RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2377|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

CR01 要用咩接收可以四輪轉向

cyberkohk 發表於 2014-6-28 23:54:43 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
CR01 要用咩接收可以四輪轉向 , 係唔係有兩隻SERVO及接收要3CH都可以, 牌子有無分別 .
有無套裝接收介紹吓 , 經濟玩到就可以如果可以防水係唔係貴好多. 防水SERVO要600幾一隻 . 有無經濟D
TOMY1988 發表於 2014-6-29 00:01:22 | 只看該作者
睇你要轉到就得定 要四種方式..........

一般3PL就得........

4PL就有四種方式.....

我就用左隻普通SERVO.......$100內既玩水.....

仲要玩咁耐都無事.........

樓主| cyberkohk 發表於 2014-6-30 23:19:29 | 只看該作者
我有一套 FS-GT3C 應該點SET至可以用到四輪轉向 ,  CHING 請指教.
ming 發表於 2014-7-1 11:45:29 | 只看該作者
上淘宝,有隻叫春天SERVO,平靚正,又防水!
ming 發表於 2014-7-1 11:50:13 | 只看該作者
特价春天舵机原厂正品 SM-4315M 15KG 金属齿模拟防水舵机 http://tb.cn/GfIscYy
ming 發表於 2014-7-1 11:54:06 | 只看該作者
ming 發表於 2014-7-1 11:54:48 | 只看該作者
這一重都是防水的100元一隻!
 樓主| cyberkohk 發表於 2014-7-18 15:25:18 | 只看該作者
一舨3PL點SET
pkoki 發表於 2014-7-18 15:28:52 | 只看該作者

最直接就係買條servo一開二線 乜都唔洗set
 樓主| cyberkohk 發表於 2014-7-19 23:01:28 | 只看該作者
整好咗 , 不過個SERVO會突然無反應 , 接收又轉紅燈.....會唔會唔夠電
auaxq 發表於 2014-7-21 03:42:15 | 只看該作者
cyberkohk 發表於 2014-7-19 23:01
整好咗 , 不過個SERVO會突然無反應 , 接收又轉紅燈.....會唔會唔夠電

師兄~我用MT4~配番一般SANWA接收:RX-371W.用第一及第三CH.跟住再係枝控到SET.完全布問題.我試過用GT3C不過佢第3CH係第3個制唔可以同步用.做其他開關係可以做唔到4WS效果.如果係CH1用1出2Y線接兩個SERVO都會出現師兄講既情況。可能電壓不足掛