RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6398|回復: 40
打印 上一主題 下一主題
收起左側

月野倉 4.28 玩後感

efour 發表於 2012-4-30 12:39:17 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

4.28 我跟一個好朋友去捧場,哿新場開將,細佬我平時好少好少寫分享,
但係今次感受好特別,所以的起心干寫一寫啦。

首先同大家講明,我只係講個人感受,絕對唔係寮交嗌,

好首先講交通
我係香港人,朋友係九龍人,我地係步乒入去既,西鐵轉的士,大慨個半鐘頭去到,交通還可以啦,
但係走既時後就冇的士(細佬果日大慨4點半倒走)要行出去,唔算好遠,但係拖住個手拉車都幾係,
個手拉車差D連個底都穿埋
健意(又講多次,都係個人健意)安派送出回旋處既車,唔使好密,屁如4,5,6,7點後,每個鍾一次就得

好,講設備
絕對係一流,地方好乾淨企理,有頂唔使曬住玩車,贊!
唯一對設備既健意就係,Pit 位既台面唔夠深,Buggy 比校大架,衣家既台面唔夠將架車面享自己,有時想度下 Camber 都度唔到,另外可以的話,整多一層,因玩電車架生比校多,又差機又 Power 又電,衣家既台面唔係好夠使

再講員工
絕對係一流,有禮貌不特只,仲好幫手執車,有時出去打邊爐仲吹得兩咀忝
走既時後,Office 入面既靚女不停同我 ByeBye,又對我笑了一下,有初戀既感覺,贊!

最後講場地
冇想象中甘大,唔算好咬,但係夠玩,細佬帶左兩架車 1/10 SC 同 1/8 電車,感覺 SC 比校岩比例,1/8 就好似短同窄左 DD,難度唔算高,識應左一兩排電後已冇乜反車,3連 Jump 位,只要跳 2+1 或 1+2 就好快掌握倒
不過絕對係一流!贊!贊!贊!

好啦,最後我要講我既玩後感,以上全部講既都係正面既,本應好開心,好滿足,但係.....
我縱未試過玩車玩到想嘔,場入面果 D 煙 / engine聲........我真係頂唔順,
好彩有員工幫我搵倒兩對耳塞,如果唔係我念我玩唔倒兩個鍾就要走
試過想等 D 油雞玩完先至同一斑電車師兄一齊出車(我去過其他場都係甘,油雞/電車自動波勷住玩),
但係等極都等唔倒,油雞們好似跑緊世界賽 final,40分鍾都仲跑緊,冇緊要,一齊玩冇問題!
好啦,我玩完冇電啦,入 Pit 位,我既 Pit 位後面就係油雞撻車位,撻車冇問題,但係我想問問,架車另空冇  loading,油雞們不停養油,甚至 Full 雞,大半缸油(其實冇 Loading 試倒乜架?,細佬唔叻玩油雞,唔係好識),我覺得身苦過身在地盤中
全日唯一玩得最開心既一排電就係,油雞師兄們去左食飯,唯一係可以一邊玩車一邊笑及講話
我縱未試過玩一日車,同我個朋友/其他車友講唔倒兩句野,因為全日都帶住耳塞,
結果玩一日車後,冇笑聲,冇開心不特只,雙反好疲倦,好身苦,好似比人打完鑊勁既,仲差 D 病 Q 埋忝

好啦,分享完,我念會有好多人出黎插我,不過潯汽 D 講多句,以上係我個人感覺,唔岩廳我講句 Sorry,當冇睇過啦,細佬絕對冇心既
我玩車只想開心,不是要世界冠軍

最後最後祝月野倉生意興隆 !!!
benlau 發表於 2012-4-30 12:50:37 | 只看該作者
講得好!
MNP 發表於 2012-4-30 13:48:08 | 只看該作者

請問西鐵轉的士幾錢...同要幾奈時間呀? Thanks
 樓主| efour 發表於 2012-4-30 13:49:07 | 只看該作者
西鐵轉的士, apx $30-35, not more than 15 minutes
kaka 發表於 2012-4-30 13:54:15 | 只看該作者
我都係玩油車,但我都覺得係真係好大煙,真係要改善下
其他真係好正,由其是笑容
ThomasZ 發表於 2012-4-30 13:55:52 | 只看該作者
回復 efour 的帖子

