RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 15578|回復: 37
收起左側

直接寄日本KO update

garywong5368 發表於 2011-9-1 12:43:52 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
KO EX10 2.4 RF-901S 對不到頻問題
小弟用EX10 2.4 in JV 好難對頻,要離好遠先對到
所以Email 去小下佢之後直寄日本update 只收1900 yen 包維修妥包EMS, 前后唔使2週
寄回來仲送貼紙
有D ching話交去環球交日本 要近兩個月才回來

seven 發表於 2011-9-1 13:01:50 | 顯示全部樓層

錯, 環球係兩個月都未肯同你寄, 佢話至少3個月至半年 XD
我同個朋友都岩岩寄左支1仔UR, 同兩個901S過去整
sex8088 發表於 2011-9-1 13:58:01 | 顯示全部樓層
回復 garywong5368 的帖子

can i get KO contact info ? i have same problem. thx
seven 發表於 2011-9-1 14:02:02 | 顯示全部樓層
回復 sex8088 的帖子

修理品送付先:

近藤科学株式会社サービス部 〒116-0014 東京都 荒川区東日暮里4-17-7
電話 03-3807-7648(サービス直通) ※土日祭日除く AM9:00-1200およびM1:00-5:00
[email protected]
jerwin123 發表於 2011-9-1 14:10:48 | 顯示全部樓層
JV咁多控你去個度對頻
seven 發表於 2011-9-1 14:13:57 | 顯示全部樓層
jerwin123 發表於 2011-9-1 14:10
JV咁多控你去個度對頻

行到出停車場, 其實OK

研究過, 主要原因係, 某個批次既901S,
係D大陸控著住既情況下, pair唔到
一般無大陸控在場, 都基本上一下就pair到的
jerwin123 發表於 2011-9-1 14:33:33 | 顯示全部樓層
seven 發表於 2011-9-1 14:13
行到出停車場, 其實OK

研究過, 主要原因係, 某個批次既901S,

唔怪得我之前走到去JV個球場咁遠都對唔到技2PL
d死人大陸控
EricRC 發表於 2011-9-1 14:35:51 | 顯示全部樓層
咁其實即係唔關KO事,係d大陸控既問題?
乜大陸控咁犀利,可以搞到其它控pair唔到?
seven 發表於 2011-9-1 14:53:55 | 顯示全部樓層
EricRC 發表於 2011-9-1 14:35
咁其實即係唔關KO事,係d大陸控既問題?
乜大陸控咁犀利,可以搞到其它控pair唔到?

關KO事

其他控都基本上改晒用FHSS
得番KO用DSSS, 制式上令佢受阻pair唔到
EricRC 發表於 2011-9-1 14:57:32 | 顯示全部樓層
seven 發表於 2011-9-1 14:53
關KO事

其他控都基本上改晒用FHSS

咁新既KO係行DSSS還是FHSS呢?
seven 發表於 2011-9-1 15:03:20 | 顯示全部樓層
EricRC 發表於 2011-9-1 14:57
咁新既KO係行DSSS還是FHSS呢?

岩岩7月尾出左FHSS了, 不過天價,

http://www.kopropo.co.jp/sys/product/2-4ghz-fhss/detail
hardmankam 發表於 2011-9-1 15:03:34 | 顯示全部樓層
回復 garywong5368 的帖子

版主或其他師兄:
修理後,問題解決了嗎?
(因我也有同樣pairing問題)
seven 發表於 2011-9-1 15:06:43 | 顯示全部樓層
回復 hardmankam 的帖子

我都有send email問過Kenta(KO維修部),
佢答覆都知有呢個問題, 新既批次或調較維修過會有明顯改善,
睇你覺得值唔值得寄過去, 前前後後當300蚊左右
seven 發表於 2011-9-1 15:13:04 | 顯示全部樓層
各位CHing, 唔好意思, 頭先個地址係日文, 英文呢個會好少少
呢間係KO日本付責維修, 條link有埋張維修清單download。
記得填email, Kenta一收到會覆你, 佢都幾好service。

Kondo Kagaku co.,ltd.
4-17-7 Higashi-Nippori, Arakawa-ku, Tokyo Japan 116-0014
Phone : +81-3-3807-7751
E-mail : [email protected]

Reference: http://www.kopropo.co.jp/sys_en/support/repairquestions
hardmankam 發表於 2011-9-1 15:15:24 | 顯示全部樓層
回復 seven 的帖子

Many thanks!

KO 知道有問題應該免費維修,對 KO 有小小失望。
鬼叫我用熟支 KO 1仔,可能用返FM 好過...
nghoming 發表於 2011-9-1 15:21:27 | 顯示全部樓層
依家用am/fm應該唔會jam
seven 發表於 2011-9-1 15:23:42 | 顯示全部樓層
nghoming 發表於 2011-9-1 15:21
依家用am/fm應該唔會jam

唔好搏, JV B場久唔久有人用AM/FM,
佢地仲要唔會過A場報頻
有朋友試過撞到應, 架(快)車亂跑, 好灰
hardmankam 發表於 2011-9-1 15:30:36 | 顯示全部樓層
回復 seven 的帖子

需要郵寄收據嗎? (sales receipt)
 樓主| garywong5368 發表於 2011-9-1 15:41:06 | 顯示全部樓層
4pk一出901收皮所以出902其實唔關大6控事,我都係同埸flysky-gt3b,有時開住gt3b試,901都係要去厠所對
 樓主| garywong5368 發表於 2011-9-1 15:42:54 | 顯示全部樓層
回復 hardmankam 的帖子

不用,我沒有!你寫得串d就ok