RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2507|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想買多部 M 車, 請提供意見

hyuen 發表於 2008-10-30 20:48:49 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
如題, 我已經有部 M03M, 同步 1/10 車。 我只對 tamiya 認識比較多, 但又想試下其他牌子,  budget 大約 $1000. 之前 lum 過 M04, 但又想買 ABC M 車。 其實, ABC 果 D M 車, 離地距離最高幾多? 有無 1 cm 或更高?零件方面平貴唔貴?

非常感謝

truckman 發表於 2008-10-30 21:20:11 | 只看該作者

回復 1# 的帖子

a210ss............
 樓主| hyuen 發表於 2008-10-30 21:22:34 | 只看該作者
幾錢? 零件容易買嗎?
同埋用到邊 d body?
 樓主| hyuen 發表於 2008-10-30 21:23:04 | 只看該作者
kaiho311 發表於 2008-10-31 00:13:51 | 只看該作者
貓舖 a210 $14xx~_~
零件果度都有...
abc果度都有...
RX-7FD 發表於 2008-10-31 03:51:15 | 只看該作者
a210 LA~
 樓主| hyuen 發表於 2008-10-31 08:16:20 | 只看該作者
wa!!!! 14XX... 已經超出預算 4百幾啦...
我想問下 ABC 車離地距較唔較到 1cm 或以上?
我部 m03 已經 set 到最高離地距, 以免撞爛同刮花野.
因爲我玩果條街比較爛, 所以買太貴, 只會浪費左架車
By the way, ABC 重唔 9XX?
lammatt 發表於 2008-10-31 09:24:39 | 只看該作者
要平的話MRR2都唔錯...

我上次問價
JUNIOR KIT 900
PRO KIT 1100

不過依家就唔知仲得唔得喇...
wingwingday 發表於 2008-10-31 10:12:08 | 只看該作者
原帖由 hyuen 於 2008-10-31 08:16 發表
wa!!!! 14XX... 已經超出預算 4百幾啦...  
我想問下 ABC 車離地距較唔較到 1cm 或以上?
我部 m03 已經 set 到最高離地距, 以免撞爛同刮花野.
因爲我玩果條街比較爛, 所以買太貴, 只會浪費左架車
By  ...

如果只系要行得走得...就MRR2 JUNIOR KIT $900.
邊有人SET到成1CM高呀??
ABC D件就更D...唔易爛,太都會變形.
A210 個設計,我估會系最好走,但D件就客易爛,撞親都有野爛.
 樓主| hyuen 發表於 2008-10-31 12:56:47 | 只看該作者
原帖由 wingwingday 於 2008-10-31 10:12 發表

如果只系要行得走得...就MRR2 JUNIOR KIT $900.
邊有人SET到成1CM高呀??
ABC D件就更D...唔易爛,太都會變形.
A210 個設計,我估會系最好走,但D件就客易爛,撞親都有野爛.

"邊有人SET到成1CM高呀??" hahahaha, 正是在下.
我試過 m03 set 到 1cm 以下,但一出門口就刮底... 只好無奈地歸家再 set 過
中心底係好,但係我玩開果條街比較爛,所以要 set 得高 d
如果我係香港玩我可能會買 A210, 但係我係買過去 Sydney 玩,所以要考慮各種問題
wingwingday 發表於 2008-10-31 15:48:39 | 只看該作者
去Sydney都有車場...個d場比香港再好喇.

a210 我都有.........架車d料就普普通通喇,但系個設計真系幾好..
 樓主| hyuen 發表於 2008-10-31 16:22:03 | 只看該作者
原帖由 wingwingday 於 2008-10-31 15:48 發表
去Sydney都有車場...個d場比香港再好喇.

a210 我都有.........架車d料就普普通通喇,但系個設計真系幾好..

其實我係買來係門口條馬路度玩, 所以先想 set 高 D, 同埋我唔寫得比o甘多錢...
教主 發表於 2008-10-31 16:50:10 | 只看該作者
原帖由 hyuen 於 2008-10-31 12:56 發表

"邊有人SET到成1CM高呀??" hahahaha, 正是在下.
我試過 m03 set 到 1cm 以下,但一出門口就刮底... 只好無奈地歸家再 set 過
中心底係好,但係我玩開果條街比較爛,所以要 set 得高 d
如果我係香港玩我可能 ...

you better try a 1/18 buggy instead of M chassis...
 樓主| hyuen 發表於 2008-10-31 17:09:07 | 只看該作者
原帖由 教主 於 2008-10-31 16:50 發表

you better try a 1/18 buggy instead of M chassis...

hahaha, biggy is not my cup of tea...
but still thx ^.^
教主 發表於 2008-10-31 17:11:17 | 只看該作者
so you can rise it as much as u can ~ ~
 樓主| hyuen 發表於 2008-11-1 19:49:57 | 只看該作者
yes, u are right hahaahaha

thx for u guys' suggestions.
I think i hv made up my mind already ,
I will buy it when I am back to HK in December...