RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1919|回復: 4
打印 上一主題 下一主題
收起左側

FF03 Vs M05加長

ryancmlam 發表於 2010-8-15 12:15:54 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
係TC聽D啲師兄話FF03的架駛感似四驅Touring
冇左頭驅果D係彎比油推、收油甩嘅感覺
返而M05加長到257mm重好玩有頭驅feel

有冇師兄兩架車都玩過?分享吓
powis 發表於 2010-8-15 12:58:52 | 只看該作者
related to the different position of motor ?
Noir.KAZE 發表於 2010-8-15 13:04:40 | 只看該作者

應該唔係
FF01同FF03都係純種FF

假如FF01係有"彎比油推、收油甩嘅感覺"
咁如果只係motor position既問題的話
FF03應該比M05 EXT.更加似FF先岩

我覺得可能係車既setting問題

p.s.我只係玩過FF01同M05.........
powis 發表於 2010-8-15 13:12:37 | 只看該作者
應該唔係
FF01同FF03都係純種FF

假如FF01係有"彎比油推、收油甩嘅感覺"
咁如果只係motor po ...
Noir.KAZE 發表於 2010-8-15 13:04

Then may due to the setting on FF03 in TC Ching is too good. as good as 4wd.
Noir.KAZE 發表於 2010-8-15 13:17:42 | 只看該作者
Then may due to the setting on FF03 in TC Ching is too good. as good as 4wd.
powis 發表於 2010-8-15 13:12

如果可以搵兩部原裝車冇option咁試可能試得出d野

我覺得可能係FF03重量平衡比FF01冇咁集中係車頭同埋電子野擺位唔同有關