RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6107|回復: 44
打印 上一主題 下一主題
收起左側

FF03 同FF03 PRO 的分別

wda 發表於 2010-7-10 21:48:00 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
FF03 同FF03 PRO 的分別..如果買FF03可以改成FF03 PRO 嗎..因FF03 跟思域殼..加上我只係用來攞多過玩..所以想慢慢改..
ivanlee102324 發表於 2010-7-10 23:14:26 | 只看該作者
ff03pro其實都5係好pro
Andrew168 發表於 2010-7-11 01:42:24 | 只看該作者

FF03 係由 M05 加件改裝成, FF03 PRO vs FF03 係不同車架, FF03 早過 FF03 PRO 出現,
現在都統稱 FF03, 所以最好先問清楚邊架 FF03 先
RX78amuroray 發表於 2010-7-11 01:52:06 | 只看該作者
回復 3# Andrew168

?????? 超級高手   
RX78amuroray 發表於 2010-7-11 01:54:41 | 只看該作者
回復 1# wda

可以。pro 版的藍件可以後買
Andrew168 發表於 2010-7-11 02:07:52 | 只看該作者
206 發表於 2010-7-11 02:14:54 | 只看該作者
FF03 係由 M05 加件改裝成, FF03 PRO vs FF03 係不同車架, FF03 早過 FF03 PRO 出現,
現在都統稱 FF03, 所 ...
Andrew168 發表於 2010-7-11 01:42

You must be SUPER BOSS of TAMIYA la
I think their normal staff cannot reply like that ah~
 樓主| wda 發表於 2010-7-11 02:16:11 | 只看該作者
即係點??車架完全唔同..即係其實係兩架車來???
Brian086 發表於 2010-7-11 02:16:54 | 只看該作者
果D M05改成的FF03咩唔係自稱架咋咩?
Tamiya 出的FF03就只有一個設計
早排有師兄貼過幾款FF03
印象中好似有PRO, 普通版, 同埋碳纖版, 有錯勿插~
206 發表於 2010-7-11 02:21:40 | 只看該作者
即係點??車架完全唔同..即係其實係兩架車來???
wda 發表於 2010-7-11 02:16

Do you know:
M05 vs M05 pro
F104 vs F104 pro

I miss the time when guy speak with responsibility and know himself is crazy or not
Andrew168 發表於 2010-7-11 02:25:00 | 只看該作者
各位 ching, 請問咁 M05 加改裝 3racing 加長件之後應該叫咩野車呢
RX78amuroray 發表於 2010-7-11 03:13:57 | 只看該作者
各位 ching, 請問咁 M05 加改裝 3racing 加長件之後應該叫咩野車呢
Andrew168 發表於 2010-7-11 02:25

According to 3Racing's website, it just call "M05-31/LB 加長軸距套件". You better send a e-mail to TAMIYA & 3Racing for clarify and ask them who has apply the patent or trade mark.
Brian086 發表於 2010-7-11 03:20:00 | 只看該作者
我一直覺得果D改裝的所謂FF03係D人自己加俾自己
有FF01, 有FF02, 所以佢地就叫佢地的改裝做FF03
chacha 發表於 2010-7-11 07:45:24 | 只看該作者
Andrew168 發表於 11/7/2010 02:25

0個架祇係香港自己按個名比佢,可能係根據 FF02 款時,加減 D 零件就出左架 M03 ,所以就諗住出 M05 後都會用同樣方法黎再變為 FF03 (當時我都係咁諗),自從雙星公布 FF03 之後,0個架車都冇咩人再提
Andrew168 發表於 2010-7-11 11:48:03 | 只看該作者
係唔係最多叫做 頭驅 touring
 樓主| wda 發表於 2010-7-11 12:32:46 | 只看該作者
FF03  有得訂..所以諗緊買PRO 版定普通版..反正點都係改..不如買架普通版,,一步一 步改...雖然會貴過PRO 版.但普通版跟 思域殼....主要都係為個殼
chacha 發表於 2010-7-11 13:38:39 | 只看該作者
FF03  有得訂..所以諗緊買PRO 版定普通版..反正點都係改..不如買架普通版,,一步一 步改...雖然會貴過PRO 版 ...
wda 發表於 11/7/2010 12:32

不如等淨殼發覺售,買個殼
206 發表於 2010-7-11 13:42:15 | 只看該作者
Andrew168 發表於 2010-7-11 02:25

M05改,M05加長版 得嘛?
206 發表於 2010-7-11 13:51:59 | 只看該作者
果D M05改成的FF03咩唔係自稱架咋咩?
Tamiya 出的FF03就只有一個設計
早排有師兄貼過幾款FF03
印象中好 ...
Brian086 發表於 2010-7-11 02:16

除碳纖版未出,師兄完全正確,何插之有呢?^_^
AMAT 發表於 2010-7-11 14:45:38 | 只看該作者
M05改出嚟,只會係M05改裝車......
田宮人地OFFICIAL叫果架叫做FF03,先叫做FF03.

OFF晒TOPIC

FF03同FF03 PRO O既分別,就係FF03 PRO係OPTION版本.即係係原裝O既FF03上,配咗好多OPTION件上去.
變咗你一買架車返去,就已經唔駛再買太多OPTION,就已經可以要嚟比賽.

通常對田宮嚟講,PRO版係即係"比賽READY",即係已經符合晒參加田宮盃有關賽事O既資格.

對買家嚟講,PRO版就可以減少買一堆OPTION PARTS嚟改車,因為單買OPTION一定貴O的.

但,PRO版唔等如全改,因為田宮唔知幾時又會出O的OPTION PARTS出嚟.