RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5348|回復: 27
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[汁]到寶

kim2002 發表於 2012-11-8 03:22:51 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

今日多得一位喺MMS玩開絕頂好人嘅高手相助,幫我攪左架二手MA015,真係正到不得了只係付出區區$1300,得到嘅係一架好到無咩嘢需要再改嘅好車,有玩開嘅朋友都知啦,要攪好一架四駒係需要一D技術,絕對唔係一位新手可以的.E位師兄.唔係直頭可以叫做師父先啱.佢比我嘅唔止係一架車,仲有好多零件夠我撞壞幾次,都仲唔止仲要教我點揸點整,將佢多年嚟嘅心得毫無保留地教我E樣嘢真係有錢都買唔到咖.MMS就係有D咁好嘅高人,真係要再一次同佢講多次多謝.差D唔記得講各位新手千萬唔好以為隨隨便便買架二手車就可以有咁嘅效果,除非你有我咁好彩識到個咁嘅高手啦如果識唔到就一定係買新車喇但就要比多兩至三倍嘅金錢囉.
siukuenchi 發表於 2012-11-8 10:46:50 | 只看該作者
咁高興? 恭喜!
可唔可以分享O下SETTING 同PARTS ?
bEN812 發表於 2012-11-8 10:57:18 | 只看該作者
恭喜!!!我都剛做左車主,可以分享下有咩改裝同setting呀~
我係CT度玩架...
bumper 發表於 2012-11-8 14:30:41 | 只看該作者
咁似警訊D案例嘅
killermomo 發表於 2012-11-8 14:47:20 | 只看該作者

momo: 師兄, 我入左隻保藥可以幫你捉蟲....
bumper:捉咩蟲啊?!
momo: 之唔係千年蟲 law
路過, 唔好警告我.....我比版主扣晒分啦 hehe
bumper 發表於 2012-11-8 15:42:17 | 只看該作者

好爛喎,咪當我儍仔啦
 樓主| kim2002 發表於 2012-11-9 08:47:15 | 只看該作者
以上只係個人感受,請見諒.如果師兄唔同意,不如咁吖我比夠$1500你,你比返架同級嘅我吖
 樓主| kim2002 發表於 2012-11-9 10:39:24 | 只看該作者
bEN812 發表於 2012-11-8 10:57
恭喜!!!我都剛做左車主,可以分享下有咩改裝同setting呀~
我係CT度玩架...

有咩改裝同setting呢,就有,珠差[全新未用過],搖臂,金屬頭蓋,12粒FET,金屬摩打片,金屬散熱,頭20格仔呔,尾10直紋呔,NSX車穀,GTR R35比我用嚟玩03嘅,啤令油,金屬呔尺,金屬利,仲有一個零件盒裏面有夠我撞散幾次嘅零件係咪要多謝佢,你話啦.我都有上CT架,有機會見到,我比你試吓架車你就明我點解要多謝佢架喇.
 樓主| kim2002 發表於 2012-11-9 11:07:04 | 只看該作者
bumper 發表於 2012-11-8 15:42
好爛喎,咪當我儍仔啦

我當然唔係當你儍仔啦,只係我咁大個仔都未試過買嘢果時感覺到對方賣嘢比我唔係為左得到我嘅錢,只感覺到對方係為左滿足我.師兄你好似對小弟有D意見喎.有咩得罪請原諒.但小弟在工房傾計都好多年喺E道吹水呀,買嘢呀賣嘢呀,聲譽一路都好好你大可以問吓同我接觸過嘅師兄問吓在下嘅為人,我從來都係有果句講果句,絕對唔爛架.
killermomo 發表於 2012-11-9 11:17:12 | 只看該作者
kim2002 發表於 2012-11-9 10:39
有咩改裝同setting呢,就有,珠差[全新未用過],搖臂,金屬頭蓋,12粒FET,金屬摩打片,金屬散熱,頭20格仔呔,尾10 ...

師兄, 唔好怪我多咀, 我又路過......
金屬頭蓋(我用過) - 撞吽左, 你唔會睇得出, 但會直接影響轉向'
頭20格仔呔 - 太咬........
NSX車穀(我用過)- 用在 4驅上, 轉向杯會頂車殼, 同樣會直接影響轉向既狀況;
金屬呔尺 : 直接令轉向既靈敏度減低......
金屬利 : 撞多兩野, 你個底兜都散難晒.........
珠差呢? 係咩牌子, 幾多條? 2 or 1
feihung 發表於 2012-11-9 11:18:47 | 只看該作者
kim2002 發表於 2012-11-9 10:39
有咩改裝同setting呢,就有,珠差[全新未用過],搖臂,金屬頭蓋,12粒FET,金屬摩打片,金屬散熱,頭20格仔呔,尾10 ...

Is it inclusive of the Kyosho DWS please?
bumper 發表於 2012-11-9 11:40:29 | 只看該作者
kim2002 發表於 2012-11-9 11:07
我當然唔係當你儍仔啦,只係我咁大個仔都未試過買嘢果時感覺到對方賣嘢比我唔係為左得到我嘅錢,只感覺到對 ...

Sorry,呢句野唔係回你架,哈哈
你買到乜野同我冇關係,你覺得值得咪得囉,最緊要玩得開心
 樓主| kim2002 發表於 2012-11-9 11:53:02 | 只看該作者
killermomo 發表於 2012-11-9 11:17
師兄, 唔好怪我多咀, 我又路過......
金屬頭蓋(我用過) - 撞吽左, 你唔會睇得出, 但會直接影響轉向'
頭20 ...

師兄,多謝你嘅題點.就咁講可能唔係咁清楚,有機會我好想你試吓架車.setting上嘅嘢我真係唔係好識,但架車我玩起上嚟就真係得心應手,好正
 樓主| kim2002 發表於 2012-11-9 11:54:56 | 只看該作者
bumper 發表於 2012-11-9 11:40
Sorry,呢句野唔係回你架,哈哈
你買到乜野同我冇關係,你覺得值得咪得囉,最緊要玩得開心
...

完來我會錯意,失覺哂.
Yinbb 發表於 2012-11-9 13:34:45 | 只看該作者
即係樓主買咗架LEGO車?
samy 發表於 2012-11-9 14:00:10 | 只看該作者
Yinbb 發表於 2012-11-9 13:34

no, 樓主買咗 full option 車.
feihung 發表於 2012-11-9 14:59:00 | 只看該作者
Yinbb 發表於 2012-11-9 13:34

Wa................! Legooooooooooo
黑豬車手 發表於 2012-11-9 15:25:28 來自手機 | 只看該作者
lego車都好過7075 t6車啦
killermomo 發表於 2012-11-9 15:27:32 | 只看該作者

件事就真係耐人尋味, 要今晚交個 case 比索飛.....
到底樓主係唔滿意:
1). 上手車主講車場壞話, 你唔 like;
2). $1300 買部 2nd 反來, 覺得物非所值, (但係你又話部車得心應手)
3). 定係唔 like 上手車主, 唔幫你 set 好部車先賣比你 (佢set得好, set得到, 就唔會走佬格咁掃晒d野比你啦)
Tommy_Boy 發表於 2012-11-9 16:15:14 | 只看該作者