RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3804|回復: 33
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[求助]想買車

鈞仔 發表於 2006-3-21 16:17:51 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我見到你地d 頭文字d搖控車好正好型呀...我同我呀哥都想買返架泥玩...(我地好鍾意頭d)
我想問下係邊可以買到..同幾錢一架..我地想買ae86/fc/fd/r32
請各位大大請教...同咪幾錢一架ga..仲有你地d燈係一買返泥就有..定係要自己改.如果自己改要幾錢如難唔難
ga????
唔該哂..
ricky19891111 發表於 2006-3-21 18:55:12 | 只看該作者
廣華街lor....in MK....
u can buy 015 or awd....但you can't fit the origional "ling" in for awd
燈要自已改(人改都得)....

P.S r32比較難
 樓主| 鈞仔 發表於 2006-3-21 19:11:13 | 只看該作者
咁我想問..係果到係唔係差唔多間間都有頭d果d車ga啦??
如果搵人改燈要幾錢到..
1架車又幾錢到..呢
仲有呀= =可唔可以唔好打英文..小弟讀得書小
^^唔該哂
kevintam 發表於 2006-3-21 21:44:49 | 只看該作者
睇你點buy啦~~~
only車 唔連body300~400啦(應該冇錯)
一套車780
一個BODY約160~180
如果買AWD(四驅)就成千一套
改燈可能都要一百樓下(應該唔駛咁多)
買改FET至少兩粒(最多唔之可以幾粒,大家知就講啦)兩粒250(人地幫你焊埋)
PS..改左FET好快架~~~仲可以用好多摩打~~~
自己諗下要點改啦~~
其他散件自己去MK廣華街~~愛RC車之人常浦地
 樓主| 鈞仔 發表於 2006-3-21 22:29:23 | 只看該作者
原帖由 kevintam 於 2006-3-21 21:44 發表
睇你點buy啦~~~
only車 唔連body300~400啦(應該冇錯)
一套車780
一個BODY約160~180
如果買AWD(四驅)就成千一套
改燈可能都要一百樓下(應該唔駛咁多)
買改FET至少兩粒(最多唔之可以幾粒,大家知就講啦)兩粒2 ...

o..thx..咁如果買的話同個slaes講咩..同埋包唔包搖控果d(我ge意思姐係話一買返泥就可以玩,之後自己買殼)
kevintam 發表於 2006-3-21 22:44:17 | 只看該作者
我睇完你講的話之後~~
唔多明
你的意思是~~你要買車~~想要買一套有車同控的但就唔買BODY
RIGHT??
1.如果係~~好似冇咁買法
2.唔係的話~~你就去廣華街睇~~唔駛講咩特別野架~~睇到未買LO~~最多你未問下佢地有冇你想要的型號
當然你要知到咩係MINI Z先啦...
OK??
 樓主| 鈞仔 發表於 2006-3-22 18:59:02 | 只看該作者
原帖由 kevintam 於 2006-3-21 22:44 發表
我睇完你講的話之後~~
唔多明
你的意思是~~你要買車~~想要買一套有車同控的但就唔買BODY
RIGHT??
1.如果係~~好似冇咁買法
2.唔係的話~~你就去廣華街睇~~唔駛講咩特別野架~~睇到未買LO~~最多你未問下佢地有冇 ...

係呀...姐係話我只係想買低.唔要殼住..無ge話我想買rx7-fd
係呀..我見你地d post有好多野 又咩awd 又咩 01,02 唔知點買!!通常咁1set係唔係有埋搖控..咁會唔會同人撞頻..姐係1個搖控.控制2部車!!
 樓主| 鈞仔 發表於 2006-3-22 19:17:24 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

我就係想改到佢咁....要幾錢到..同咪呢部車有無1set買..
gegegum 發表於 2006-3-22 19:49:29 | 只看該作者
原帖由 鈞仔 於 2006-3-22 19:17 發表

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

我就係想改到佢咁....要幾錢到..同咪呢部 ...

我架車車喎! 多謝欣賞!
我都答o下你d問題啦!
1.你如果想買架車黎玩飄移,就一定係awd,買d最基本o既o野得架喇,多都冇咩大用
   車=$7xx, bearing=$60, 2pl控=$250, 飄移呔=$40, 殼=$150, total=$13xx左右
2.整燈呢樣野,材料就好平,~$30左右啦, 不過就要好有心機同工具, 如果怕煩就買d現成燈set~$120,同埋d有燈位o既車殼(e.g. ae86, r32...)

