RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: snipertat
打印 上一主題 下一主題
收起左側

㊣★★TA-05 車手專區★★㊣

seven 發表於 2011-3-18 13:31:28 | 只看該作者

謝謝分享..

後1C臂碼, 即係都係TOE 0度?
keithlaw 發表於 2011-3-18 13:42:38 | 只看該作者
toe 幾多就唔知, 我都係trial and error 試
大野 發表於 2011-3-18 14:40:44 | 只看該作者
請問前/後皮帶轆, 係米TA05就36齒, V2就37齒? 兩個皮帶轆表面上有冇明顯分別呢? 唔該哂.
seven 發表於 2011-3-18 14:47:01 | 只看該作者
請問前/後皮帶轆, 係米TA05就36齒, V2就37齒? 兩個皮帶轆表面上有冇明顯分別呢? 唔該哂.
大野 發表於 2011-3-18 14:40

係呀, TA05第一代, 皮帶牙36T, Ver 2就37T

就咁好難分, 其他CHing可能識分
大野 發表於 2011-3-18 15:20:27 | 只看該作者
係呀, TA05第一代, 皮帶牙36T, Ver 2就37T

就咁好難分, 其他CHing可能識分
seven 發表於 2011-3-18 14:47

咁冇計我為有出絕招, 格格數
我有件頭直, 如果數到係37牙, 買返對杯就用得

另外一問差速杯有冇分前後期呢?
seven 發表於 2011-3-18 15:32:29 | 只看該作者
咁冇計我為有出絕招, 格格數
我有件頭直, 如果數到係37牙, 買返對杯就用得

另外一問差 ...
大野 發表於 2011-3-18 15:20

啊! 頭直跟果個皮帶牙一定係36T, 果時買要特登買番個37T牙

差速杯無分呀, V2都係用番同一款杯
大野 發表於 2011-3-18 17:12:55 | 只看該作者
又破財啦6千蚊幾時到手呀
烈火2010 發表於 2011-3-21 18:18:09 | 只看該作者
請問各位師兄們:
TA05 Ver 2 現價要幾錢?可以行到5.5t摩打嗎?
SAKURA S ZERO及TA05 Ver 2 邊架好行及耐玩D?
seven 發表於 2011-3-21 18:25:00 | 只看該作者
請問各位師兄們:
TA05 Ver 2 現價要幾錢?可以行到5.5t摩打嗎?
SAKURA S ZERO及TA05 Ver 2 邊架好行及 ...
烈火2010 發表於 2011-3-21 18:18

V2, 1K 左右
V2R, 1.8K左右
好多人玩5.0T/5.5T, 你中意落幾多T都得
易SET, V2原裝膠料比較易(撞)爛, V2R混碳+金屬料好少少

呢度唔同SS作比較
keithlaw 發表於 2011-3-21 19:35:02 | 只看該作者
我有個 95% 新5.5T. 有冇人要?? $200
seven 發表於 2011-3-21 23:45:53 | 只看該作者
我有個 95% 新5.5T. 有冇人要?? $200
keithlaw 發表於 2011-3-21 19:35

去二手買賣區嘛...
buzzybee82 發表於 2011-3-22 01:12:20 | 只看該作者
去二手買賣區嘛...
seven 發表於 2011-3-21 23:45

seven兄似做了05 版版主咁~~哈哈
seven 發表於 2011-3-22 01:18:25 | 只看該作者
seven兄似做了05 版版主咁~~哈哈
buzzybee82 發表於 2011-3-22 01:12

你比我熟得多, 只係暫代你!! 答到就答, 略盡綿力..

你呢排好靜, 搞到我獨力難支
resound 發表於 2011-3-22 12:41:16 | 只看該作者
新手Set車: 想問關於臂碼. TA05 Version 2 有Separate臂碼同一條過臂碼. Combination 會系點?

Example:  Front :   Separate 系 1xA , 一條過臂碼 系 1D, Degree 系幾多?

師兄門, 可以list out D combination嗎?
keithlaw 發表於 2011-3-22 13:14:40 | 只看該作者
新手Set車: 想問關於臂碼. TA05 Version 2 有Separate臂碼同一條過臂碼. Combination 會系點?

Exa ...
resound 發表於 2011-3-22 12:41

我都想知. 我雙星網搵唔到
buzzybee82 發表於 2011-3-22 14:45:19 | 只看該作者
你比我熟得多, 只係暫代你!! 答到就答, 略盡綿力..

你呢排好靜, 搞到我獨力難支
seven 發表於 2011-3-22 01:18

千其唔好咁講........你都見好多ching插到我9彩......我都係得少半桶水.......覺得係咁就羅出黎講架咋.......無咩實質學識可言

近排公司有變化, 所以忙得很呢......
buzzybee82 發表於 2011-3-22 15:18:13 | 只看該作者

Exa ...

我都搵唔到online邊度有....但我去過畏高佢放416part個櫃則邊貼左張對照表的.........可以去個度參考下
Dinballian 發表於 2011-3-22 15:53:41 | 只看該作者
Hey, guys~
Rcmart would like to inform you guys that Tamiya Car Kits TA05 V2 is arrived at Rcmart now!
Please feel free to browse:
http://www.rcmart.com/catalog/rc ... hsv010-p-33342.html
resound 發表於 2011-3-23 11:30:15 | 只看該作者

Exa ...

搵到D Stuff 可能有用 http://www.petitrc.com/reglages/ ... onBlockSettings.pdf Suspension block setting.
seven 發表於 2011-3-23 17:02:05 | 只看該作者
搵到D Stuff 可能有用  Suspension block setting.
resound 發表於 2011-3-23 11:30

好詳細, 唔該晒CHing