RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 10053|回復: 23
收起左側

Tamiya FF03 EVO

nikonfan88 發表於 2013-7-9 17:58:49 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

http://www.tamiya.com/trf/images/rcnew/201308.pdf
billyho0 發表於 2013-8-19 13:55:24 | 顯示全部樓層
請問各位ching,有無人買了?評價如何?
謝謝!
jj2006 發表於 2013-8-30 11:42:13 來自手機 | 顯示全部樓層
好膠吓喎,換返啲混炭件,金屬臂碼就二千五元左右,蘇花部車都幾靚
 樓主| nikonfan88 發表於 2013-8-30 12:27:09 | 顯示全部樓層
jj2006 發表於 2013-8-30 11:42
好膠吓喎,換返啲混炭件,金屬臂碼就二千五元左右,蘇花部車都幾靚

...is the front dampers work better???...frankly speaking I don't like the geometry of FF03 front suspension design...
tamiyafan 發表於 2013-8-30 20:28:24 | 顯示全部樓層
買了, 差不多完成, 孖星都係呃錢, 防傾桿得一半、膠臂碼同四隻腳都係普通膠料, 我寜願佢跟齊料賣貴少少, 好過宜家行哂整條廣華街都配唔到
thcron 發表於 2013-8-31 00:13:10 | 顯示全部樓層
tamiyafan 發表於 2013-8-30 20:28
買了, 差不多完成, 孖星都係呃錢, 防傾桿得一半、膠臂碼同四隻腳都係普通膠料, 我寜願佢跟齊料賣貴少少, 好 ...

廣華街依家淨翻得果幾間鋪,上埋樓上果D就買到架 LA!今日去貓鋪買齊哂D手腳了!

TOMY1988 發表於 2013-8-31 00:32:02 | 顯示全部樓層
買了, 差不多完成, 孖星都係呃錢, 防傾桿得一半、膠臂碼同四隻腳都係普通膠料, 我寜願佢跟齊料賣貴少少, 好 ...

要另配STOPPER  依下先火滾............

J.J. 發表於 2013-8-31 08:54:51 | 顯示全部樓層

師兄想問下,我架ff03係r版加年頭出果套碳纖kit,想問下兩架邊架會好d
 樓主| nikonfan88 發表於 2013-8-31 16:05:08 | 顯示全部樓層

...上次幫架TA06MS配件配到窮...
JasonLeung 發表於 2013-8-31 16:49:13 | 顯示全部樓層
FF03 EVO依家咩價位?
tamiyafan 發表於 2013-8-31 20:42:39 | 顯示全部樓層
J.J. 發表於 2013-8-31 08:54
師兄想問下,我架ff03係r版加年頭出果套碳纖kit,想問下兩架邊架會好d

我都唔知, 未試車, 以前只係玩過 ff03 普通版
tamiyafan 發表於 2013-8-31 20:43:36 | 顯示全部樓層
JasonLeung 發表於 2013-8-31 16:49
FF03 EVO依家咩價位?

我買 $21xx
J.J. 發表於 2013-8-31 21:32:23 | 顯示全部樓層
tamiyafan 發表於 2013-8-31 20:42
我都唔知, 未試車, 以前只係玩過 ff03 普通版

師兄快啲去試車啦
tamiyafan 發表於 2013-8-31 23:06:54 | 顯示全部樓層
要等好天
tsfai 發表於 2013-9-2 17:24:09 | 顯示全部樓層
Just changing the springs, ff03 普通版 very fun to play already.
星星 plastic cars are most fun with only basic modifications, like bearing, oil shock and suitable springs. Just personal opinion.
Tam 發表於 2013-9-2 23:07:23 | 顯示全部樓層

請問防傾桿得一半, 是只得頭, 還只得是尾? 有無牙差? 可以拍d相片嗎?

TOMY1988 發表於 2013-9-2 23:25:01 | 顯示全部樓層
Tam 發表於 2013-9-2 23:07
請問防傾桿得一半, 是只得頭, 還只得是尾? 有無牙差? 可以拍d相片嗎?

無STOPPER......
Tam 發表於 2013-9-3 01:07:27 | 顯示全部樓層

What stopper? Down stop?
TOMY1988 發表於 2013-9-3 01:10:12 | 顯示全部樓層
Tam 發表於 2013-9-3 01:07
What stopper? Down stop?

登錄/註冊後可看大圖
Tam 發表於 2013-9-3 01:16:02 | 顯示全部樓層

跟roll bar,但無roll bar stopper. 真奇怪. 有沒有跟牙差?