RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1852|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

tt05摩打齒一問

no1980k 發表於 2010-9-20 01:26:20 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
tt05摩打齒一問

1.我是原裝最普通版 ..70T牙....最大可以安幾多魔打齒...?i use team powers 6.5T......
2.原廠70T牙成日入沙......可以點做...??
buzzybee82 發表於 2010-9-20 01:37:15 | 只看該作者
小弟才學疏淺....tt05係咩車??
 樓主| no1980k 發表於 2010-9-20 01:41:36 | 只看該作者
so sorry TA-05
carvenchow 發表於 2010-9-20 01:50:10 | 只看該作者
回復 2# buzzybee82

應該俾溫馨提示人...人地係新會員...

一時心急打錯字姐....
 樓主| no1980k 發表於 2010-9-20 01:57:43 | 只看該作者
回復 4# carvenchow

THX .......i m really ar newB
chacha 發表於 2010-9-20 01:57:43 | 只看該作者
回復 2# buzzybee82

過多廿年,應該出到tt05
 樓主| no1980k 發表於 2010-9-20 02:02:57 | 只看該作者
......有心請教...冇人教....打錯字....巳 say 了 sorry 重比人笑.........天理何在
chacha 發表於 2010-9-20 02:09:38 | 只看該作者
回復 7# no1980k

純粹講笑,敬請原諒
buzzybee82 發表於 2010-9-20 02:10:36 | 只看該作者
我真係想問問咩係tt05咋喎~~~咁又話係笑人???
况且呢位ching都玩6.5t.....仲係newb??

sorry.....我真係唔識答你.....希望其他ching幫到你
chacha 發表於 2010-9-20 02:12:25 | 只看該作者
回復 7# no1980k

不過師兄你,3 日前係某討論區都係打 TT05 喎
buzzybee82 發表於 2010-9-20 02:12:37 | 只看該作者
 樓主| no1980k 發表於 2010-9-20 03:02:10 | 只看該作者
誰是誰非都好,,....算了吧....不打不相識.....小弟要的支料...已找到...
在此分享給大家....1/10 可用7.4-8.0 (team powers 70A 6.5T)

http://www.team-powers.com/manua ... de-12062009_eng.pdf
carvenchow 發表於 2010-9-20 11:03:38 | 只看該作者
回復 9# buzzybee82

用6.5t就係高手...用黑豬就係新手?你係唔係咁意思先?

假如c hing 你睇完樓主d問題 又唔識答,又何必係tt05 e個名上呢

http://www.tamiya.com/english/rc/rcmanual/ta05_ifs.pdf

第18頁應該有你的答案:]
buzzybee82 發表於 2010-9-20 12:37:10 | 只看該作者
回復  buzzybee82

用6.5t就係高手...用黑豬就係新手?你係唔係咁意思先?

假如c hing 你睇完 ...
carvenchow 發表於 2010-9-20 11:03

如果呢位ching用6.5控到架車, 咁我都覺得佢係高手架喇....黑豬唔係新手, 我都有玩黑豬, 但我又係新手喎, 咁即係點呢??

呢度係forum, 係有自由發言權的, 唔識答就唔可以講野, 咁無人會講野啦?? (無新手講野, 你地d ching又點答問題呢? 只係得高手既話, 就唔使要呢個forum啦?)

唔明我講咩就繼續唔好明吧........再問再答都可能會明或繼續唔明.....
snipertat 發表於 2010-9-20 12:46:11 | 只看該作者
tt05摩打齒一問

1.我是原裝最普通版 ..70T牙....最大可以安幾多魔打齒...?i use team powers 6.5T..... ...
no1980k 發表於 2010-9-20 01:26

如果你用6.5T的話..因為好快..個齒比要高少少先配合到
70T試下用22齒

OR 102T + 33T @ 64P

成日入沙無計架喎..你係街玩??

TA-05如果要玩到6.5t...要set車set得好好..
如果唔係又推頭又甩尾架啦~
carvenchow 發表於 2010-9-20 13:48:21 | 只看該作者
回復 14# buzzybee82

我都唔知師兄你笑人地TTO5做咩我先出口姐,如果用腦諗一諗,就知樓主一時大意記錯車名,我覺得網上發言有需要負番唔少債任羅,由其對RC界百害而冇一利的留言,E度係?車版,吹水去吹水版,而我唔會再傾與本版冇關的問題,THX
buzzybee82 發表於 2010-9-20 15:13:26 | 只看該作者
回復  buzzybee82

我都唔知師兄你笑人地TTO5做咩我先出口姐,如果用腦諗一諗,就知樓主一時大意記 ...
carvenchow 發表於 2010-9-20 13:48

Ching, 請你指出我係咩時候笑過問問題既ching呢?我都真係想知係唔係有部叫tt05既車喎,我唔識而問又係我錯?反之你話我笑佢咁會唔會對我好唔公平?你一輪咀話我,你又有冇負過話我既責任?

講完
 樓主| no1980k 發表於 2010-9-20 18:30:36 | 只看該作者
多謝以上幾位熱心c hing 支持 我將會用21牙先 如果ok 再用19同22分別下
 樓主| no1980k 發表於 2010-9-20 18:30:41 | 只看該作者
多謝以上幾位熱心c hing 支持 我將會用21牙先 如果ok 再用19同22分別下
 樓主| no1980k 發表於 2010-9-20 18:30:47 | 只看該作者