RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3003|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

WA~~我粒 FET 噴火呀~~~~

dedee627 發表於 2006-3-7 01:17:31 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
夜晚屎怱痕~~~攞個勁量快叉叉左4粒三洋900 ge電.....諗住係屋企玩下過下引啦~~~~~呢d電玩過好多次都牡樹ga ma~~~~

典知叉完入電果陣....入到第四粒竟然見到有野閃~~~~
OH~~~xxxx~~~我粒fet噴火呀......救命~~~即刻拆電...拆完閒到"LAW" 味~~~仲見到個"窿" tim~~~

呢塊係02 pcb~~叠左6粒fet~~玩雞摩都燒????玩玩下燒都算丫~~~入到第4粒電車都未著就噴火~~~~過份d 掛~~~

有冇人知乜事呀???除左我黑仔之外講第d原因黎聽下丫~~~吾該~~~
hkopium 發表於 2006-3-7 01:21:43 | 只看該作者
AWD? DIY 安裝 02 PCB? D FET 自己焊架? 似 FET short 電...
 樓主| dedee627 發表於 2006-3-7 01:28:37 | 只看該作者
short 電... ???吾知呀~~~~

係AWD黎ga~~甘我有架02放左响樹~~甘見叠左fet咪咪"side" lor~~~叫個fd幫我換鬼左落去~~~~都未有時間改架車~~~我諗住係屋企玩下jama~~~點知玩到佢噴火ga jack~~~呢兩日玩左三排電都冇事ge~~~唉~~笑得最大聲係我屋企隻乸lor~~~
hkopium 發表於 2006-3-7 01:31:40 | 只看該作者
原帖由 dedee627 於 2006-3-7 01:28 發表
short 電... ???吾知呀~~~~

係AWD黎ga~~甘我有架02放左响樹~~甘見叠左fet咪咪"side" lor~~~叫個fd幫我換鬼左落去~~~~都未有時間改架車~~~我諗住係屋企玩下jama~~~點知玩到佢噴火ga jack ...

I am not sure, 但咁既"蕉"樣唔係 short 電仲會係咩?

你隻乸 如果係我隻, 佢都會.
 樓主| dedee627 發表於 2006-3-7 01:34:32 | 只看該作者
我都真係吾係好知~~~過幾日返hk攞去MMS 睇睇la~~~~
rc2006 發表於 2006-3-7 01:36:31 | 只看該作者
最近天气潮溼,电子口野好易 SHORT.
hkopium 發表於 2006-3-7 01:37:16 | 只看該作者
原帖由 dedee627 於 2006-3-7 01:34 發表
我都真係吾係好知~~~過幾日返hk攞去MMS 睇睇la~~~~

用番 AWD 隻 pcb 咪得羅?! 你唔會掉左呀嘩?

熔左既地方, 用介刀批一批平咪 okay 啦.
 樓主| dedee627 發表於 2006-3-7 01:38:01 | 只看該作者
原帖由 rc2006 於 2006-3-7 01:36 發表
最近天气潮溼,电子口野好易 SHORT.

唉..........吾該先~~~總之就黑仔la~~~
 樓主| dedee627 發表於 2006-3-7 01:39:30 | 只看該作者
原帖由 hkopium 於 2006-3-7 01:37 發表

用番 AWD 隻 pcb 咪得羅?! 你唔會掉左呀嘩?

熔左既地方, 用介刀批一批平咪 okay 啦.

未掉~~~都得ge~~~但係叠fet叠左兩舊幾都係$$黎gama~~~唉
hkopium 發表於 2006-3-7 01:43:59 | 只看該作者
原帖由 dedee627 於 2006-3-7 01:39 發表

未掉~~~都得ge~~~但係叠fet叠左兩舊幾都係$$黎gama~~~唉

過去既野唔好提... D 衰野忘記佢, 重新做人...

話時話, 其實 6 FETs 02 PCB 係咪勁過 AWD PCB 好多? 因為我都有塊 spare 既係度, 不過要焊過 servo motor.
 樓主| dedee627 發表於 2006-3-7 01:51:03 | 只看該作者
我買返黎都未玩過就掉左係mms叫個fd幫我換 pcb ~~~二月中先攞上黎廣州~~~唸住係個廳到飄下jama~~~未叠fet果陣我真係未玩過呀~~~

佢都全部都話awd PCB jam到趴街~~全個車場ge人都換曬 ad或者 02 pcb 甘滯~~~你想上車場玩而你又有02 PCB ge咪帶定上去lor~~真係好jam ge話咪即場換左佢lor~~
 樓主| dedee627 發表於 2006-3-7 01:53:20 | 只看該作者
爆幾多我真係吾知呀~~~因為仲用緊雞摩~~唉...........