RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: bee2219
打印 上一主題 下一主題
收起左側

中階drift車有咩選擇?請各位幫忙Thx~~

bookkeyhk 發表於 2013-4-2 06:28:39 | 只看該作者

Ching係金屬轉向十大角度萬向已可,換埋就無咁多虛位囉,我令外一部車可以改到再大d,我睇過d3個位應該都可以,要試唔肯定,但係我覺得已經夠,我無改。
bookkeyhk 發表於 2013-4-2 06:38:06 | 只看該作者
bee2219 發表於 2013-4-1 06:38
我想問下有冇人D3改碳纖底盤?

Ching我有 ?
wrxsti 發表於 2013-4-2 06:48:58 | 只看該作者
bookkeyhk 發表於 2013-4-1 17:52
Ching 真係只有195mm以上,yokomo車殼SD-JZZBS. SD-EVXBS.  SD-GDBFBS 咩嘢車唔打la,已經190mm仲有無唔 ...

http://rc-art.net/cat/195%A1%C1199mm%A5%DC%A5%C7%A5%A3/ 自己睇啦.晒氣.無謂晒時間系你身上
bookkeyhk 發表於 2013-4-2 07:03:30 | 只看該作者

做咩野無端端咁多人問d3改件d野,我以為係我呢個車痴先會,呢部d3真係好多嘢要汁先掂,個人要求,二手又唔直噹,如果中意整車既就無所謂,個人意見,大家詳細諗諗先呀。
bookkeyhk 發表於 2013-4-2 08:19:10 | 只看該作者
wrxsti 發表於 2013-4-2 06:48
http://rc-art.net/cat/195%A1%C1199mm%A5%DC%A5%C7%A5%A3/ 自己睇啦.晒氣.無謂晒時間系你身上 ...

Ching 你嗰個都係賣嘢網又唔係官方網全部殻都係寫住195mm-199mm ,你上rc.mart睇睇,個別殻會有唔同尺寸,可能個綱錯啦,但係去買殻從來都係1比10房車殼只係分190mm殻同埋200mm殻2種,大家係度拗個殻小數,唔係麻,定係一講到d3日本派又嚟,我以前都無理過,唔通今次想丙我,我都已經認同d3原裝好差嚕喎,但係我中意整車。
bookkeyhk 發表於 2013-4-2 08:22:12 | 只看該作者
wrxsti 發表於 2013-4-2 06:48
http://rc-art.net/cat/195%A1%C1199mm%A5%DC%A5%C7%A5%A3/ 自己睇啦.晒氣.無謂晒時間系你身上 ...

Ching有野講低先,我訓啦!
carven.chow 發表於 2013-4-2 08:39:13 | 只看該作者
bookkeyhk 發表於 2013-4-2 06:28
Ching係金屬轉向十大角度萬向已可,換埋就無咁多虛位囉,我令外一部車可以改到再大d,我睇過d3個位應該都 ...

哦.....................
bookkeyhk 發表於 2013-4-3 03:44:51 | 只看該作者

Ching 無駁我既定係問咗人呢,唔講果句我都講埋,其實你知唔知點解1比10房車殼只係有分190mm同200mm呢2種呀,唔知就問下d前輩,同我係度講d細數,成個小朋友咁,咁無禮貌,我叫d. Ching買1比10. 190mm車殼,你就懾入嚟話yokomo車殼只有195mm以上,更何況都唔係吖,你去問下鋪頭先啦,唔好一味睇住自己㗎靚車,我真係唔知你當你自己係咩人,唔好教懷啱啱玩車d. Ching啦,好似教仔咁。
wrxsti 發表於 2013-4-3 11:36:05 | 只看該作者
bookkeyhk 發表於 2013-4-3 03:44
Ching 無駁我既定係問咗人呢,唔講果句我都講埋,其實你知唔知點解1比10房車殼只係有分190mm同200mm呢2種 ...

你鐘意啦
bookkeyhk 發表於 2013-4-4 03:56:17 | 只看該作者
albert0329 發表於 2013-3-31 19:06
其實D3都幾抵玩6舊幾,算係咁。撘單問句樓上Ching架D3用乜野Size 車殼,及用乜野呔軨,同埋有無換金屬轉向 ...

Ching 記得呀去買個車殼係1比10   190mm呀,190mm係指㗎車闊度唔係個殻㗎,個殻會有唔同闊度,套呤就買咗個殻先自己就off-set啦。
albert0329 發表於 2013-4-4 11:13:37 | 只看該作者
bookkeyhk 發表於 2013-4-4 03:56
Ching 記得呀去買個車殼係1比10   190mm呀,190mm係指㗎車闊度唔係個殻㗎,個殻會有唔同闊度,套呤就買咗 ...

唔該晒C hing ,最近都睇緊Yokomo D 殼,D漂移殼好靚,唔知點揀,之前都有個星星殼,不過用喺D3度吸到頭吸唔到尾,要拆左泵把海綿至緊緊用到。(啱啱換埋金屬C座及前轉向杯,同用膠料真係唔同,不過呢排都落雨末有得試)Thanks
bookkeyhk 發表於 2013-4-5 02:15:10 | 只看該作者
albert0329 發表於 2013-4-4 11:13
唔該晒C hing ,最近都睇緊Yokomo D 殼,D漂移殼好靚,唔知點揀,之前都有個星星殼,不過用喺D3度吸到頭 ...

唔好咁客氣la, 我嗰部都係頂㗎,我就切個up位好似摟梯級咁。