RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2955|回復: 5
收起左側

請問TRF油壓波頭

PAKAI_22213 發表於 2013-7-27 05:02:54 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
買左支TRF油壓,頭尾都唔啱裝落部NSR500度,請問各師兄,應該仲要買乜改,同邊度有得買?謝謝各位
ballhk58 發表於 2013-7-27 08:45:41 來自手機 | 顯示全部樓層

師兄你好,其實有個diy既方法
1.先將油壓頭尾既波頭膠件用支鑽咀開大原有窿位(條膠好似係4mm)
2.再將原本比原裝油壓用係油壓頂既一條灰色膠通插返落油壓尾既膠件,再用界刀齊口cut開咁就攪掂油壓尾
3.再將剩返落黎灰膠通用返係油壓頭頂膠件就攪掂
其實玩dee好多野係要用心去diy,所以玩dee比較多時間煩點整車,但當你知道點整又上左手,你就會覺得好玩過四個轆
 樓主| PAKAI_22213 發表於 2013-7-27 10:27:03 | 顯示全部樓層
ballhk58 發表於 2013-7-27 08:45
師兄你好,其實有個diy既方法
1.先將油壓頭尾既波頭膠件用支鑽咀開大原有窿位(條膠好似係4mm)
2.再將原本比 ...

明白了,唔該晒師兄,今晚試試先
ballhk58 發表於 2013-7-27 10:30:15 來自手機 | 顯示全部樓層
PAKAI_22213 發表於 2013-7-27 10:27
明白了,唔該晒師兄,今晚試試先

整好有機會就係我地開post玩車,未出黎睇下我地點整點玩啦
 樓主| PAKAI_22213 發表於 2013-7-27 10:37:29 | 顯示全部樓層
ballhk58 發表於 2013-7-27 10:30

收到
 樓主| PAKAI_22213 發表於 2013-7-27 10:37:58 | 顯示全部樓層
ballhk58 發表於 2013-7-27 10:30

收到