RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 有勇冇謀
打印 上一主題 下一主題
收起左側

16/12/06(遙控工房株式會社)貨車發燒友聚會<Truck Meeting @16/12/06>

有勇冇謀 發表於 2006-12-3 19:17:11 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
零六年十二月十六日(遙控工房株式會社)貨車發燒友聚會

(可能係零六年最後一次聚會)零六年十二月十六日(遙控工房株式會社)貨車發燒友聚會

〔遙控工房株式會社〕.務求令一眾貨車發燒友能夠參加我們的聚會之餘,

同時亦能交流遙控貨車心德, 發揮及展示出閣下長年累月所造出的心血,

駛出您們的遙控技術外, 大會亦安排足夠時間給予各版友,晚宴時精研閣下的貨車偉論等等 

鐵定於周六.零六年十二月十六日

全新路線: 港島路線, 由灣仔碼頭到中上環

如欲參與是次活動的朋友,請儘快於日內於此欄報上晶片頻道

請各有意參與的朋友們,儘快在此文章回覆吧 

遙控工房株式會社

(拖頭/貨車/巴士) 狂熱份子及各應邀車手注意

詳情如以下列表:

===================================

聚會日期: 鐵定二零零六年十二月十六日
      星期六

集合地點: 灣仔天星碼頭

集合時間: 下午六時正

出發時間: 下午六時半

聚會起點: 灣仔天星碼頭

聚會終點: 中上環 / 灣仔

途經路線: 灣仔天星碼頭 / 會展金紫荊廣場 / 添馬艦 / 中環天星舊碼頭 / 中環郵政總局 / 晚膳 /  
                     / 交易廣場 / (經天橋) 信徳中心 / 港外線碼頭 / 中環天星新碼頭 / 中環環球大廈...解散

由於希望各車手能夠盡興,將較多時間放在玩車之上, 敬請各車手自律, 準時出席.
===================================================
參與之車手

1.   有勇冇謀 ====== 拖頭 ====== FM40.895
2.   Chasegtruck ==== 貨車 ====== FM35.200
3.   dickyling ====== 拖頭 ====== FM40.695(退出)
4.   阿希  ======== 拖頭 ====== FM72.830(退出)
5.   FS9142  ====== 拖頭 ====== FM72.270
6.   Dreamlouis ====  貨車 ====== FM35.190
7.   啊賢 ======== 拖頭  ====== FM35.140(退出)
8.   Raysman =====  拖頭 ====== FM72.210
9.   Donhk1982  ===  貨車   ===== FM40.760/40.790
10.  Dalelee ======  貨車 ====== FM27.190
11.  Alex ========  拖頭/貨車  == FM72.190

樓主| 有勇冇謀 發表於 2006-12-3 19:34:32 | 顯示全部樓層
原帖由 chasegtruck 於 2006-12-3 19:25 發表
我架郵政車要出場啦 hongkongpost-----------35.200

e.....合你意喎!, 經<中環郵政總局>
 樓主| 有勇冇謀 發表於 2006-12-4 22:58:31 | 顯示全部樓層
原帖由 dalelee 於 2006-12-4 18:29 發表
嘩其實要用多少電ga???
如果用三洋3x00 唔記得3600 or 3700 (紅色的)
因我只有三排
我的是原裝motor

三排 可能差少少, 四排一定夠
 樓主| 有勇冇謀 發表於 2006-12-7 09:35:43 | 顯示全部樓層
原帖由 地獄羊咩仔 於 2006-12-6 20:39 發表
我想問中途加入得唔得嫁

你玩咩車??...想在那裡加入??
 樓主| 有勇冇謀 發表於 2006-12-8 00:24:55 | 顯示全部樓層
原帖由 soilderman83 於 2006-12-7 20:15 發表
I will become a container truack owner tonight as I bought a second hand truck,ha,ha....

恭喜....will u join us??
 樓主| 有勇冇謀 發表於 2006-12-8 00:26:14 | 顯示全部樓層
原帖由 dickyling 於 2006-12-7 18:28 發表

我帶五排3300我諗夠

夠la夠la...靚仔
 樓主| 有勇冇謀 發表於 2006-12-8 00:31:53 | 顯示全部樓層
原帖由 alexppo2002 於 2006-12-7 20:33 發表
Alex.~fm72.190
(拖頭/貨車)    <==要睇下進度如何.....

幫你報 o左 先, 請 pm 小弟 閣下之電話號碼以便聯絡 thanks
 樓主| 有勇冇謀 發表於 2006-12-11 00:05:18 | 顯示全部樓層
原帖由 dickyling 於 2006-12-9 13:44 發表
dickyling,阿希,阿賢唔去啦~no

唔係呀 "化"
 樓主| 有勇冇謀 發表於 2006-12-11 12:22:50 | 顯示全部樓層
原帖由 dickyling 於 2006-12-11 11:23 發表

係呀,No time   
我想去呀~~

重諗住同你去'德昌'添:L
 樓主| 有勇冇謀 發表於 2006-12-12 15:29:23 | 顯示全部樓層
原帖由 GUITAR_VIP 於 2006-12-12 02:51 發表
屯門走私貨車組果然係全力支持,去到邊玩到邊 (除左灣仔)

咁你又支唔支持呀??
 樓主| 有勇冇謀 發表於 2006-12-13 01:18:19 | 顯示全部樓層
原帖由 GUITAR_VIP 於 2006-12-12 20:55 發表
我5:00先係粉嶺放工呀~~~唔係既話~~我都黎啦

但我係大埔~~~都無聊諗過下有咩車方便到天星.........但好似無樣岩:><:

BUS...307
 樓主| 有勇冇謀 發表於 2006-12-13 16:11:30 | 顯示全部樓層
原帖由 GUITAR_VIP 於 2006-12-13 15:46 發表

好少搭呢架.....但好似係上環落喎~~~過黎會唔會好遠?~加上我又唔熟路

灣仔

WAN CHAI
菲林明道

FLEMING ROAD
告士打道門牌120號 近灣仔警署對出

GLOUCESTER RD HSE NO.120 NEAR WAN CHAI POLICE STATION
FM www.kmb.com.hk
 樓主| 有勇冇謀 發表於 2006-12-13 18:06:59 | 顯示全部樓層
原帖由 GUITAR_VIP 於 2006-12-13 17:40 發表
thx~~有勇無謀!!!咁我睇下有無得早走先!!

不要緊, 到的話比個電話我, 等埋你...我留個電話比你先la...check pm
 樓主| 有勇冇謀 發表於 2006-12-15 11:14:37 | 顯示全部樓層
致: 各車手
請於指定時間及地點出席聚會, 雖然大家擁有熱爆玩貨車的心, 但亦要帶備預寒衣物, 以免感染風寒

十 二 月 十 六 日  ( 星 期 六 )
風   : 北 風 5 級 , 離 岸 6 級 。
天 氣 : 初 時 有 一 兩 陣 雨 , 後 轉 天 晴
氣 溫 : 13 至 16 度
相 對 濕 度 : 百 分 之 60 至 90 。
<FM : 香港天文台>
 樓主| 有勇冇謀 發表於 2006-12-15 11:42:59 | 顯示全部樓層
原帖由 dreamlouis 於 2006-12-15 11:36 發表
咁係邊度等呀~?

集合地點: 灣仔天星碼頭

集合時間: 下午六時正

出發時間: 下午六時半

到時再電聯 啦....
 樓主| 有勇冇謀 發表於 2006-12-16 02:48:40 | 顯示全部樓層
THX....ALL