RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1904|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題] 想問下大家有關飄移場地既問題

大便丸 發表於 2012-5-30 17:38:21 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

想問下大家有關飄移場地既問題
香港而家係咪無一個正式 FOR 1:10飄移車種既場比大家玩???(JV B/橋底/自己劃線舖碟唔計)???

如果係
連大陸/馬來西亞/甚至D南亞國家都有專業既場地比人玩DRIFT
香港呢個買RC野咁方便既地方
咁樣大家會唔會覺得幾千蚊甚至過萬蚊買架DRIFT CAR番黎無用武之地呢???
如果香港一個1:10室內飄移場    各位會唔會支持呢?
唔知大家覺得地毯定硬地爽D呢???

nikeid 發表於 2012-5-30 17:43:53 | 只看該作者
有就當場好啦,又可以玩,又可以同志同道合既師兄交流改裝心得, 就算要D入場費都ok
donlau78 發表於 2012-5-30 20:00:34 | 只看該作者
我都有想過開,但想過後發覺香港這個地方是行唔通,玩其他車可能可以,如快車地方要大,但飄移地方不需太大,樓下找平一些的空地就可以玩還不用比錢,為可要比錢入場玩??,可能你話我開個真實街景場,但去一兩次便會沒新鮮感了,開始時有新鮮感會有好多人去但耐左就會無人去,為可其他國家可以??因為人地d地唔貴,地方大難找同好一起玩,但香港地小租貴,更有一班玩飄移的在付近,除非自已有地方,唔係都好難做
 樓主| 大便丸 發表於 2012-5-30 22:09:40 | 只看該作者
多謝各位意見
TakChi 發表於 2012-5-30 23:04:13 | 只看該作者
回復 donlau78 的帖子

師兄如果你開我地這邊港島西橫滑交流團一定實撐你場。
yukyuk 發表於 2012-6-1 00:04:05 | 只看該作者
如果係開個場就算俾$200都會去,始終街飛同落場係兩樣野,又唔怕落雨又有位座整下車差下電就玩成日,計落其實唔貴值得去的,至於話玩耐左條track會悶既問題,我想講,真係有場玩先諗呢個問題了,言之尚早呀,到時有得一個場就有第二個,好似0架仔咁,玩到化境先算喇~~
P.S 如果有ching想搞我一定支持
 樓主| 大便丸 發表於 2012-6-1 07:45:24 | 只看該作者
小蟲蟲 發表於 2012-6-1 08:17:44 | 只看該作者
支持支持!
donlau78 發表於 2012-6-1 09:37:12 | 只看該作者
咁我都支特,只不過你問,我就答我想法,乜都到時先算,會死人的,200一次講真我最多去一兩次,我現在現的地方都係唔怕洛雨唔怕曬,有人開有得玩更支特,只怕開的人支特不了
 樓主| 大便丸 發表於 2012-6-1 09:45:34 | 只看該作者
donlau78 發表於 2012-6-1 09:37
咁我都支特,只不過你問,我就答我想法,乜都到時先算,會死人的,200一次講真我最多去一兩次,我現在現的地 ...

200蚊一次太誇了
人地都唔會咁進取既價錢去開啦
我估$20蚊一個鐘就差唔多
咁樣好似彈性好多
yukyuk 發表於 2012-6-1 13:11:01 | 只看該作者
200蚊我係假設的,依家物價高漲你去kws買少少野都隨時唔只呢個數了,室內場有冷氣有位差電整車我就覺得可以接受的,我都係一個普通打工仔,收入唔多,但係咁既條件之下我都會一個月去兩三次。
如果俾我搞個場我會係個場賣埋parts,但係一定會平過出面,優惠返入黎玩車車既ching.吸引佢地黎多啲玩。做生意就係要搏架喇,之前尖咀有個室內場,但係佢衰在開錯地點同埋租貴,好快就摺左,所以係工廠區開係唯一想法。
依家其實開飄移場係由零開始,咩都未有就當然到時先有結論,成功與否視乎有無人會行第一步。
jeffchan27 發表於 2012-6-12 14:14:28 | 只看該作者
我想問有冇人知荃灣區,有咩好地方飄移