希望幫到你啦!
野草 發表於 2006-3-22 19:55:07 | 只看該作者
我想問你你個頭燈點搞 可唔可以比d內籠相黎睇下 唔該
gegegum 發表於 2006-3-22 20:03:36 | 只看該作者
冇咩特別, 就係拆個燈殼出黎,開個3mm的窿(最好先用1mm的先鑽,再用3mm的), 最緊要度o岩位, 小心d, 慢慢鑽, 效果好唔好就睇你技術喇!
野草 發表於 2006-3-22 21:03:44 | 只看該作者
我架係fc  姐係o係跳燈位到開左個燈殼再由燈殼位鑽入去呀?(我真係唔知係咩位可唔可以比張相我睇呀)
低燈仲慘唔知點固定眼燈
 樓主| 鈞仔 發表於 2006-3-22 22:04:50 | 只看該作者
原帖由 gegegum 於 2006-3-22 19:49 發表

我都答o下你d問題啦!
1.你如果想買架車黎玩飄移,就一定係awd,買d最基本o既o野得架喇,多都冇咩大用
   車=$7xx, bearing=$60, 2pl控=$250, 飄移呔=$40, 殼=$150, total=$13xx左右
2.整 ...

咁連燈位ge fd殼係邊買到..姐係你果個
你果架fd成架幾錢...
仲有你可唔可以寫張單泥..等我寫低..一去就可以買齊哂..之後想去你地果d落場玩下.haha
(我唔求快住..只要求型..姐係只係要你咁ge樣..睇得下就得)最好比埋..店名/地址

樓主| 鈞仔 發表於 2006-3-22 22:12:08 | 只看該作者
原帖由 gegegum 於 2006-3-22 19:49 發表

我都答o下你d問題啦!
2.整 ...

haha..我偷左你張圖做手機卓面..真係好型..希望下一張係我自己果架
 樓主| 鈞仔 發表於 2006-3-22 22:15:06 | 只看該作者
仲有我呢D新手買架2手車泥玩下好嗎..唔連殼果D,,之後自己先再買返個FD殼,再慢慢汁返D野
 樓主| 鈞仔 發表於 2006-3-22 22:15:54 | 只看該作者
(我唔求快住..只要求型同飄到移..姐係只係要你咁ge樣..睇得下就得)
gegegum 發表於 2006-3-23 03:44:21 | 只看該作者
原帖由 鈞仔 於 2006-3-22 22:04 發表

咁連燈位ge fd殼係邊買到..姐係你果個
你果架fd成架幾錢...
仲有你可唔可以寫張單泥..等我寫低..一去就可以買齊哂..之後想去你地果d落場玩下.haha
(我唔求快住..只要求型..姐係只係要你咁ge樣..睇得下就得)最 ...

FD係冇原裝燈位,一定要自己搞,建議你買ae86/r32啦,有晒燈位!
清單咪講o左囉, 淨車+bearing+飄移呔+2pl控+車殼, 其他唔駛買住啦!(電同叉機當然要啦!)
gegegum 發表於 2006-3-23 03:48:13 | 只看該作者
原帖由 野草 於 2006-3-22 21:03 發表
我架係fc  姐係o係跳燈位到開左個燈殼再由燈殼位鑽入去呀?(我真係唔知係咩位可唔可以比張相我睇呀)
低燈仲慘唔知點固定眼燈

我聽日拆開架fc影比你睇喇! 不過如果你冇工具就唔好搞喇,工慾善其事, 必先利並器!
野草 發表於 2006-3-23 16:38:17 | 只看該作者
原帖由 gegegum 於 2006-3-23 03:48 發表

我聽日拆開架fc影比你睇喇! 不過如果你冇工具就唔好搞喇,工慾善其事, 必先利並器!

師兄唔該你先 工具就有呀 不過我冇腦呢
 樓主| 鈞仔 發表於 2006-3-23 16:52:51 | 只看該作者
原帖由 gegegum 於 2006-3-23 03:44 發表

FD係冇原裝燈位,一定要自己搞,建議你買ae86/r32啦,有晒燈位!
清單咪講o左囉, 淨車+bearing+飄移呔+2pl控+車殼, 其他唔駛買住啦!(電同叉機當然要啦!)

r32邊到買到..
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=5273&extra=page%3D2
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=5977&extra=page%3D3
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=6014&extra=page%3D3
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=5997&extra=page%3D4
http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... &highlight=mini
http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... &highlight=mini
上面呢d 2手野邊部低d..我新手玩..之後先買返個r32殼..(幫手睇埋飄唔飄到同最緊要岩岩r32殼用)
好嗎?