20:15:51 來自手機 | 顯示全部樓層
當年買這12E跟黄及藍旗摩打夠曬善心!
tiger1 發表於 2018-3-22 20:18:03 來自手機 | 顯示全部樓層
我仲有D冇用又未行过嘅件
 樓主| 小龍 發表於 2018-3-22 22:06:17 來自手機 | 顯示全部樓層
tiger1 發表於 2018-3-22 20:18
我仲有D冇用又未行过嘅件

12i呀!
lkmlkmlkm168 發表於 2018-3-25 12:40:03 | 顯示全部樓層
勁呀!
Joseph888 發表於 2018-3-27 14:26:48 | 顯示全部樓層
勁勁勁兒
RCMan_2006 發表於 2018-3-29 13:39:17 來自手機 | 顯示全部樓層
當年Reedy 黃摩好似冇得買的,只有廠手或賽事中老细送出,只有綠摩在街賣