RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 陽﹏
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想玩mini車但係又唔係好多錢

樓主| 陽﹏ 發表於 2007-12-8 19:04:09 | 只看該作者
好.....今日上左同penny上左ct.....更加想玩,,,但係聽penny講一講,,02好似平好多...仲要其實同awd冇咩分別姐...所以大家見到邊到有02(2手車)賣...記得講比我聽=3=
xlarge 發表於 2007-12-8 19:31:20 | 只看該作者
原帖由 陽﹏ 於 2007-12-8 19:04 發表
好.....今日上左同penny上左ct.....更加想玩,,,但係聽penny講一講,,02好似平好多...仲要其實同awd冇咩分別姐...所以大家見到邊到有02(2手車)賣...記得講比我聽=3=

ha~!?
02同AWD分別好大
02係比較o岩新手
不過你玩到咁上下
就會明白02想追AWD
係一件幾難既事
ken_arb 發表於 2007-12-8 22:46:35 | 只看該作者
係咪即係我買盒mini...入電就玩到架啦?? 預$1000-$1050??

我見又有分玩飄移同快車...我應該買咩呀??

之後到我玩到咁上下玩熟左...先開始逐樣逐樣改零件??

同埋點解我見第二個版D人D車殼要自己噴色GA...

仲有埋車頭燈車尾燈同底燈...好鬼靚...
henry888 發表於 2007-12-9 11:44:25 | 只看該作者
原帖由 ken_arb 於 2007-12-8 22:46 發表
係咪即係我買盒mini...入電就玩到架啦?? 預$1000-$1050??

我見又有分玩飄移同快車...我應該買咩呀??車都係個架, 只係setting 有分飄移同快車

之後到我玩到咁上下玩熟左...先開始逐樣逐樣改零件??無錯, 咁樣你先知咩係你既需要, 唔使買錯

同埋點解我見第二個版D人D車殼要自己噴色GA...車殼有得另外買, 已上色 or 全白, 有d人喜歡DIY, 有d喜歡現成
仲有埋車頭燈車尾燈同底燈...好鬼靚...

快d加入我地個大家庭
ANDYMIRIAM 發表於 2007-12-9 12:30:59 | 只看該作者
如果真係搵唔到~我放一部am車比你連2PL 啦~=]]~*
 樓主| 陽﹏ 發表於 2007-12-9 12:51:46 | 只看該作者
am車= ="?!....好似聽penny講過但係唔記得左咩黎= =ATM?
ken_arb 發表於 2007-12-9 13:06:23 | 只看該作者
原帖由 henry888 於 2007-12-9 11:44 發表

快d加入我地個大家庭

好呀...等我買左車玩熟左就Join你地!!!

唔該哂你GA解答呀!!!
WallaceNg 發表於 2007-12-9 14:38:54 | 只看該作者
原帖由 陽﹏ 於 2007-12-9 12:51 發表
am車= ="?!....好似聽penny講過但係唔記得左咩黎= =ATM?

我估佢係講am控的車
WallaceNg 發表於 2007-12-9 14:39:35 | 只看該作者
原帖由 ken_arb 於 2007-12-8 22:46 發表

我見又有分玩飄移同快車...我應該買咩呀??

之後到我玩到咁上下玩熟左...先開始逐樣逐樣改零件??

同埋點解我見第二個版D人D車殼要自己噴色GA...

...

你飄移就一定要awd,快車就可以用02 or awd
penny. 發表於 2007-12-9 15:23:25 | 只看該作者
多D人一齊玩係最開心!!
billy86che 發表於 2007-12-9 22:42:18 | 只看該作者
This is cheaper:
AWD chassis set (with bearings & rims)        $820
2PL transmitter                                $2??
#10 rear tyre                                <$30
#20 front tyre                                <$30
wide body (94mm)                                <$170
Ad stock motor                                $180
motor cover                                $60
motor plates (F&R)                                $50
metal pinion gear                                $30
2x   3 racing ball differentials                 $200
Battery 4 packs                              <$200
GP 1 hour charger                            $240
4562 fets x4                                <$100
Total                                        <$2400

a bargain?

ANDYMIRIAM 發表於 2007-12-10 10:15:31 | 只看該作者
原帖由 陽﹏ 於 2007-12-9 12:51 發表

係牙AM車~am係個頻率~同收音機個d一樣,AM/FM咁囉
你要我先砌比你啦~~

ERIXON 發表於 2007-12-13 14:40:26 | 只看該作者
KWS邊間係賣Mini-z parts?
henry888 發表於 2007-12-13 14:45:58 | 只看該作者
原帖由 ERIXON 於 2007-12-13 14:40 發表
KWS邊間係賣Mini-z parts?

你唔識入去問嫁咩?有一半以上都有嫁wor
ERIXON 發表於 2007-12-13 15:25:51 | 只看該作者
原帖由 henry888 於 2007-12-13 14:45 發表

你唔識入去問嫁咩?有一半以上都有嫁wor

唔係
想知大約姐~