RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2021|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想收部二手r31–問

donlau78 發表於 2012-5-7 21:24:47 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
新手想收部二手r31,但怕被騙,otar31和tehr31怎分真假???
s.y.kwok 發表於 2012-5-7 21:29:23 | 只看該作者

好難三言兩語講解到喎........
而且膠料多,
如果上手摟鑼絲大大力,
啲膠件都係西多過like.....
留多少少錢買部新嘅啦
 樓主| donlau78 發表於 2012-5-7 21:41:11 | 只看該作者
錢我係夠的r3r也買的起的(好以好串咁@@sorry),但我覺得買新車,好以好唔值咁,如果有人唔要,我又可以得到我想要的,(講到尾係唔想比咁多錢比玩具),我沒大家那樣認真的玩,只係想玩玩
wrxsti 發表於 2012-5-7 21:42:57 | 只看該作者
ー睇就知.但好難講解喎
s.y.kwok 發表於 2012-5-7 22:36:43 | 只看該作者

咁不如唔好開始,
一蚊都唔駛浪費tim......
s.y.kwok 發表於 2012-5-7 22:36:37 | 只看該作者
donlau78 發表於 2012-5-7 21:41
錢我係夠的r3r也買的起的(好以好串咁@@sorry),但我覺得買新車,好以好唔值咁,如果有人唔要,我又可以得到我想 ...

咁不如唔好開始,
一蚊都唔駛浪費tim......
EG_CIVIC 發表於 2012-5-7 23:03:13 | 只看該作者
其實底板放電變位置有StreetJam個字,大減齒都有但難睇o的。另外祖國版跟黑色六角螺絲,正版跟黑色十字螺絲。見到十字螺絲可放心一大半,但見到六角都唔代表係祖國版,因好多師兄都會換。KWS有幾間店都都有祖國版放出來,可以去細心看看。總知小心啦!
yukyuk 發表於 2012-5-7 23:30:58 | 只看該作者
買yokomo好過喇,既然ching係想試玩就唔好買r31,件又難搵又怕買左大陸野,怕你未落地已經收左皮(溫馨提示)
 樓主| donlau78 發表於 2012-5-8 08:18:12 | 只看該作者
SY師兄,咁我又無話浪費,只係每個人對玩的價值都有唔同睇法,$4千個車架有人覺值,有人就唔覺,等如真車有人買二手,道理係一樣,玩係應該的,工作咁辛苦係要玩下,對不對
s.y.kwok 發表於 2012-5-8 16:38:02 | 只看該作者
donlau78 發表於 2012-5-8 08:18
SY師兄,咁我又無話浪費,只係每個人對玩的價值都有唔同睇法,$4千個車架有人覺值,有人就唔覺,等如真車有 ...

就係因為唔想浪費,
先唔建議你收二手.
師兄本身連係唔係copy都未分到,
更唔好講是否一切正常了.........
咁樣買部二手番黎,
分分鐘用多錢過部新嘅...........件又唔係易穩,
到時冇得玩仲一肚氣
goldenk001 發表於 2012-5-8 16:51:11 | 只看該作者
如果係gum諗大陸部94123都底tim