RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1821|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

約今個星期六 二月五日jv玩 2wd 後驅 direct drive

abcde 發表於 2011-2-1 19:46:30 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

歡迎所有 2wd 後驅 direct drive 一齊玩
包括十二仔,1/10 pan car (200mm)/pro 10 (235mm), f103/f104/f109 利曼/f1/gt
只要是後驅 直接驅動都可一齊玩
時間: 我和朋友大約下午1至2 時後開始
地點: jv
我玩
1. f103 扮 油雞 3cell/2cell a123 hobbywing 9t
2. 12r5 2cell a123 hobbywing 9t
相信一大班同樣車種一齊出車會很過癮
十二仔又可認識多d係jv玩十二仔朋友.....pro ten /f103/f104/f109 玩利曼/gt 又可一齊出車
玩f1又可一班人玩會好好feel.....
大家可以係度留個言....講下會玩乜車....希望個日多d人玩......
3rock3rock 發表於 2011-2-1 21:34:15 | 只看該作者
1/12 R5 1S Novak 4.5T
1/10 Hyperdrive 2S hobby wing 9T
manhunt 發表於 2011-2-2 14:48:18 | 只看該作者
我而家就去
星期六都可能去
sfdo 發表於 2011-2-3 13:53:00 | 只看該作者
我想玩,但賣左套架 DF03 後都未夠錢買過套  direct drive 車 。
如果我再出 非  direct drive  後驅 扮1/8 ,唔知會唔會神憎鬼厭呢?
 樓主| abcde 發表於 2011-2-3 15:15:18 | 只看該作者
回復 4# sfdo

我想並不是玩什麼車或會不會神憎鬼厭的問題...只要是rc ..你又是認真的玩....jv 這個政府埸是歡迎你的.....或者説乜野地方都可以玩
要玩...唔一定要玩2wd dd...不過有一忠告....2wd比4wd難玩...如果你4wd到唔能夠控制得好....2wd 你會好快覺得唔好玩.....
有時玩rc 是你點去組裝架車...出來行得好唔好.....最後先係同人一齊鬥快....大過長氣...不說了....
yung2yee 發表於 2011-2-5 00:01:00 | 只看該作者
f109 hobbywing 10T 2cell a123
hihizaza 發表於 2011-2-5 00:18:07 | 只看該作者
xray X10,X12 8.5,2cells lipo