RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4616|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

PS3 我今日取機, 請問有咩要注意??

老占 發表於 2009-11-3 03:01:16 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

有咩一定要 CHECK?

除左玩到GAME, 睇到 BD外?

另外最想知道, 點樣申請 ID 下載DEMO 或

怎樣與其他人一起 ONLINE??

申請 ID 除左可以取得以上 PASS 外, 仲有咩用處??

有咩重要事項, 例如開機, 關機, LOAD碟等有無步驟??

最後有無人有唔玩既 GAME 借我玩或賣俾我啊??

我有生化危機5, 灣岸, GT5, 一隻 LEGO indiana jones
, 一隻 (玩劍) 唔知咩鬼 NInja..
 樓主| 老占 發表於 2009-11-3 03:53:34 | 只看該作者

我想玩 COD 系列, KILLZONE

仲有隻上網曾經睇過, 像是戰爭遊戲

有歐洲, 亞洲, 納粹軍等等既故事模式, 但我唔知叫咩名....

好似係 Call of Duty
memberbilly 發表於 2009-11-3 04:20:20 | 只看該作者
call of duty 5
你隻gt5 日定中文版?日版就可約埋online打
 樓主| 老占 發表於 2009-11-3 09:24:11 | 只看該作者
mitinkon 發表於 2009-11-3 09:30:03 | 只看該作者
CHECK下部機玩唔玩老翻...玩唔到就唔好買啦...XD
lung1 發表於 2009-11-3 10:22:41 | 只看該作者

申請 ID 除左可以取得以上 PASS 外, 仲有咩用處??

有咩重要事項, 例如開機, 關機, L ...
老占 發表於 3/11/2009 03:01

> 都係check 返load 唔load 到碟, 開機關機正唔正常, check 下d件齊唔齊....手制差唔差到電等等..
> 同埋最好update 返最新version......& format 隻hdd & system rstore.....

另外最想知道, 點樣申請 ID 下載DEMO 或 >你個fd 可能之前已經登記左, 你要問一問.....
怎樣與其他人一起 ONLINE?? > 入到隻game 入面自然會有連線呢一項比你選..........

申請 ID 除左可以取得以上 PASS 外, 仲有咩用處??  >定期收到最新既information.............

有咩重要事項, 例如開機, 關機, LOAD碟等有無步驟?? > 開機同關機全部用手制黎control......

anyway, 最重要都係睇左manual 先!
wave 發表於 2009-11-3 14:34:08 | 只看該作者

有咩重要事項, 例如開機, 關機, L ...
老占 發表於 2009-11-3 03:01

某d game 有試玩版 可以download
memberbilly 發表於 2009-11-3 14:43:13 | 只看該作者
ps3 有老番架咩?
206 發表於 2009-11-3 20:43:39 | 只看該作者
要注意:you need enough sleep
利物佬 發表於 2009-11-3 21:02:23 | 只看該作者
call of duty 5
你隻gt5 日定中文版?日版就可約埋online打
memberbilly 發表於 2009-11-3 04:20

我都想玩,不過等出年 3 月出正式版先買
師兄會唔會買?
memberbilly 發表於 2009-11-3 21:16:04 | 只看該作者
call of duty 5 仲好多人玩,你快d買
 樓主| 老占 發表於 2009-11-8 21:20:27 | 只看該作者
CHECK下部機玩唔玩老翻...玩唔到就唔好買啦...XD
mitinkon 發表於 2009-11-3 09:30

邊玩到架 , 全BLUE-WAY 正版丫MA
 樓主| 老占 發表於 2009-11-8 21:21:07 | 只看該作者
> 都係check 返load 唔load 到碟, 開機關機正唔正常, check 下d件齊唔齊....手制差唔差到電等等..
> 同埋最好update 返最新version......& format 隻hdd & system ...
lung1 發表於 2009-11-3 10:22

多謝師兄解答

我試了上網, 及全手制操作, 正!!
 樓主| 老占 發表於 2009-11-8 21:22:03 | 只看該作者
某d game 有試玩版 可以download
wave 發表於 2009-11-3 14:34

試左用 LAN 線啦

不過好怪.. 我用 PCCW 上網

PS3 直插 MODEM 唔得..

要經 ROUTER 先上到網..
(可能本身 ROUTER 有 SETUP  LOGIN ID 及 PW)
 樓主| 老占 發表於 2009-11-8 21:22:53 | 只看該作者
要注意:you need enough sleep
206 發表於 2009-11-3 20:43

哈哈, 絕對同意..

我而家玩第一隻 GAME 都已經著左迷..

bio 5, amry of 2 都好正!!
 樓主| 老占 發表於 2009-11-8 21:23:37 | 只看該作者
我都想玩,不過等出年 3 月出正式版先買
師兄會唔會買?
利物佬 發表於 2009-11-3 21:02

應該會架

不過我只可以用手制玩

因為房入面座在雙人床上, 好難放到個呔盤呀
 樓主| 老占 發表於 2009-11-8 21:24:13 | 只看該作者
call of duty 5 仲好多人玩,你快d買
memberbilly 發表於 2009-11-3 21:16

我今`日出左黃金睇

COD 4 就有得賣

仲有 最新 COD 特別版

搵唔到 COD 5 呀....
memberbilly 發表於 2009-11-8 21:42:00 | 只看該作者
cod出左年幾了
call of duty  5 world at war
memberbilly 發表於 2009-11-12 23:54:45 | 只看該作者
call of duty6 出左,c hing快買.一起玩
 樓主| 老占 發表於 2009-11-18 02:02:28 | 只看該作者
call of duty6 出左,c hing快買.一起玩
memberbilly 發表於 2009-11-12 23:54

今日買左啦!! 不過係 korea 版本

我地仲可唔可以開 lan party ??