RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Buildinglung
打印 上一主題 下一主題
收起左側

飄移練習短片

fungkc223 發表於 2008-2-14 22:41:29 | 只看該作者
原帖由 zsads 於 2008-2-11 13:20 發表
引用fungkc233兄係另一帖講過既野:

''飄移~車既改裝唔係最重要,重要係練習技術,唔係部車貴,多改裝就一定好好飄
對於一個未玩過飄移的新手(我)來講,比一部package or master 我,我都唔feel到有咩分別,因為我技術 ...

哈哈!!到左今天,我受唔住limited edition的引誘...換左車了....
 樓主| Buildinglung 發表於 2008-2-14 23:38:45 | 只看該作者
原帖由 保時捷 於 2008-2-14 22:14 發表

我依家轉用依部.......

Have discharge ma???
 樓主| Buildinglung 發表於 2008-2-14 23:39:35 | 只看該作者
原帖由 fungkc223 於 2008-2-14 22:41 發表

哈哈!!到左今天,我受唔住limited edition的引誘...換左車了....

毒發???HAHAHAHA
StarBuck 發表於 2008-2-14 23:41:43 | 只看該作者
TB01同我宜家呢部飄起黎,,真係唔同D
一轉就橫滑過去 同比極油都飄唔到既唔同
 樓主| Buildinglung 發表於 2008-2-14 23:49:19 | 只看該作者
原帖由 StarBuck 於 2008-2-14 23:41 發表
TB01同我宜家呢部飄起黎,,真係唔同D
一轉就橫滑過去 同比極油都飄唔到既唔同

What two car you drive???  and which one you think better ??
StarBuck 發表於 2008-2-14 23:52:50 | 只看該作者
原帖由 Buildinglung 於 2008-2-14 23:49 發表

What two car you drive???  and which one you think better ??

TB01同PLUS
PLUS好正,,一比油,,部車會自己飄
TB01,,,FULL油都飄得嘛嘛,,BUT玩RALLY就好正
zsads 發表於 2008-2-15 17:56:06 | 只看該作者
原帖由 fungkc223 於 2008-2-14 10:41 PM 發表

我玩緊TT01我都忍唔住要儲$換多部匹斯
TT01用黎rally應該好玩d~
飄車買部專門飄既好~
penny. 發表於 2008-2-15 18:11:08 | 只看該作者
原帖由 zsads 於 2008-2-15 17:56 發表

飄車買部專門飄既好~

如果以你"飄車買部專門飄既好~",就梗係買"飄移大師限量版"啦!!!
zsads 發表於 2008-2-15 18:23:35 | 只看該作者
我都想架
$$問題
同埋用部o岩自己技術水平既車練下都重要(我諗)
Limited我都想要架
最大問題係可能我儲夠$買既時候已經冇哂
話哂都係限量

StarBuck 發表於 2008-2-15 19:06:59 | 只看該作者
原帖由 zsads 於 2008-2-15 17:56 發表

飄車買部專門飄既好~

tt01玩RALLY唔會好過tb01
zsads 發表於 2008-2-15 19:28:26 | 只看該作者
技術都重要既(當然我冇 )玩..開心緊要

樓主| Buildinglung 發表於 2008-2-15 23:22:10 | 只看該作者

飄車買部專門飄既好~

I suggest buy dirft package or directly drift master.....
why buy a plus???
StarBuck 發表於 2008-2-15 23:24:07 | 只看該作者
原帖由 Buildinglung 於 2008-2-15 23:22 發表

I suggest buy dirft package or directly drift master.....

因為良哥都話PLUS好過PACKAGE
 樓主| Buildinglung 發表於 2008-2-15 23:32:27 | 只看該作者
原帖由 StarBuck 於 2008-2-15 23:24 發表

因為良哥都話PLUS好過PACKAGE

But y??
StarBuck 發表於 2008-2-15 23:55:05 | 只看該作者
其實買車真係想清楚先...買plus如果唔改係可以.但如果諗住會改.咁就一定買master特別板好"d"...
plus.$1350..
如果基本改plus.......全套合金碼$380.飄移頭泵把$120.中單$260.=$760
1350+760=2100....
如果中改plus.......全套合金碼$380.飄移頭泵把$120.中單$260.鈦羅絲$320.合金頭直$160.合金SERVO柱$60.合金轉向$240.
1350+1540=2890..都係無野睇.
master特別板$2850....
已經可以唔改有齊大部份改裝件.....
我未買都一定會買master特別板...請朋友仔想清楚要什麼先買....... (個人意見)

佢係話MASTER好D,但冇錢就買PLUS好D
civicsir2 發表於 2008-2-16 00:30:39 | 只看該作者
唉~~~~~~~我之前無做過功課

前幾日行旺角, 就咁買左架TT01返黎

玩左幾次, 尋日又走左去買下改裝料, 執下執下仲貴過部車
StarBuck 發表於 2008-2-16 00:31:44 | 只看該作者
原帖由 civicsir2 於 2008-2-16 00:30 發表
唉~~~~~~~我之前無做過功課

前幾日行旺角, 就咁買左架TT01返黎

玩左幾次, 尋日又走左去買下改裝料, 執下執下仲貴過部車

哈哈,
civicsir2 發表於 2008-2-16 00:36:45 | 只看該作者
原帖由 StarBuck 於 2008-2-16 00:31 發表

哈哈,

好就好在我係由零開始, 未玩過其它車, 以家一個人玩都好過癮

但遲下出過黎見大場面, 我就唔知會點.
civicsir2 發表於 2008-2-16 00:39:26 | 只看該作者
同埋呢我想問下, 如果剩係換MOTOR, 原裝跟車既電變係咪會頂唔順架?
fungkc223 發表於 2008-2-16 01:14:33 | 只看該作者
原帖由 Buildinglung 於 2008-2-15 23:22 發表

Plus not a good choice, i suggest DRIFT PACKAGE!!