RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2381|回復: 2
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TOMITECH 改裝請教

GAPHK 發表於 2006-3-13 12:34:52 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
大家好~
小弟前日買左架 TOMY 鈴木 Wagon R RR 玩~
有 D 問題想問下大家
1. 前面果個轉向摩打如果換左高較能 ge 摩打,會唔會對轉向有明顯幫助?
2. 如果有幫助咁應該換邊款摩打好??
3. 車尾果個摩打我依家用緊 tomy 橙色果個,有無其他好介紹??
4. 我發覺架車轉右比轉左靈敏好多,點解會咁? 有乜方法調整?
5. 好唔好加潤滑劑落去車的齒輪度?
6. 呢款車接收範圍有幾遠? 我係 home 玩由客廳頭去到廳尾已經控制唔到架車 (我home 只係 5百幾呎) 如果係咁拎落街玩咪無意思??
7. 有乜方法可以固定車 and 遙控上面條天線,佢地成日甩出黎...

thx 咁多位回答

itfung 發表於 2006-3-18 01:06:33 | 只看該作者
1.我試過換左高較能 ge 摩打......但係我覺得冇咩分別
2.本身跟車0個個夠哂啦
3.我用左雙星既橙銀摩.我覺得仲快D TIM,而且冇咁食電.其他更快既摩打我就未試過......好似佢塊電子板有限制GA所以未必推得郁 !!
4.我諗係正常,因為我都係咁~
5.我有落到呀,因為部車好噪
6.因為屋企有電器發出既電波,所以有影響,落街放啦
7.我用飲筒
slau01b 發表於 2006-3-30 16:47:50 | 只看該作者
4. 我諗係因為重量問題,所以轉向會不平衡。
如果想快,可以試下改4粒電。