RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2255|回復: 4
收起左側

煙民心聲?

AMAT 發表於 2011-4-8 22:12:56 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
http://www.youtube.com/user/MastaMichannel#p/u/2/uqOAh-GFJRc

原裝MASTAMIC VIDEO~
BMW2011 發表於 2011-4-9 20:27:47 | 顯示全部樓層
回復 AMAT 的帖子

加稅係好事.小人食.我最憎d客仔上我車吸煙..有d客識醒水.一上車見禁止吸煙就知點做.不過我d朋友成日話加煙稅點攪.我話.我車後面條候有...你要幾多憤幾多比你.我車果d仲貴過你果d煙.成8蚊一升油.你話邊個d煙貴
kuen 發表於 2011-4-9 21:58:14 | 顯示全部樓層
加不加稅其實都會有人抽煙呢!
政府表面說為市民身體健康,空氣清新些,內裡只為稅收
如果香港政府真的全港禁煙,不如像新加波全面禁賣香口膠一樣.
在香港全面禁賣香煙,一了百了,沒得賣便沒人可抽煙.我便讚政府一句very good
 樓主| AMAT 發表於 2011-4-10 01:24:08 | 顯示全部樓層
其實香港政府宜家好多O的所謂政策,都係表面O野.....

RESEARCH表面,功效表面

好多O野佢只係睇表面,就話要加稅嚟幫.......
講得唔好聽,你禁O左佢咪幫市民囉,加乜O野稅啦.....你話同健康有關係講大話O架喇.....
nwm 發表於 2011-4-15 02:35:31 | 顯示全部樓層
真系要送政府中指