RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5079|回復: 15
收起左側

新入門想請教各位師兄Tamiya部1/16 JS-2入唔入得過?

Jagdtiger1944 發表於 2014-2-28 23:33:12 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟虎王迷本來想入部King Tiger 1/16玩下舊化咁 , 好彩上左來爬文見有師兄砌原來話係舊模要高手自己造過曬detail位,自問冇可能... 諗住都係入部JS-2,豹式或虎式
想請教下各師兄其實呢三部車是否都係新模 及 懸掛系統是否都一樣扭力棒,及金屬底盤?   而虎式好次出左幾版..  唔該唔該~
askalaw 發表於 2014-3-1 09:58:46 | 顯示全部樓層

最新係 JS-2, 之後係豹, 虎係最舊, 不過虎出左新版, 改用左新波箱. 全部都係行扭力杆同埋金屬底兜.
JS-2 小弟有一部, 入唔入得過好睇個人, 鍾意就咩都得
有片你睇, 換埋金屬帶行~
http://www.youtube.com/watch?v=ApCreLOEqFg

Panther g
http://www.youtube.com/watch?v=Ob9w30dSHR8

TIGER I
http://www.youtube.com/watch?v=4npFCq_E19s

樓主| Jagdtiger1944 發表於 2014-3-2 03:20:03 | 顯示全部樓層
多謝師兄指教! 同埋師兄知唔知原裝係咪有跟高,低扭力齒比齒輪可以更換, 因想整到部車行得慢D動作似二戰實車較仿真
今日出去行左轉, 宏X得部Tiger I 5%)).  廣華7-11左面果間 JS-2 6%*) , 豹式 5!*) 價錢算平嗎?   想請教下邊間抵買D?  謝謝 !

小弟應該入部豹式, 不過我feel到買完一架應該好難停止... D補品改件好正, 又係無底深潭

撻車果團噴煙好正...

http://www.youtube.com/watch?v=Fn-rDyLkPMg
hetzer 發表於 2014-3-9 20:39:58 來自手機 | 顯示全部樓層
有錢就入得過!
joefanghui 發表於 2014-5-10 21:11:06 | 顯示全部樓層
askalaw 發表於 2014-3-1 09:58
最新係 JS-2, 之後係豹, 虎係最舊, 不過虎出左新版, 改用左新波箱. 全部都係行扭力杆同埋金屬底兜.
JS-2  ...

CHING,请问金属底兜是否指底盘?
askalaw 發表於 2014-5-11 15:55:19 | 顯示全部樓層
joefanghui 發表於 2014-5-10 21:11
CHING,请问金属底兜是否指底盘?

YES, 冇錯!
LEOPARD2A6 發表於 2014-5-12 18:30:31 | 顯示全部樓層
希望田宮快D有新坦克出, 如果出多架現代坦克就正.
askalaw 發表於 2014-5-13 10:10:17 | 顯示全部樓層
今年無望,明年可能會出吧,估計出都係現代車。
shingyau 發表於 2014-5-13 14:31:04 | 顯示全部樓層
JS-2
simon540 發表於 2014-5-13 14:44:13 | 顯示全部樓層
最好出中國ZTZ99A,美軍M1A1或M1A2之類
joefanghui 發表於 2014-5-13 21:18:45 | 顯示全部樓層
askalaw 發表於 2014-3-1 09:58
JS-2  ...

CHING,请问你部JS-2在哪里买噶,几钱啊? 多谢
joefanghui 發表於 2014-5-13 21:20:01 | 顯示全部樓層
Jagdtiger1944 發表於 2014-3-2 03:20
多謝師兄指教! 同埋師兄知唔知原裝係咪有跟高,低扭力齒比齒輪可以更換, 因想整到部車行得慢D動作似二戰實車 ...

CHING,请问,现在JS-2卖几钱啊?
askalaw 發表於 2014-5-14 22:59:30 | 顯示全部樓層
joefanghui 發表於 2014-5-13 21:18
CHING,请问你部JS-2在哪里买噶,几钱啊? 多谢

旺角 kws 有~ 應該仲要6千幾。。
hsukoonyuen 發表於 2015-2-28 11:25:55 | 顯示全部樓層
I just brought a JS-2 Japan version, its around 5700 include delivery
Barry28 發表於 2015-3-5 20:53:08 來自手機 | 顯示全部樓層
搞到我都心思思想買部JS-2玩呀!
hsukoonyuen 發表於 2015-3-5 21:09:46 | 顯示全部樓層
you may try Banzai Hobby, for some reason the delivery cost for this particular model is lower then the others