RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: iCoke
打印 上一主題 下一主題
收起左側

國產 mt2 18ss / 3速1/8大腳

Raymond 發表於 2006-3-31 01:44:55 | 只看該作者

請小心 D 玩?

我地做了白老鼠會,三個朋友都有買,好容易壞車。
fenix 發表於 2006-3-31 02:01:47 | 只看該作者
原帖由 Raymond 於 2006-3-31 01:44 發表
我地做了白老鼠會,三個朋友都有買,好容易壞車。

想問問要注意邊d件??
仲有2速會唔會因為跳得多而掃呢?
 樓主| iCoke 發表於 2006-3-31 02:38:43 | 只看該作者
果部反版18ss好易壞???????
Raymond 發表於 2006-4-1 00:47:41 | 只看該作者

非常而掃呀。

coronafans 發表於 2006-4-1 00:52:21 | 只看該作者
果些翻版一D都唔似原廠,除都mini MP777,其餘點可以叫老翻
Raymond 發表於 2006-4-1 01:08:41 | 只看該作者

果 D 車一飛 jump 就死,千其唔好玩飛 jump 呀。

因有朋友試過在天水圍玩飛 jump ,就出事啦。
 樓主| iCoke 發表於 2006-4-1 03:17:09 | 只看該作者
我都同意你既講法 不過我覺得同玩國產直昇機一樣撞手神的 我同我fd一人一部 佢果部一飛jump就唔知做咩飛左條9骨出黎 又爆埋a比 我飛得仲高過佢都冇事  同埋 d國產偈唔多好 我果部個c同細左dd 係個c同頂到 要自己l攪一攪大佢  我fd就冇野  我同佢同一日買 一齊玩一齊溫偈 大家出現既問題都唔同 佢有事我就冇 我有事佢又冇 所以我都係覺得撞手神=.= 一分$一分貨 都係兩睇啦~~~~反版野點都冇得同大廠名牌比既=.= 除非個價差得好離譜啦 唔係都係玩正廠好~~算吧啦都買左 now都冇冇乜點玩佢 做左裝飾~@@~
 樓主| iCoke 發表於 2006-4-1 03:21:47 | 只看該作者
原帖由 fenix 於 2006-3-31 02:01 發表

想問問要注意邊d件??
仲有2速會唔會因為跳得多而掃呢?

留意d a比 同 d9骨杯 齒我就冇掃呀 玩左都3日了 係d 比同9骨出事
同埋部偈 如果你真係要買的話一定要扑散部偈留意佢有冇問題 順唔順先好去著佢
同埋要洗洗佢先好 大廠野都有可能有d金屬碎(不過機會好微) 可況大陸野 一定要洗洗佢先好著偈~
仲有冇我就唔清楚啦 問問第位白老鼠吧
Raymond 發表於 2006-4-1 13:33:38 | 只看該作者

大陸 Engine 好容易壞。

大陸 Engine 好容易壞,玩 5 分鐘就要休息下,如果唔係就..............................................
wasino3318 發表於 2006-4-1 17:18:58 | 只看該作者
我好同意師兄所講,几年之前我係廣州買左一部Smartech大輪車,過左一日我又叫我個fd係同一地點買左一部,過左几日之後我就去我個fd屋企諗住幫佢run 偈順便run埋自已果部,點搞左成個几兩個鐘兩部車都係著唔倒部偈,其中有一部就連條手拉繩都拉埋出來(唔係拉斷,係拉noth左),之後我一路再唔想哂時間去搞呢兩部野,以我所知唯一解脫辦法就係換過一部正規d既偈。今次真係重傷,呢兩部車買返來玩都未玩過就用左人仔3,500。早知買一部貴少少既H司拉好過

樓主| iCoke 發表於 2006-4-1 17:39:29 | 只看該作者
大陸點都係大陸野 好求期(我個人認為) 佢d 偈真係有d問題 琴日我果部 d聲好低沈 原全係唔夠用起個孖速 今日 我拎左比個fd攪 佢老豆係開金屬鐵廠 齊機器 我地2個係到攪左一大輛 原來佢個C同 AND傘跟本就唔岩位 機器呢D野差半MM就係半MM 果半MM分分鐘會出現好多問題
之後我地車過C同 AND 傘 (跑)返好把傘 攪攪個C 同 終於正常返晒 好好力 不過始終係設計問題點都冇 OS 果D咁爆 以上都係手痕攪攪佢 最後我都係搵左部 tr15部偈比佢 反應仲爆d同冇咁熱 d大陸偈好快熱 著左行個圈就好興 raymand 說得一d都冇錯 5分鐘就好停停 我fd玩到出埋白煙 @o@ 比你玩油車一來係中意佢快 有聲 同唔洗叉電咁q煩 比你玩油車5分鐘就要停好鬼冇癮 不如玩電車仲好 起碼都玩到十幾20分鐘 所以買油車 都係一分$一分貨 唔係點會d正偈幾千個大洋一部丫 一定有佢原因既~~~~~~~~
 樓主| iCoke 發表於 2006-4-1 17:44:22 | 只看該作者
原帖由 wasino3318 於 2006-4-1 17:18 發表
我好同意師兄所講,几年之前我係廣州買左一部Smartech大輪車,過左一日我又叫我個fd係同一地點買左一部,過左几日之後我就去我個fd屋企諗住幫佢run 偈順便run埋自已果部,點搞左成個几兩個鐘 ...

