RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: AMAT
打印 上一主題 下一主題
收起左側

再次M到.....

doooouglas 發表於 2007-9-11 14:52:56 | 只看該作者
應該咁講....係點張佢見光呢...
到返去都要搞黎搞去架...
架1/10就大大舊黑媽媽, le架就m到咁鬼紅...
女人唔識車都睇得出
話買比佢玩得唔得呢?
doooouglas 發表於 2007-9-11 14:55:11 | 只看該作者
doooouglas 發表於 2007-9-11 17:17:25 | 只看該作者
其實...買晒全套紅色料, +埋加車 要幾多蚊
 樓主| AMAT 發表於 2007-9-11 17:21:29 | 只看該作者
原帖由 doooouglas 於 2007-9-11 14:52 發表
應該咁講....係點張佢見光呢...
到返去都要搞黎搞去架...
架1/10就大大舊黑媽媽, le架就m到咁鬼紅...
女人唔識車都睇得出
話買比佢玩得唔得呢?

咁呢個就係你個人問題囉~!呵!

架車個盒細過TB5個盒多多聲~
 樓主| AMAT 發表於 2007-9-11 17:24:56 | 只看該作者
原帖由 doooouglas 於 2007-9-11 17:17 發表
其實...買晒全套紅色料, +埋加車 要幾多蚊

PRO版本身就已經係紅色料,包括油壓.

要換O既就唯有係推桿囉.....田宮仲有貨.
另外就係如果你用原裝果套紅色油壓就要換個油壓托,出面仲有小量田宮紅色油壓托賣.......

我自己就換咗做田宮紅推桿同埋田宮紅色TRF油壓,仲有就係鈦螺絲.仲有就係出面有得賣紅色O既摩打散熱.哈!
咁就可以好紅喇~!
doooouglas 發表於 2007-9-11 17:50:09 | 只看該作者
我見上面廣告pro版車圖...個尾珠差係白色的...仲有前上a臂個扣, offical website係膠, 你個係紅鋁... 唔通量產pro版同個website有少少出入??
 樓主| AMAT 發表於 2007-9-11 18:47:16 | 只看該作者
原帖由 doooouglas 於 2007-9-11 17:50 發表
我見上面廣告pro版車圖...個尾珠差係白色的...仲有前上a臂個扣, offical website係膠, 你個係紅鋁... 唔通量產pro版同個website有少少出入??

應該係紅色嚟.
doooouglas 發表於 2007-9-12 00:42:54 | 只看該作者
hehe, 攞到批文, 可以黎m了
 樓主| AMAT 發表於 2007-9-12 09:41:50 | 只看該作者
原帖由 doooouglas 於 2007-9-12 00:42 發表
hehe, 攞到批文, 可以黎m了

咁都要攞批文?咁陰公!?
doooouglas 發表於 2007-9-12 10:20:30 | 只看該作者
係喎...我註冊論壇果日都未玩rc car,
到現在有架舊12L3, 2架1/10, 1/8EP DEE, 一支控, 幾個MOTOR, 兩排電, 一個叉機, 一堆零件, 一堆車呔,四個車殼...
咁加多架M車....你知好多女人唔識分嫁麻....見4個轆就係一樣架啦 , "你咪有咯, 又買?! "
 樓主| AMAT 發表於 2007-9-12 10:50:22 | 只看該作者
原帖由 doooouglas 於 2007-9-12 10:20 發表
係喎...我註冊論壇果日都未玩rc car,
到現在有架舊12L3, 2架1/10, 1/8EP DEE, 一支控, 幾個MOTOR, 兩排電, 一個叉機, 一堆零件, 一堆車呔,四個車殼...
咁加多架M車....你知好多女人唔識分嫁麻....見4個轆就係一樣架 ...

唔係好多唧.......哈哈!
doooouglas 發表於 2007-9-12 12:49:02 | 只看該作者
呢架XPRESS仔, 澳門有代理, 但係唔責貨, 要訂...
我預2K畢直, 有咩OPT野可順手訂埋, 免得日後麻煩
 樓主| AMAT 發表於 2007-9-12 16:04:47 | 只看該作者
原帖由 doooouglas 於 2007-9-12 12:49 發表
呢架XPRESS仔, 澳門有代理, 但係唔責貨, 要訂...
我預2K畢直, 有咩OPT野可順手訂埋, 免得日後麻煩

建議訂埋以下東東:
1.田宮長身加硬波頭,501X用緊果隻
2.田宮普通加硬波頭
3.鈦推杆八支短身23MM果O的都OK
4.田宮TRF油壓托
5.多一塊MINI XPRESS尾油壓板
6.田宮FLOURINE COAT波頭

等等
SpidermanRC 發表於 2007-9-14 01:15:36 | 只看該作者
any racing shell for the xpress??
doooouglas 發表於 2007-9-14 11:04:44 | 只看該作者
原帖由 SpidermanRC 於 2007-9-14 01:15 發表
any racing shell for the xpress??

改柱位就乜殼都用得
doooouglas 發表於 2007-9-14 11:05:02 | 只看該作者
今日去訂車
doooouglas 發表於 2007-9-16 16:47:18 | 只看該作者
WAKAKAKA, 入手了, 唔洗訂, 但其他parts就要慢慢搵了....
發現頭皮帶好鬆, 要買野頂皮帶
發覺前轆底a臂刮鈴..要係粒六角度墊粒紅色介子先好少少,不過都好似仲hi到少少, 放左落地有loading就hi唔到 (我冇set down stop)驚塊板爆, 要加塊金屬片去個downstop位..
個sevro...真係要諗諗 太虛浮了

買到個紅色heatsink先post相

doooouglas 發表於 2007-9-17 18:01:13 | 只看該作者
部xpress mrr2 非常好玩, 轉向靈敏, 重心又低, 好似隻咁四圍走, 我得隻33齒係手咋, 我估4x齒仲好玩
kai230955 發表於 2007-9-17 20:57:39 | 只看該作者
原帖由 doooouglas 於 2007-9-17 18:01 發表
部xpress mrr2 非常好玩, 轉向靈敏, 重心又低, 好似隻咁四圍走, 我得隻33齒係手咋, 我估4x齒仲好玩

51齒仲好玩 ;P
 樓主| AMAT 發表於 2007-9-17 21:08:41 | 只看該作者
原帖由 doooouglas 於 2007-9-16 16:47 發表
WAKAKAKA, 入手了, 唔洗訂, 但其他parts就要慢慢搵了....
發現頭皮帶好鬆, 要買野頂皮帶
發覺前轆底a臂刮鈴..要係粒六角度墊粒紅色介子先好少少,不過都好似仲hi到少少, 放左落地有loading就hi唔到 (我冇set d ...

DOWNSTOP唔會整爆塊板,我自己都有落DOWNSTOP.....反而你係記得落膠水邊仲好.........