RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5398|回復: 37
打印 上一主題 下一主題
收起左側

5.1 探路去後感

RCandylau 發表於 2012-5-2 14:06:06 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
方通算好方便
場地設拖算好好
香港難得,難求的一個好場
小弟是玩1/8油的,但係今次只去探路無帶車去玩
有以下個人感覺:
1/8油同電齊起好刺激,好震憾
1/8油車太多真係耳仔頂唔住太耐,下次去要帶備耳塞
1/8煙太多散唔到,好似密室燒炭,我擔心玩多幾獲身體有毛病,偶爾要出去呼下氣
嘈到拆天,但好震憾,針無兩頭利,如果拆走太多圍牆鐵皮嘈到出面就嘈到正府又有危險,不直一博
1/10同1/8一齊玩,1/10電好蝕底,俾1/8飛跳一禽死梗
玩1/10可在場外空地玩好過

油煙散唔到有點攻眼,希望場主可以係控台對面加多10把8把大抽氣扇,槍走晒攻眼攻鼻二氧化碳氣味
地下太乾,如果可以加多點水份,好似外國的比賽場粘土式或硬一點會見龜裂地咁就好,玩完全身唔多沙塵就好,我昨日企在台上用iphone影相個iphone面都係塵,我之後仲去廁所洗面先走人,場內基乎每處地方泥土沙塵滿佈

主要對身體毛病的有:耳嗚,鼻屎多,同呼吸系統
我俾個場90分

樓主| RCandylau 發表於 2012-5-2 14:07:59 | 顯示全部樓層
個中感受,場主可以問執車仔,真係命都唔長
 樓主| RCandylau 發表於 2012-5-3 13:29:23 | 顯示全部樓層

分時段我第一個唔去
我由九龍入去山長水遠入去分時段我不如去TKO
搞比賽你慢慢去分時段
個問題係排氣問題,性命問題一氧化碳問題
我都唔想場主花太多電費
控台一邊已有4風扇吹控者
只希望控台對面加幾支抽氣扇就好感謝(見相片第三)
 樓主| RCandylau 發表於 2012-5-3 13:33:20 | 顯示全部樓層
炎夏將至,焗住,如太多一氧化碳有人暈左,記者來到,定必收皮,到時想玩都無
 樓主| RCandylau 發表於 2012-5-4 12:29:27 | 顯示全部樓層
回復 angryboy 的帖子

唔大大啖點跳jump?你玩過未