RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: monsterken
打印 上一主題 下一主題
收起左側

大腳車 SAVAGE, E-MAXX, REVO, 吹水/交流/車局區

樓主| monsterken 發表於 2013-10-24 02:20:07 | 只看該作者
唔理三七廿一啦!!!!
拿拿臨甩埋幅機出黎CHECK!!!!
好彩條"架林濕"無事.....如果唔係...

不過.....甩左出黎之後............唉............

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

佢竟然連個ENGINE PLATE都同我扯爆埋!!!!!

登錄/註冊後可看大圖

甩埋個波箱CHECK套BRAKE......唉....今晚一定瞓唔著....

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

又要俾心機返工搵錢整車啦.....
仲屎忽痕買左套A720..................................................
oscarchoi 發表於 2013-10-26 23:27:37 | 只看該作者
1. MonsterKen    Savage XSS + K5.9   2.4G     平日
2. Jeff                E-REVO                   2.4G     平日(ONLY 15/11或29/11)
3. DLAM             E-REVO + Slash       2.4G     平日 (8/11, 15/11 and 21/11 唔得)
4. ThomasZ        Savage+DBX+EMAXX 2.4G    平日 (日日都得,  星期三除外)
5. Oscar             Revo 3.3                    2.4G    週日
samsonl 發表於 2013-10-28 13:32:25 | 只看該作者
oscarchoi 發表於 2013-10-26 23:27
1. MonsterKen    Savage XSS + K5.9   2.4G     平日
2. Jeff                E-REVO                   2 ...

2. Jeff                E-REVO                   2.4G     平日(ONLY 15/11或29/11)
3. DLAM             E-REVO + Slash       2.4G     平日 (8/11, 15/11 and 21/11 唔得)
4. ThomasZ        Savage+DBX+EMAXX 2.4G    平日 (日日都得,  星期三除外)
5. Oscar             Revo 3.3                    2.4G    週日
6. Samsonl         Savage XS ss + XL     2.4G    週六或日
 樓主| monsterken 發表於 2013-10-31 23:36:59 | 只看該作者
各師兄們

暫定十一月車局日子為十一月十七日 (星期日)

場地都係MX CLUB

依家天氣好難講, 十一月都話會打風

所以依家先說明, 當日只係微雨的話都係入MX CLUB, 如果不幸大雨的話就會入越野倉拆TRACK

希望各車友多多支持一齊出席玩返日開心既~~~~

如有師兄會出席但技術或者維修上有困難可以出POST提出, 我地依到既師兄都會盡量幫忙希望可以令到大家順利參加聚會!!!

樓主| monsterken 發表於 2013-11-1 00:01:53 | 只看該作者
經過上次油電豬大戰之後....我隻豬離奇地內傷.....
為左下次可以安然無恙咁接受下一戰~~~
決定一次"十全大補豬"計劃
不過點知.....越拆.....就發現越多野爛....
所以除左隻豬重內傷外.....
我個荷包都超重傷....

四條狗骨.....得一條生環......改!!!!
不過好彩....依套加硬狗骨跟車返....
點知.....
佢同我個OPTION 17MM 狗骨杯係唔啱裝....
要用返原裝17MM六角.....

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

ENGINE MOUNT 用原廠OPTION 分體式
質料方面應該係信心保證
大佬....話晒7075喎...

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

樓主| monsterken 發表於 2013-11-1 00:05:08 | 只看該作者
到個ENGINE PLATE
改用10MM 連 HEAT SINK ENGINE PLATE~~~
仲會扯得爆?!?!?!?!?

登錄/註冊後可看大圖

上係原裝, 下係OPTION

登錄/註冊後可看大圖

厚度分別, 攞黎卜賊都得

登錄/註冊後可看大圖

OPTION 板底部有散熱坑紋

登錄/註冊後可看大圖

ThomasZ 發表於 2013-11-1 00:24:34 來自手機 | 只看該作者
到時早啲到,飲多幾缸!希望你今次人豬平安!
DLAM 發表於 2013-11-1 14:28:27 來自手機 | 只看該作者
果日最早幾點可以入場?

有冇師兄可以擺Google Map條 location link出嚟?
ThomasZ 發表於 2013-11-1 20:50:50 來自手機 | 只看該作者
DLAM 發表於 2013-11-1 14:28
果日最早幾點可以入場?

有冇師兄可以擺Google Map條 location link出嚟?

http://www.mxclub.com.hk
點擊Map有講點去。
wah1982 發表於 2013-11-1 20:55:37 | 只看該作者
參加,參加
oscarchoi 發表於 2013-11-1 23:15:11 | 只看該作者
DLAM 發表於 2013-11-1 14:28
果日最早幾點可以入場?

九時都可以入到
oscarchoi 發表於 2013-11-1 23:16:03 | 只看該作者

17號倉有比賽
mansiu 發表於 2013-11-2 02:59:02 | 只看該作者
DLAM 發表於 2013-11-7 08:49:00 來自手機 | 只看該作者
mansiu 發表於 2013-11-2 02:59
http://www.youtube.com/watch?v=TWflvaF152M

唔該晒!
 樓主| monsterken 發表於 2013-11-17 11:17:39 | 只看該作者
各師兄們對唔住!!
遲左公報消息!!!
.因MX club今日有人book左場地,所以車局取消。
小弟會盡快再公執日子
Tdot 發表於 2013-12-16 12:04:09 | 只看該作者
新手想入部大腳八車, 請問Stampede 4X4 好還是E-MAXX好玩D??(非brushless)

邊部會耐用D??
bigmouthguy 發表於 2013-12-17 00:29:40 | 只看該作者
E-maxx 你而家應該買啊到有刷版~~~

1) STAMPEDE 有3個MODEL你選邊個? 佢都係基於SLASH 變出黎既大腳, 原裝無刷電變最多用11.1V 3S 電, 都好快下, 比較細隻
2) E-maxx 行雙電, 8.4V X2 或11.1V X2 超暴力好好玩~~~ 原裝返黎用LIPO都行到60-70KM/H. 架車大隻D

如果你想玩大腳我會叫你買E-MAXX 但電而家市面上除左原裝LIPO FIT晒位就只有叫BY POWER訂做~~~ (以前唔洗, 而家無出個隻SIZE)

大家都係TRAXXAS野, 都耐用~~~ 唔好好似我咁過份就得喇~~~

amazingball 發表於 2013-12-17 06:40:20 | 只看該作者
請問師兄青衣藍澄灣橋底重仲有冇得玩
Tdot 發表於 2013-12-17 12:19:09 | 只看該作者
bigmouthguy 發表於 2013-12-17 00:29
E-maxx 你而家應該買啊到有刷版~~~

1) STAMPEDE 有3個MODEL你選邊個? 佢都係基於SLASH 變出黎既大腳, 原裝 ...

其實我就係唔想玩太快先唔玩brushless
想知穩定性和好玩性邊部會好D?
我expect STAMPEDE 4X4 會好像lunchbox 一比油就抬腳
bear_cat_x 發表於 2013-12-17 12:27:26 來自手機 | 只看該作者
amazingball 發表於 2013-12-17 06:40
請問師兄青衣藍澄灣橋底重仲有冇得玩

電定油先?