RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 216669|回復: 739
收起左側

消失了的遙控店舖

zeda 發表於 2012-12-2 17:07:45 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
SDC13926.JPG SDC13927.JPG SDC13928.JPG SDC13929.JPG SDC13930.JPG SDC13931.JPG SDC13932.JPG SDC13933.JPG SDC13934.JPG SDC13935.JPG SDC13936.JPG SDC13938.JPG 有一點難過, 因消失的大部分在香港島

全球

全球

rk2 發表於 2012-12-2 17:30:03 | 顯示全部樓層
80年代幫親過友誠,國際,德昌。
soniccat 發表於 2012-12-2 17:53:18 | 顯示全部樓層
我住港島,幫襯過 國際,都係依家好,去KWS 就幾乎行晒全港嘅RC舖!
racart 發表於 2012-12-2 18:04:01 | 顯示全部樓層
睇到呢D模型雜誌感覺自己真的年紀大了
stam28 發表於 2012-12-2 18:29:35 | 顯示全部樓層
集成0個間0吾係叫成市模型0羊?(可能我記錯。。。
BTW、集成0個間我以前経常幫襯。
Optima,Ultima全部都係集成買
tiger1 發表於 2012-12-2 18:54:35 來自手機 | 顯示全部樓層
我在德昌買過無限 bulldog, 同 ABC 1/12 spark 4wd.
m05car 發表於 2012-12-2 20:51:10 | 顯示全部樓層
請問在北角碼頭的一間叫什麼…名字忙了!
 樓主| zeda 發表於 2012-12-2 21:10:41 | 顯示全部樓層
16vale 發表於 2012-12-2 21:18:43 | 顯示全部樓層
今非昔比,無限唏噓,。
wingscreamer 發表於 2012-12-2 21:27:19 | 顯示全部樓層
仲有灣仔克街 好似有間 新新.....

大有商場 先峄模型

皇后大道東合和過D近大皇爺市廟對面.....有一間咩X生
wingscreamer 發表於 2012-12-2 21:28:56 | 顯示全部樓層
scale_rc 發表於 2012-12-2 23:21:43 | 顯示全部樓層
我中學時 90's 年代初......4 樓有4 級果個商場好多 R/C 舖仔......
arken 發表於 2012-12-3 00:12:24 | 顯示全部樓層
其實克街之前新新模型坐落放銅鑼灣地鐵站F出口(渣甸坊出口,斜路位置!當年舊三越都只係地盤)
winclearly 發表於 2012-12-3 00:44:20 | 顯示全部樓層
漆咸道南亞州模型, 新世界中心奇趣屋, 勝利道宇宙模型, 新城市廣場5樓世界模型, 好運中心2樓領先模型, 恆豐中心恆豐模型, 窩打老道與砵蘭街交界新星模型
winclearly 發表於 2012-12-3 00:46:31 | 顯示全部樓層
stam28 發表於 2012-12-2 18:29
集成0個間0吾係叫成市模型0羊?(可能我記錯。。。)
BTW、集成0個間我以前経常幫襯。
Optima,Ultima全部 ...

集成中心先有城市模型, 後有國際
chacha 發表於 2012-12-3 04:35:37 | 顯示全部樓層
還有荃灣有幟模型
samchung90 發表於 2012-12-3 05:38:14 | 顯示全部樓層
racart 發表於 2012-12-2 18:04
睇到呢D模型雜誌感覺自己真的年紀大了

認同... 我加多句.. 有無覺得, 人大了, 童年的快樂, 真的一去不回... 大家有無同感呢?
alanwhc 發表於 2012-12-3 07:02:24 | 顯示全部樓層

yes. 恒年行
G4guy 發表於 2012-12-3 08:05:42 | 顯示全部樓層
samchung90 發表於 2012-12-3 05:38
認同... 我加多句.. 有無覺得, 人大了, 童年的快樂, 真的一去不回... 大家有無同感呢? ...

sure!!!!!!!!!!!!
stam28 發表於 2012-12-3 09:32:39 | 顯示全部樓層

名我就0吾記得la。。。不過有去過幾次。
印象中好似要上幾級楼梯先入舖。