RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9204|回復: 69
打印 上一主題 下一主題
收起左側

你唔睇住d細路仲話我?冇野呀!?

ryanlee09 發表於 2011-5-31 18:28:21 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

頭先係屋企樓下玩車有兩個細路追住我部車,
我已經同佢地講咗唔好追, 一個仲玩踏單車
跟住我冇停佢一腳踼落塊板度, 仲要撞落燈柱

依家屋仔, 泵把移左位
太陽擋斷咗, 陣又灣埋, 板都爛埋

佢老母仲話係我問題, 我同佢鬧咗三個幾四個字
佢話我玩車唔准, 跟住我同佢講你俾佢地踏單車得咩?
門口塊牌寫明唔俾, 但係都冇話唔俾玩搖控車

(係私人屋苑範圍發生, 兩條細路同佢老母都係講英文,
成段對話內容我都係用英文同佢講)

跟住有d大個既細路, 同個管理員都見到成件事, 幫我同佢講
咁我影低相就返屋企啦, 依家好X慶

我貼出泥, 愈咗比你地鬧
陣間貼相, 考慮緊報唔報警(delete)

--------------------------------------------------------------------------------
部車整返好啦,
差塊板,又要整過...

--------------------------------------------------------------------------------
相…

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

好想喊…

登錄/註冊後可看大圖

二宮大輝 發表於 2011-5-31 18:38:08 | 只看該作者
回復 ryanlee09 的帖子

貢大綠‧‧‧‧‧
alan0108 發表於 2011-5-31 18:49:50 | 只看該作者
搵侓師寫封信比果個人叫佢(倍)
 樓主| ryanlee09 發表於 2011-5-31 18:52:26 | 只看該作者
alan0108 發表於 2011-5-31 18:49
搵侓師寫封信比果個人叫佢(倍)

至幣我阿媽唔會咁做,而且我未夠18
alan0108 發表於 2011-5-31 18:53:17 | 只看該作者
自己寫 我support 你
alan0108 發表於 2011-5-31 18:54:27 | 只看該作者

del
 樓主| ryanlee09 發表於 2011-5-31 18:57:03 | 只看該作者
alan0108 發表於 2011-5-31 18:53
自己寫 我support 你

算啦,我唔想我屋企人因為咁既事而煩
alan0108 發表於 2011-5-31 18:59:46 | 只看該作者
報警 la    我玩1/10 都好 hate d細路整我架車
 樓主| ryanlee09 發表於 2011-5-31 19:03:23 | 只看該作者
相…

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

好想喊…
 樓主| ryanlee09 發表於 2011-5-31 19:14:09 | 只看該作者
不過可以測試出塊自製平板的敗筆點都好
(塊膠3mm厚,只係中間用泥勾住個位爆)
MAZDA 發表於 2011-5-31 19:24:40 | 只看該作者
所以都係一句 , 玩rc車見到啲細路追車或兒童踩單追著你架rc車 ,
真係最好有咁遠走咁遠...出左事啲家長實幫返自己個兒子兒女的...
hei_choro 發表於 2011-5-31 19:25:41 | 只看該作者
慘烈呀.....

我之前都遇過呢d情況
點樣既人就養點樣既狗
對住呢d百厭細路+不可理諭父母

有乜事自己好蝕底
見到佢地都收車迴避
BMW2011 發表於 2011-5-31 19:52:36 | 只看該作者

我覺得你報警都冇用…差人話小朋友問題…唔識野…會叫你可用民事追究佢父母
 樓主| ryanlee09 發表於 2011-5-31 20:07:27 | 只看該作者
BMW2011 發表於 2011-5-31 19:52

我覺得你報警都冇用…差人話小朋友問題…唔識野…會叫你可用民事追究佢父母

算啦,佢今次好彩

部車搞惦啦...
Mugford 發表於 2011-5-31 20:10:56 | 只看該作者
首先報警要搵哂証人出黎,有冇可能?
 樓主| ryanlee09 發表於 2011-5-31 20:12:34 | 只看該作者
Mugford 發表於 2011-5-31 20:10
首先報警要搵哂証人出黎,有冇可能?

今次我算數啦,費事煩
下次再有實報警
BMW2011 發表於 2011-5-31 20:14:38 | 只看該作者

所以我玩時見有小朋友向度我就成架拿走…
BMW2011 發表於 2011-5-31 20:15:17 | 只看該作者

樓主| ryanlee09 發表於 2011-5-31 20:15:58 | 只看該作者
BMW2011 發表於 2011-5-31 20:15

我有跑去部車到,未到已經中咗…
Mugford 發表於 2011-5-31 20:17:39 | 只看該作者

咁需唔需要上水雞乸廠電話book整車?