RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4349|回復: 18
收起左側

HPI WR8 flux 2011 FORD

R8fky 發表於 2013-4-18 08:42:01 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想問下各位ching, 知唔知這款車邊度仲有得買? 對這車有何評價?
機件各方面和性能怎樣? 希望能給點意見

WR8 flux 2011 FORD

WR8 flux 2011 FORD
rk2 發表於 2013-4-18 08:44:23 | 顯示全部樓層
車殼超靚 !!
 樓主| R8fky 發表於 2013-4-18 08:59:51 | 顯示全部樓層
500ml 發表於 2013-4-18 09:17:54 | 顯示全部樓層
呢度有機會
http://maps.google.com/maps/myplaces?hl=zh-TW&ll=22.319245,114.175117&spn=0.001427,0.001725&ctz=-480&t=m&z=19&layer=c&cbll=22.319169,114.174635&panoid=7RPpknrUK3o-Zphui-CXOg&cbp=12,264.24,,0,12.13
hknewton 發表於 2013-4-18 13:31:39 | 顯示全部樓層
小弟都想買
快捷好似有
 樓主| R8fky 發表於 2013-4-18 14:32:01 | 顯示全部樓層
hknewton 發表於 2013-4-18 13:31
小弟都想買
快捷好似有

知唔知賣幾錢倒呢? 還有依架有咩分別
 樓主| R8fky 發表於 2013-4-18 14:34:10 | 顯示全部樓層
500ml 發表於 2013-4-18 09:17
呢度有機會
http://maps.google.com/maps/myplaces?hl=zh-TW&ll=22.319245,114.175117&spn=0.001427,0.0017 ...

是什麼鬼地方來的
lawrencechan 發表於 2013-4-18 14:46:27 | 顯示全部樓層
R8fky 發表於 2013-4-18 14:34
是什麼鬼地方來的

旺角快摺地址

樓主| R8fky 發表於 2013-4-18 14:58:10 | 顯示全部樓層
lawrencechan 發表於 2013-4-18 14:46
旺角快摺地址

係呀! 好的...唔該你ching
(剛才為何按下嘅時候顯示美國的)
rk2 發表於 2013-4-19 09:02:39 | 顯示全部樓層
R8fky 發表於 2013-4-18 14:32
知唔知賣幾錢倒呢? 還有依架有咩分別

ken block 殼係靚, 不過似乎太濫了. . ..  
parrot 發表於 2013-4-19 12:24:42 | 顯示全部樓層
正野
 樓主| R8fky 發表於 2013-4-19 21:04:00 | 顯示全部樓層
rk2 發表於 2013-4-19 09:02
ken block 殼係靚, 不過似乎太濫了. . ..

咁又好似係
原來只係個殼唔同
kelvinayhh 發表於 2013-4-21 02:44:45 | 顯示全部樓層
鍵全有貨
cccan 發表於 2013-4-21 03:02:04 | 顯示全部樓層
How Much?
哥高查 發表於 2013-4-21 10:12:50 | 顯示全部樓層
車本身 rtr,  無須組裝,落地已經幾好跑,
能夠應付不同場地,簡評如下:

越野場地:沙泥地尚算足夠應付,但跳台方面表現較弱
跑街:由於底盤離地有3cm, 通過地形高底沒有難度,表現尚佳,試過用3cell 電係馬路,
盡情full 油狂奔,真係玩得好痛快
平跑場地:同樣由於底盤離地高,過彎絕對須要下點功夫,當面對較急的彎位,
要保持速度及成功入彎,要看本身自己有幾巧手了,但跑姿比較像真,不失娛樂性,
但呢種場地要競速的話,他一定不是你要的那杯茶
濕地:落雨情況下,完成2排電,防水性能所言非虛

基本建議,换hpi 107810輪胎,
不論任何場地,性能上都有顯著的提升

同時,有網友出現燒電變情況,主要因為跑草地,因抓地能力問題,
keep 住盡油門,形成原因底抓著力出現的過份空轉,導致燒左電變,
大家都可以留心呢種場地,以免破財~
hmptkn 發表於 2013-4-22 22:57:30 | 顯示全部樓層
師兄,邊間有hpi 107810輪胎賣?很難找~
rk2 發表於 2013-4-22 23:15:43 | 顯示全部樓層
哥高查 發表於 2013-4-21 10:12
車本身 rtr,  無須組裝,落地已經幾好跑,
能夠應付不同場地,簡評如下:

Very detail report, this for sharing.
ed003 發表於 2013-5-30 19:26:45 | 顯示全部樓層
非常正,我玩緊,跑JV set 低離地少許已很好玩,當然不能同快車比速度但娛樂性滿分!!
chanyh13071 發表於 2013-5-31 19:26:13 | 顯示全部樓層