RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5122|回復: 25
收起左側

如果搞每月一塲錦標賽,有幾多人會參加呢?

MXCLUB 發表於 2012-2-3 09:09:24 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
如果有獎金和獎杯、
參加費又點收為標準呢?
分別有隊際杯、個人杯、年度總冠軍杯....
歡迎提供意見:
威威 發表於 2012-2-3 10:13:36 | 顯示全部樓層
興哥仔:我想問有冇想過有月租房,例如比一間房或者貨櫃箱,內有齊枱櫈冷氣機照明,好似tc,trc咁大約收600元左右一位,一個二十尺貨櫃大約可以有九個位,要包括每次入黎嘅費用,等d人玩落有歸屬感,又唔洗次次攞咁多野黎,之後每兩個搞一次全年績分賽,又要有禮物抽獎,最好d獎品有d睇頭。咁人流就旺啦!
威威 發表於 2012-2-3 10:25:09 | 顯示全部樓層
搞比賽唔洗有獎金,因為一涉及金錢係法例上或者心理上都有遧體育精神,d人會癲架發晒狂冇晒理性,到時誰對誰錯都唔好玩啦。報名費我想大約$100元,最好找幾個贊助商,贊助d呔,鬥或一呔,報名費咁可以$200-220到,咁應該有人玩。
chris6200 發表於 2012-2-3 11:25:51 | 顯示全部樓層
報名費不可過高,大約$100最好。現是大多比賽所為的贊助其實事市場商業。平小小買呔比你,在報名費內包括了車呔價錢了,但要$200~$250.這樣叫贊助嗎?
車仔同學會 發表於 2012-2-3 12:28:57 | 顯示全部樓層
汽水盃, low price, enjoyable
Marksman 發表於 2012-2-3 18:27:58 | 顯示全部樓層
I will support anyway, easy to go in HK.

Need AMB
fr888 發表於 2012-2-3 22:59:37 | 顯示全部樓層
回復 Marksman 的帖子

x2 要裝amb 同埋水管以防對頭車
ikesan 發表於 2012-2-4 15:46:50 | 顯示全部樓層
每月一賽會否太密?
Marksman 發表於 2012-2-4 19:37:00 | 顯示全部樓層
 樓主| MXCLUB 發表於 2012-2-4 22:14:40 | 顯示全部樓層
了解...我再努力
tonglau2000 發表於 2012-2-5 00:34:21 | 顯示全部樓層

"如果搞每月一塲"---好似密左少少, 1)分三季, 四個月一季, 或  2)分两季, 6 個月一次比較好
我諗獎金吾係咁重要(對住在香港居民),  獎品OK , 留番D錢 整隻盃大 D 靚 D , 我諗 D 人仲 happy

但如果要吸引外地過江龍, 獎金就可能是需要的, 這就要看看 MX 的定位怎樣!
angryboy 發表於 2012-2-5 13:47:54 | 顯示全部樓層
整番次汽水杯置在玩下
euro614 發表於 2012-2-5 16:57:53 | 顯示全部樓層
雨季就到,攪好塊地先諗,昨日所見,開始無泥,漸露石頭....
ringoman 發表於 2012-2-5 21:42:27 | 顯示全部樓層
人手計時?好玩喎
Moonsideryan 發表於 2012-2-6 02:29:57 | 顯示全部樓層
比賽必須要有AMB呢~
省油燈 發表於 2012-2-6 23:25:10 | 顯示全部樓層
望天打卦,想日日開門見財神?
唔投資,想有回報?
点解唔諗吓d師兄山長水遠都要去公明玩車?
又点解jv個免費場開咗之後,收錢嗰2個場一樣做得往?
2個字!!     值得
mx也許想成為rc界的歷史
li5115 發表於 2012-2-7 16:36:51 | 顯示全部樓層

奉勸樓主先攪好應有的基本設施,以現時的跑道和設備今本是無條件攪比賽。唔通你唔明白上次 慈善賽 為何要取消?開門做生意想賺錢就要投資。人都是現實的,正所謂「良禽擇木而棲」,"元郎新場" 好快就開,唔想個場變成"遣蹟"就要認真地去改善,否則......。
 樓主| MXCLUB 發表於 2012-2-7 22:40:02 | 顯示全部樓層
大家意見好好,多謝提供!
省油燈 發表於 2012-2-7 22:43:01 | 顯示全部樓層
不如比賽,邊個場多人玩好無.
Marksman 發表於 2012-2-8 09:07:37 | 顯示全部樓層
MX 我就唔擔心,只擔心新場可以玩幾耐,希望長玩長有,唔駛翻大陸咁麻煩