我試過在室外場玩, 都俾d油車震到聾咁滯 但我又覺得好好氣氛喎, 我有諗個同個friend戴坐直升機果d耳筒,即係有咪講野果d, 不過好似誇張得滯。
我都預左室內玩油車一定嘈到拆天, 所以唔敢星期六日入去,都係閒日先入。
 樓主| efour 發表於 2012-4-30 14:05:54 | 只看該作者
室外還可以算好氣氛既,
but indoor 就.......
52x 發表於 2012-4-30 14:21:04 | 只看該作者
我覺得擴音系統都要改善一下,不是太細聲,而是迴音太西利,完全聽不到內容
Marksman 發表於 2012-4-30 14:30:35 | 只看該作者
Fair comments

I come with my wife and son yesterday, they also claimed that it is too smoky inside, but I'm lucky I rent a desk inside the container so they can rest with the air condition. Noisy is not an issue to my family since they are very noisy already

The smoky issue really need to be fixed, I think Mr. Tam already noticed this issue but may need a process and time to finish.

Anyway the trial is very success as I feel, just keep it stay tune
22年 發表於 2012-4-30 14:34:54 | 只看該作者
efour 發表於 2012-4-30 12:39
4.28 我跟一個好朋友去捧場,哿新場開將,細佬我平時好少好少寫分享,
但係今次感受好特別,所以的起心干寫 ...

鬍鬚師兄你講得好中肯,細佬覺得並無嘈交成分喎!28號係我第三次入去玩,我0向第一次試完車之後就決定月租,同一大班志同道合0既師兄一齊"柵"埋門就可以談天說地, 開開心心。Lali係香港RC福地,比多少少時間亞譚同大家就各樣問題搵個好D 0既平衡。相信Lali會變得更好更成功!
 樓主| efour 發表於 2012-4-30 14:50:31 | 只看該作者
我唔係想嘈交,
我只係怕比人話,難得有個甘好既場地,做乜又要分 A B 嗟
我本來唔算好怕煙同嘈,(我都有玩平路油雞)
但係經過 4.28 一役,我對耳仔仲有 D Wang Wang 聲呀大佬

唔知你地知唔知,我下午同朋友行左出村口食飯,行返黎果陣,系大慨一半路裎以經廳倒聲啦,果 D 聲我覺得似有1憶隻蚊嘍住我個頭殼頂甘呀大佬 :'(
夕露美 發表於 2012-4-30 14:55:55 | 只看該作者
師亨玩車玩到有初戀feel, 睇到我個心噗噗咁跳, 我要比個 like 你
 樓主| efour 發表於 2012-4-30 15:14:13 | 只看該作者
回復 Marksman 的帖子

Nice to meet you again brother Marksman,
U were running T8E yesterday, right ?
I also run T8E, let see when to play together again !!!
一匹狼 發表於 2012-4-30 15:38:23 | 只看該作者
玩油雞真係幾傷眼
我自己係屋企附近戶外玩,撻車時都覺得隻眼"喼"到痛
何況室內
Marksman 發表於 2012-4-30 15:54:08 | 只看該作者

I borrowed ikesan's T8E on sat. and haven't play on Sunday. I mainly move all my stuff to my rent these 2 days

I will use my own car to try the new track tomorrow
garywong5368 發表於 2012-4-30 16:02:46 | 只看該作者
睇你地形容得好鬼搞笑,我就未入去...5月去下,如果用D隔音海綿痴行晒好似試音室果D咁,仲正
tsk28 發表於 2012-4-30 16:30:17 | 只看該作者
老實講, D engine 聲在室內真的好嘈. 如果多幾部油雞. 真是不得了.   另外D 師兄另空養油. 可能他們在SET 油針.  因為聽下D engine聲可以知道是否太多油或太小油
 樓主| efour 發表於 2012-4-30 16:40:09 | 只看該作者
回復 tsk28 的帖子

清坐明白,謝謝師兄塞錢入我岱
話須如此,給他系正正我背後轟了一整天,
那感覺..............也很像初戀般難亡
BigCat 發表於 2012-4-30 16:57:13 | 只看該作者

講得太好啦
 樓主| efour 發表於 2012-4-30 17:07:07 | 只看該作者

呀!仲有另外關於場地既一個少健意唔記得左講
就係,如果可以系 Jump 位既頂部加一 D 白色既膠水通,用作識別唔同既 Jump 位,甘樣會比校用易預倒那個位係平,那個位係斜,距離感會強 D ,場地望落也會立體 D
呢家,成個場地係同一色,好似保護色甘,D Jump 位唔係睇得好明顯
再一次贊贊這個 Dream 場  

For example
http://www.youtube.com/watch?v=ZkKx-xnzKu4