RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2341|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

選擇困難症!

jerry722 發表於 2014-6-23 21:18:28 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
麻煩各大C HING 幫幫手,請問這幾隻RTR版本有乜分別!萬二分感激!

arigato 發表於 2014-6-23 21:42:21 | 只看該作者
師兄,你上axialracing.com會清楚
AreanC 發表於 2014-6-23 22:10:13 | 只看該作者
師兄,你應該先考慮你想玩邊款車架,以上幅圖有兩款,1) SCX10,2) AX10

之後先諗下全廠砌好(RTR), 定係自己砌(KIT).
 樓主| jerry722 發表於 2014-6-23 23:21:32 | 只看該作者
我林住買RTR,請問scx同AX有乜唔同呀?徐左車殼不一樣.......
性情中人 發表於 2014-6-24 00:01:26 來自手機 | 只看該作者
ax10 - 2.2 tires, dedicated rock crawler.  scx10 - 1.9 tires, scale crawler/trail runner.   it all depends on what you want to do with it. If you want to do some serious crawling i would go with a 2.2 size rig. If you are more into the scale side of things, the scx is an awesome little rig in my opinion.
性情中人 發表於 2014-6-24 00:02:35 來自手機 | 只看該作者
性情中人 發表於 2014-6-24 00:01
ax10 - 2.2 tires, dedicated rock crawler.  scx10 - 1.9 tires, scale crawler/trail runner.   it all d ...

Quoted from http://www.rcuniverse.com/forum/rc-rock-crawlers-277/9201095-scx10-vs-ax10.html

大約:AX爬石能力好D, SCX像真D
ricksonchow 發表於 2014-6-24 01:37:51 | 只看該作者
除左AX10 同SCX10 之外仲有WRAITH, 都十分好爬
 樓主| jerry722 發表於 2014-6-24 03:16:09 | 只看該作者
多謝各位C HING 意見,等我消化吓再決定買邊隻
無限sky 發表於 2014-6-24 10:05:46 | 只看該作者
消化完...可能出裏無貨了
ckwu@@ 發表於 2014-6-24 10:25:56 | 只看該作者
2款一齊買啦~
965 發表於 2014-6-24 12:15:12 來自手機 | 只看該作者
SCX la..
chaziu 發表於 2014-6-24 16:39:38 | 只看該作者
睇你d fd / 會join ge group 玩1.9 定2.2 多,一班人玩同一樣野會開心好多。如果成班fd 玩1.9 你玩2.2 可能會覺得路段太容易無左樂趣。
 樓主| jerry722 發表於 2014-6-24 19:28:26 | 只看該作者
其實我未找到朋友或C HING 一齊玩,請問有冇西九荃灣區的CHING 呀?
655209lkt 發表於 2014-6-24 19:35:14 | 只看該作者
WRAITH
Annie268 發表於 2014-6-25 05:06:05 來自手機 | 只看該作者
Buy two
丫匡 發表於 2014-6-25 06:53:31 | 只看該作者
Wraith絕對值得擁有
 樓主| jerry722 發表於 2014-6-25 08:20:44 | 只看該作者
我係youtube 睇過好多片,都係覺得axial D車行得最順,所以就在這品牌選擇
唯一係GMADE 未睇過片唔知得唔得