RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3534|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

9月1日.中區貨車大遊行車手.務別注意事項!!

老占 發表於 2007-8-28 11:05:59 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
由於今次部份車手屬於第一次

參與由: 遙控工房舉辦的發燒友聚會活動

所以請新手自行報上手提電話號碼

作為該日活動前與: 發起貨車遊行召集人聯絡之用

及他日有活動舉行時作為聯絡用途
(一切電話號碼絕對保密.只會由召集人.
 遙控工房貨車區版主: 〔老占.勇兄〕存檔)

請各位自行同時(PM)到.遙控工房: 

1) 老占
2) 有勇無謀

兩位版主的私人信息中.

有的朋友.或曾經參與遙控工房貨車聚會的舊版友.則無需理會.

另外.請各版友當日準時到達會場.

如果遲到的話.召集人會撥號通知閣下最新情況等等

另外.小第的聯絡手機號碼為:

暫時保密 (老占)

請各位善用資源.來電時敬請提供來電.及告知屬遙控工房貨車版朋友.謝謝..

另外多謝支持該次熱列參與活動之版友.

遙控重工株式會社: 衷心感謝您們的捧場.

樓主| 老占 發表於 2007-8-28 11:15:31 | 只看該作者
HOLDING
有勇冇謀 發表於 2007-8-28 13:33:36 | 只看該作者
溫馨提示

由於參加人數眾多, 敬請 在人多的地區, 盡量靠近同一邊行駛, 1至2行 行車, 及將新燈音量收細, 以免影響其他行人,令人有機會投訴我地, 引起警方的干涉...

以免 到時變成在 灣仔碼頭集合, 在 灣仔警署解散.....  

樓主| 老占 發表於 2007-8-28 21:37:40 | 只看該作者
原帖由 有勇冇謀 於 2007-8-28 13:33 發表
溫馨提示

由於參加人數眾多, 敬請 在人多的地區, 盡量靠近同一邊行駛, 1至2行 行車, 及將新燈音量收細, 以免影響其他行人,令人有機會投訴我地, 引起警方的干涉...

以免 到時變成在 灣仔碼頭集合, 在 灣 ...

YES SIR

我地隨時等待勇兄發號司令 

到時記得由你去安排及指導我們行車路線哦

樓主| 老占 發表於 2007-8-28 21:47:27 | 只看該作者
請各選手儘量帶備.總電量: 約10000MAH

因為保證可以於中區玩畢全程.

另外如果有朋友將會座渡輪過埋尖沙咀意猶未盡的話

請帶備總共: 約14000MAH電量

(以上電量以標準原裝重量作準.不包括拖重貨的朋友)

但假設大家於屋企>車站的路途遙遠.

建議大家另外準備多 3000mah 作為落樓及回程於家中附近備用

唔夠電既朋友呢幾日好去買喇!!

至於資金不足既朋友可以搵下版友幫手.

我自己就可以提供兩排 3000mah(方插)供無電的朋友使用.先到先得
chan951130 發表於 2007-8-29 00:12:24 | 只看該作者
小弟有14700mah會再去入多lntellect3000mah。。。
ivan229 發表於 2007-8-29 00:24:30 | 只看該作者
我有三排4200電,但吾知夠吾夠
lajar 發表於 2007-8-29 00:36:40 | 只看該作者

回復 #6 chan951130 的帖子

陳生你買左电嗱??
ricksonchow 發表於 2007-8-29 01:14:28 | 只看該作者
原帖由 ivan229 於 2007-8-28 05:24 發表
我有三排4200電,但吾知夠吾夠

3排4200 咩都夠la!!
ewltang 發表於 2007-8-29 01:20:11 | 只看該作者
咁大陣像洗唔洗申請呢

話晒擺明車馬"遊行" :lol
chan951130 發表於 2007-8-29 20:29:45 | 只看該作者
最後入左gp3900
dm9261 發表於 2007-8-30 00:13:16 | 只看該作者
原帖由 chan951130 於 2007-8-29 20:29 發表
最後入左gp3900

幾銀錢??????????
chan951130 發表於 2007-8-30 00:19:52 | 只看該作者
創x$260
james891031 發表於 2007-8-30 02:08:50 | 只看該作者
原帖由 chan951130 於 2007-8-30 00:19 發表
創x$260

陳生,diy人就整個電架用橫電啦

去kws買2手橫電IB4200都係$70-80
又爆,又差足4200,有時差到4800
一排新既3900都夠我買好多排2手4200
chan951130 發表於 2007-8-30 16:28:23 | 只看該作者
我唔like二手
kwboy 發表於 2007-8-30 16:36:46 | 只看該作者
原帖由 chan951130 於 2007-8-30 16:28 發表
我唔like二手

慳返d錢喇 邊個話2手唔好
Doughboy 發表於 2007-8-30 21:20:09 | 只看該作者

回復 #16 kwboy 的帖子

睇你好彩唔好彩
有勇冇謀 發表於 2007-8-31 10:53:21 | 只看該作者
各已報名之版友, 請到此帖的一樓再次核對閣下之 BAND 有否興其他版友相撞, 冇報 BAND 而自行出現之版友會被即時趕走, 即場放飛機者, 有機會被列入黑名單, 禁止出席貨車聚會.

由於集合地點不足以同時容納30部車, 所以每有10部車到達灣仔天星碼頭,便要出發到會展金紫荊廣場另行等候.

敬請各版友留意, 盡量守時, 若未能於指定時間到達, 請立即聯絡 小弟 或 老占, 以另作安排
MAZDA 發表於 2007-8-31 20:16:46 | 只看該作者

回復 #18 有勇冇謀 的帖子

MAZDA: FM35.160 , THX!
 樓主| 老占 發表於 2007-9-1 07:57:18 | 只看該作者
原帖由 有勇冇謀 於 2007-8-31 10:53 發表
各已報名之版友, 請到此帖的一樓再次核對閣下之 BAND 有否興其他版友相撞, 冇報 BAND 而自行出現之版友會被即時趕走, 即場放飛機者, 有機會被列入黑名單, 禁止出席貨車聚會.由於集合 ...

1) 冇報 BAND 而自行出現之版友會被即時趕走, 

2) 即場放飛機者, 有機會被列入黑名單, 禁止出席貨車聚會.

呢兩句野好正.