係咪個手拉好鬼死實呢   9成又係c同唔岩位問題 你扑開個頂手轉下條濕 把傘去到個頂時係頂住的  同埋佢條批 係個大膠圈入面有個黑色既膠既野 係唔比佢流油之女既野啦 佢成日都會頂住個洞 出唔到氣 so 根本就好難著車 要拎走佢 果舊野 有同冇都冇分別 有仲衰d
Raymond 發表於 2006-4-2 00:49:12 | 只看該作者

香港買 Smartech 大輪車 $ 1980

D 大陸 Engine 非常熱如果想玩耐 D 就加把 cooling fan 在車尾,和換白金火咀就好玩好多,本人巳玩大陸車好耐。
SPAWN 發表於 2006-4-2 15:43:22 | 只看該作者
原帖由 Raymond 於 2006-4-2 00:49 發表
D 大陸 Engine 非常熱如果想玩耐 D 就加把 cooling fan 在車尾,和換白金火咀就好玩好多,本人巳玩大陸車好耐。

lee部大腳出左名垃圾,上面D師兄都係咁話!
fenix 發表於 2006-4-2 19:24:10 | 只看該作者
原帖由 wasino3318 於 2006-4-1 17:18 發表
我好同意師兄所講,几年之前我係廣州買左一部Smartech大輪車,過左一日我又叫我個fd係同一地點買左一部,過左几日之後我就去我個fd屋企諗住幫佢run 偈順便run埋自已果部,點搞左成個几兩個鐘 ...

hello~你係廣州邊到有搖控車買/睇呀??我問d老表無人知...
可以pm個地址比我嗎?
hellorc 發表於 2006-4-2 22:46:58 | 只看該作者
wasino3318 發表於 2006-4-4 15:11:17 | 只看該作者
Icoke兄,我又無機器整過個C筒,我都係等第日至買過部偈算把啦,反正買過一部OS、H司拉或T-maxx二手偈都比徙d時間去搞過部Smartect偈化算。Anyway,多謝你既意見。

Fenix兄,如果你想係廣州買車、買控搖你可以去流花路既少年宮,你坐的士去啦,門口旁邊岩岩有個凹位比d的士佬停車。我覺得係廣州來講呢間都算几老實,千其唔好去天河果邊果間,正吸血鬼!通常我只係係少年宮買油架咋,其他野我都係係香港自已買上去,平d麻!

另外你亦可以去
a)一德西路國際玩具廣場1F(內地叫2樓)電動扶手梯轉右手面大約第三條巷就有其中一間搖控鋪。
b)一德西路國際玩具廣場2F(內地叫3樓)電動扶手梯轉左手面第一條巷第一間鋪都條一間搖控及玩具批發既鋪頭。
c)海珠南路,正正海珠市場大門口旁邊就有一間賣偈同埋搖控車既鋪頭。呢間鋪頭就係係一德西路國際玩具廣場旁邊果條街。
NitroChicken 發表於 2006-4-4 16:14:57 | 只看該作者
原帖由 wasino3318 於 2006-4-4 15:11 發表
Icoke兄,我又無機器整過個C筒,我都係等第日至買過部偈算把啦,反正買過一部OS、H司拉或T-maxx二手偈都比徙d時間去搞過部Smartect偈化算。Anyway,多謝你既意見。

[color= ...

請問 '一德西路 ' 即係廣州咩區?
海珠市場大門口近海珠廣場嗎 ?
地鉄站哪個出口 ?
謝.

fenix 發表於 2006-4-5 00:33:55 | 只看該作者
原帖由 wasino3318 於 2006-4-4 15:11 發表

[color= ...

thank you very much, when I come, I will go there to see
and you said that 流花路既少年宮 I was gone there, but there is a little bit expensive, and havent show some Truggy. maybe that time no one play and no show it.
wasino3318 發表於 2006-4-14 15:25:59 | 只看該作者
請問 '一德西路 ' 即係廣州咩區?
海珠市場大門口近海珠廣場嗎 ?
地鉄站哪個出口 ?
1.一德西路即係越秀區。
2.海珠市場(即係香港人叫既街市)唔近海珠廣場架,行路過去要十几分鐘架。海珠市場係海珠南路同一德西路交界。
3.去海珠市場最返既地鐵站係海珠廣場C出口,出到地面之後你向住藝景園方向一路行過去行十分鐘左右就到。*你問人國際玩具廣場係邊就得架啦,係果度做野d人係人都會知架啦。

thank you very much, when I come, I will go there to see
and you said that 流花路既少年宮 I was gone there, but there is a little bit expensive, and havent show some Truggy. maybe that time no one play and no show it.
坦白如果係內地來講流花路既少年宮既價錢算係老實,由於內地入口稅既問題,所以都會比香港貴一d。其實以廣州人民平均生活水平人均收入都係一千多至二千蚊倒,當然都有好多人多過呢個數啦,如果叫人一次比几千蚊買架玩具一定會覺得貴啦,呢個係好正常既反應,所以果度有好多貴車都無得賣架。不過假以時日我相信內地既消費指數會好快攀升,指日可待!