RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1643|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Jeep 補完計劃

聶風 發表於 2011-9-18 01:50:59 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
前後車軸係二手買返來的,一手車主話架車少玩無暗病
但我玩幾次前軸就出現八字轆,好似touring car咁,抺車時發現係C-hub鬆晒
換金屬後可以企返直

登錄/註冊後可看大圖

覺得個 bumber 唔靚又殘舊,決定換埋佢

登錄/註冊後可看大圖

alanwhc 發表於 2011-9-18 08:50:56 | 只看該作者
支持
R平 發表於 2011-9-18 09:45:49 | 只看該作者
加油
 樓主| 聶風 發表於 2011-9-18 11:16:46 | 只看該作者
SXx10 bumper,中間開個窿放 winch

登錄/註冊後可看大圖

winch位唔同左,原先bumper唔夠大,造過一個新的

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| 聶風 發表於 2011-9-18 18:16:00 | 只看該作者
完成 bumper & winch

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| 聶風 發表於 2011-9-18 21:55:37 | 只看該作者
把車殼多餘的bumper剪去,睇睇下好似無bumper都幾好睇

登錄/註冊後可看大圖

完成

登錄/註冊後可看大圖
siuwai999999 發表於 2011-9-18 23:43:24 | 只看該作者

攝風兄:如果你4條呤可以用反d 短M3 羅絲 ,用反有色的保
險絲母收到齊囗就好正 I LIKE IT
patrickli071 發表於 2011-9-18 23:43:25 | 只看該作者
回復 聶風 的帖子

=]   Nice job CHING...   
 樓主| 聶風 發表於 2011-9-19 13:41:32 | 只看該作者
siuwai999999 發表於 2011-9-18 23:43
攝風兄:如果你4條呤可以用反d 短M3 羅絲 ,用反有色的保
險絲母收到齊囗就好正  I LIKE IT

唔係m3,係m2.6,唔配知唔配到呢?
siuwai999999 發表於 2011-9-19 18:50:28 | 只看該作者
回復 聶風 的帖子

攝風兄:你試下去油麻地大照羅絲睇下有冇?冇的話看看個呤有𠕇頂底可否鑽到3mm!希望早曰完成睇你靚車+oil
 樓主| 聶風 發表於 2011-9-29 21:09:44 | 只看該作者
換完前 bumper,袗住八號風放假換埋後bumper
唔係貪得意,原先的bumper係連住車身,鈎到石車殼分分鐘一分為二

登錄/註冊後可看大圖

cut 去車殼的bumper部分

登錄/註冊後可看大圖

把scx10 bumper裝到車陣上

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| 聶風 發表於 2011-9-29 21:09:53 | 只看該作者
前後bumper現在是與車殼分開,有保護車殼的作用

登錄/註冊後可看大圖
樂路 發表於 2011-9-30 09:41:54 | 只看該作者

ching你個殼係邊道買?
spawn1126 發表於 2011-10-1 18:56:21 | 只看該作者
請問你用咩料黎整bumper?
Thanks
 樓主| 聶風 發表於 2011-10-2 08:44:19 | 只看該作者
鋁角