RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3059|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

真係好多人放ff03

wda 發表於 2010-8-28 19:10:21 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
真係好多人放ff03..究竟手上持有ff03 的應該揸定放..長線係點睇呢..因為有其他兩款ff車推出市場.
3 racing 有成績支持..top 都有人追捧..ff03 前景是否不太明朗..星星會否作出適當反應..如r 版.trf 版為保車友信心
hihizaza 發表於 2010-8-28 19:18:38 | 只看該作者
你覺得好玩咪玩囉!!前景點!!!買股票呀???
又無得升值!!!
tt01E 發表於 2010-8-28 19:31:05 | 只看該作者
ericyeung78 發表於 2010-8-28 19:38:24 | 只看該作者
你覺得好玩咪玩囉!!前景點!!!買股票呀???
又無得升值!!!
hihizaza 發表於 28-8-2010 19:18

嘩!你都好直接嗜
hihizaza 發表於 2010-8-28 20:17:15 | 只看該作者
嘩!你都好直接嗜
ericyeung78 發表於 2010-8-28 19:38

咁確實係膠嘛!
civicboy 發表於 2010-8-28 22:08:56 | 只看該作者
真係好多人放ff03..究竟手上持有ff03 的應該揸定放..長線係點睇呢..因為有其他兩款ff車推出市場.
3  ...
lor=#999999]wda 發表於 2010-8-28 19:10

自己玩車炸喎...  點解要睇人乜車地...

點解唔念吓 你可以揸架 FF03 PRO 可以快過 人地D車...

仲有 係 現時只有 一架 FF 即將推出
仲有果架 只係 FRONT DRIVE (FD) 已經有得買 ...
當入左 SABRE FD 之後.... 到 SAKURA FF 出果時 如果又多人放 FD
到時又問
真係好多人放.....究竟手上持有XXX 的應該揸定放..長線係點睇呢..
*定玩翻 FF03 PRO (呢句我加)
kstyle 發表於 2010-8-29 12:00:59 | 只看該作者
計我話,你應該$300放左佢,然後買架top fd,再等3racing果架出,再$300放埋架top。
呢個對投資者來講呢個係最賺錢既方法
f-16 發表於 2010-8-29 12:32:04 | 只看該作者
計我話,你應該$300放左佢,然後買架top fd,再等3racing果架出,再$300放埋架top。
呢個對投資者來講呢個係最 ...
kstyle 發表於 2010-8-29 12:00

我都好樂意用$300幫佢收購此車。
cctam1210 發表於 2010-8-29 14:54:00 | 只看該作者
好多人放, 但係又好人多買
gtimax 發表於 2010-8-29 18:06:45 | 只看該作者
cheap 車 cheap 玩, 貴有貴玩!
8舊幾連EG6殼, 唔改玩黑朱好正!
2千玩碳化板高級車架, set得好走得勁又好有滿足感!
我冇錢負擔重,所以選前者!
crazyn 發表於 2010-8-31 03:59:09 | 只看該作者
我買左pro版....不過set得唔好.....今日第一日落地就起佐敦谷死亡黑點ko左....
A300 發表於 2010-9-1 23:15:57 | 只看該作者
D 人開始對 FF03 厭倦了  

一開個陣始多人爭相搶購  結果依家咪多人沽  
anson007 發表於 2010-9-2 02:31:51 | 只看該作者

A300 發表於 2010-9-1 23:15

高位時入左一盒都仲未開盒, 而家打算唔開做收藏(長揸).
再等低位入返架來玩(溝淡).............
rk2 發表於 2010-9-2 08:49:24 | 只看該作者

A300 發表於 2010-9-1 23:15

此現象不只是 ff03 獨有, 星星好多車,初出時都係咁. . . .
[email protected] 發表於 2010-9-2 10:22:49 | 只看該作者
係咁呢,鍾意當佢係寶,唔鍾意當佢係草
shungyan 發表於 2010-9-2 11:22:13 | 只看該作者
I think the problem is the maintenance issue and its major design defect on ff03.
- Gear trip
- Melt down of ball diff
- chassis is too soft
- Need a lot of option

Tune out is it will cost too much

So people sell out the FF03 and switch to some other FF which has lower running cost and better design
 樓主| wda 發表於 2010-9-2 12:43:03 | 只看該作者
高位時入左一盒都仲未開盒, 而家打算唔開做收藏(長揸).
再等低位入返架來玩(溝淡)............. ...
anson007 發表於 2010-9-2 02:31

只要這個意兄知我想講咩
hknewton 發表於 2010-9-13 02:03:55 | 只看該作者
consideration is always good, but need to make a balance
maybe spend more time to setup the car is better, haha