RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3510|回復: 23
打印 上一主題 下一主題
收起左側

升級版貨柜車鈴

pajero22 發表於 2009-10-13 12:34:56 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

依個貨柜車鈴既設計,集各門各派的優點(平靚正)於一身。

最大特點如下:

1。有原裝金屬鈴既心型圖案。
2。有10粒不繡鋼杯頭螺絲,換後車輪拆一粒六角螺絲就得。
3。有剎車鼓的像真設計。
4。車鈴有出入氣孔,車胎凹陷反彈迅速。

歡迎師兄,行家指教!
lcp221 發表於 2009-10-13 13:04:01 | 只看該作者
HOW   MUCH??????????
waiyuen 發表於 2009-10-13 13:14:21 | 只看該作者
有幾平先
 樓主| pajero22 發表於 2009-10-13 13:35:27 | 只看該作者

自作業銷售區有價錢

http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... &extra=page%3D1
清清 發表於 2009-10-13 14:00:41 | 只看該作者
靚到無朋友,如果我有玩貨櫃一定入貨
Q-pet 發表於 2009-10-13 14:28:36 | 只看該作者
清清 發表於 2009-10-13 14:36:48 | 只看該作者
咁你仲唔買番部拖頭
Q-pet 發表於 2009-10-13 14:28

中年失業漢何來有錢買
Q-pet 發表於 2009-10-13 15:10:46 | 只看該作者
中年失業漢何來有錢買
清清 發表於 2009-10-13 14:36

申請綜援
清清 發表於 2009-10-13 18:54:05 | 只看該作者

如果到萬二蚊個月我都去申請
請確保說明 發表於 2009-10-14 00:00:14 | 只看該作者
師兄一直用什麽第一甘來命名自己的產品!呢次應該用翻版來命名了!直接抄米爾
 樓主| pajero22 發表於 2009-10-14 01:03:54 | 只看該作者
師兄一直用什麽第一甘來命名自己的產品!呢次應該用翻版來命名了!直接抄米爾
請確保說明 發表於 2009-10-14 00:00

師兄此言差矣,其實依種設計,最先系源自德國.邊個直接抄,等師兄雪亮的眼睛去判斷啦

http://www.scaleart.de/eng/produkte/bauteile/felgen.htm

lsl86712 發表於 2009-10-14 01:09:26 | 只看該作者
請確保說明 發表於 2009-10-14 00:00

首先點解呢位師兄會覺得係翻版?
pajero22 今次出既只不過係同另一師兄有雷同但不至於用"翻版來命名"
如果真係要話翻版,咁另一師兄亦翻了pajero22不少 ,佢地亦翻了Tamiya很多
有競爭先有進步,獨市對買家亦唔係一件好事
alonso01 發表於 2009-10-14 01:15:09 | 只看該作者
D窿o既位就o岩,o係正螺絲與螺絲中間,但係D窿會唔會大o左D呢?
請確保說明 發表於 2009-10-15 21:32:30 | 只看該作者
11# pajero22

師兄唔好玩了!你直接就是賣套米爾回去抄數!你吾使覺得唔好意思啊!搬套德國野出來都沒用啊!德國野過來要改好多數據!但你做的就是同米爾一個樣!就隆隆唔一樣!所以你都是第一個!是第一個抄的人!
lsl86712 發表於 2009-10-15 23:20:45 | 只看該作者

師兄唔好玩了!你直接就是賣套米爾回去抄數!你吾使覺得唔好意思啊!搬套德國野出來都沒用啊!德國野過來要改好多數據!但你做的就是同米爾一個樣!就隆隆唔一樣!所以你都是第一個!是第一 ...
請確保說明 發表於 2009-10-15 21:32

如果你說別人抄你的,請問你又有沒有申請任何專利呢?
各下十分緊張,也清楚製作過程,是否mier分身
 樓主| pajero22 發表於 2009-10-15 23:39:19 | 只看該作者

師兄唔好玩了!你直接就是賣套米爾回去抄數!你吾使覺得唔好意思啊!搬套德國野出來都沒用啊!德國野過來要改好多數據!但你做的就是同米爾一個樣!就隆隆唔一樣!所以你都是第一個!是第一 ...
請確保說明 發表於 2009-10-15 21:32

米爾系邊個啊? mier香港代理啊? 距D零件邊道有得賣我都唔知啊!

"德國野過來要改好多數據",師兄點解會覺得我沒能力修改呢? 全世界第一個金屬貨柜波箱同貨柜Y牙我都可以做出來,唔通一個金屬鈴做唔到?

至於你話我D金屬鈴"就是同米爾一個樣",你覺得一樣咩? 我都沒SCANIA 個LOGO,因為我沒問過SCANIA授權. 如果沒得到人地準許,刻埋人地SCANIA 個LOGO 同字落去,會唔會有侵權之嫌啊?

我只承認,我系第一個做同類設計但沒刻原裝LOGO字樣的貨柜車鈴.因為我想用我車鈴既師兄放心,唔會比人話用老翻!
lsl86712 發表於 2009-10-15 23:53:45 | 只看該作者
技術上,不覺得pajero22需要"抄人"啊
事實上,波箱丫齒都係pajero22第一個能成功做到
佢何需去抄襲別人的一隻車鈴
請確保說明 發表於 2009-10-16 21:21:07 | 只看該作者
米爾系邊個啊? mier香港代理啊? 距D零件邊道有得賣我都唔知啊!

"德國野過來要改好多數據",師兄點解會覺得我沒能力修改呢? 全世界第一個金屬貨柜波箱同貨柜Y牙我都可以做出來,唔通一個金屬鈴做唔到?

至 ...
pajero22 發表於 2009-10-15 23:39

師兄你都幾牽強啊!不過沒所謂了!反正大家有眼看!呢件事更加容易看到邊個人有技術!邊個人醒目!不爭言語上的第一!你話自己第一就第一咯!香港是一個好自由噶地方!我回覆你是覺得你還有小小值得尊重(不過此一刻開始,我不會再回覆你的帖子!因為香港托車論壇邊個是有識之仕唔是靠把口噶)
請確保說明 發表於 2009-10-16 21:22:07 | 只看該作者
強調一句!我不是你們口中的米爾!我是邊個!我念好多人知道!
lsl86712 發表於 2009-10-16 21:39:28 | 只看該作者
師兄你都幾牽強啊!不過沒所謂了!反正大家有眼看!呢件事更加容易看到邊個人有技術!邊個人醒目!不爭言語上的第一!你話自己第一就第一咯!香港是一個好自由噶地方!我回覆你是覺得你還有小小值得尊重(不過此 ...
請確保說明 發表於 2009-10-16 21:21

第一不是話就係啊,但是實上大家好明顯地看到,
看各人出產的產品就已經很清楚
你既不是生產人,為何你那麼緊張 ...與你無關啊