RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1971|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

FF03轉向杯

RX7FD3S 發表於 2010-8-18 19:41:33 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有無師兄知邊架車既轉向杯同FF03一樣既呢? 我原裝果個比我攪掂左
civicboy 發表於 2010-8-18 19:51:15 | 只看該作者
416....
買加硬果隻啦...

出到KWS 話 要 416加硬轉向杯就得架啦...
 樓主| RX7FD3S 發表於 2010-8-18 19:52:29 | 只看該作者
civicboy 發表於 2010-8-18 20:14:23 | 只看該作者
用膠好D...好耐無玩"金屬車"...
依家D膠料靚左噤多....
D快車都唔用 金屬料 啦 (除左波箱 油壓)

點解仲要用 金屬 呀???
星星好似有份 金屬 FOR 416...出去找下啦...

換左之後...
到時一炒就爆 C座, 換埋金屬 C座
到時一炒就爆 肶, 又換埋金屬 肶
點知結果炒吓炒吓 炒到變晒形又唔知...
架車就行到 古古怪怪....
結果就 用翻返晒 膠....

哈哈 ....
 樓主| RX7FD3S 發表於 2010-8-18 20:16:46 | 只看該作者

點解 ...
civicboy 發表於 2010-8-18 20:14

原來咁樣,明白曬,咁我都係出去搵番個416加硬轉向杯先,THX
smallfaifai 發表於 2010-8-18 23:01:02 | 只看該作者

點解 ...
civicboy 發表於 2010-8-18 20:14

星星原裝應該冇出金屬416杯,有都係副廠品,記憶中最平o既可以係淘寶搵到約50人民幣
我都係轉左加硬杯 (之前玩TA05 ver2時買落的) ,都幾夠用
 樓主| RX7FD3S 發表於 2010-8-20 09:40:41 | 只看該作者
星星原裝應該冇出金屬416杯,有都係副廠品,記憶中最平o既可以係淘寶搵到約50人民幣
我都係轉左加硬杯 ...
smallfaifai 發表於 2010-8-18 23:01

TA05 VER2又係一樣架咩? 我琴日買左416果隻混碳,不過番黎對一對原來係矮左小小
smallfaifai 發表於 2010-8-20 09:48:32 | 只看該作者
TA05 VER2又係一樣架咩? 我琴日買左416果隻混碳,不過番黎對一對原來係矮左小小
RX7FD3S 發表於 2010-8-20 09:40

一樣o架,同埋係要涉介子的,你睇番說明書就知
civicboy 發表於 2010-8-20 10:02:42 | 只看該作者
原來咁樣,明白曬,咁我都係出去搵番個416加硬轉向杯先,THX
RX7FD3S 發表於 2010-8-18 20:16

星星一定唔專為ff03 出一份新啦...

其實你可以換晒416 果d硬料 (轉向杯, c座 同 肶) 去架 ff03到架...

不過一樣一樣來啦...
 樓主| RX7FD3S 發表於 2010-8-20 12:45:08 | 只看該作者
一樣o架,同埋係要涉介子的,你睇番說明書就知
smallfaifai 發表於 2010-8-20 09:48

係丫,我加左J 果PART既膠圈落去就岩岩好用到
 樓主| RX7FD3S 發表於 2010-8-20 12:45:36 | 只看該作者
星星一定唔專為ff03 出一份新啦...

其實你可以換晒416 果d硬料 (轉向杯, c座 同 肶) 去架 ff0 ...
civicboy 發表於 2010-8-20 10:02

為有係咁啦,一樣一樣咁撞爆之後換啦