RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8235|回復: 68
打印 上一主題 下一主題
收起左側

零七二月十日.拖頭貨車.西九龍文化地標巡遊.送狗迎豬團拜聚

老占 發表於 2007-2-5 20:16:32 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

登錄/註冊後可看大圖

相信是狗年最後一次聚會.我們將送舊迎新.與一眾版友歡渡豬年來臨!!

〔遙控工房株式會社〕.不停為大家精心安排一浪接一浪的放車活動

務求令一眾貨車發燒友能夠參加我們的聚會之餘,同時亦能交流遙控貨車心德

發揮及展示出閣下長年累月所造出的心血,駛出您們的遙控技術外

大會亦安排足夠時間給予各版友,晚宴時精研閣下的貨車偉論等等 

鐵定於本周六.零七年二月十日

我們將會於尖沙咀天星碼頭外,鐘樓集合

行程將會經過: 漾日居/擎天半島,

駛至渡船角/渡船街附近晚宴

然後再經佐敦或油麻地等,終點站暫定為大角咀附近一帶

由於需要預訂晚飯小菜席位,名額有限
(暫時預定延開一席名額約為12位)

現大會內定人數經已組團有數位版友支持參加. 

如欲參與是次活動的朋友,請儘快於日內於此欄報上晶片頻道

有待我們點算而決定當日晚飯人數,預訂晚宴座位

請各有意參與的朋友們,儘快在此文章回覆吧

遙控工房株式會社

(拖頭/貨車/巴士) 狂熱份子及各應邀車手注意

詳情如以下列表:

===================================

聚會日期: 二零零七年二月十日
      鐵定於本星期六

集合地點: 尖沙咀天星碼頭鐘樓  

集合時間: 晚上六時三十分

出發時間: 晚上七時正零分

聚會起點: 尖沙咀天星碼頭鐘樓

聚會終點: 大角咀奧運站/旺角等

途經路線: (1)尖沙咀天星碼頭

(2)沿廣東道佐敦方向.駛至中港城

(3)佐敦高爾夫球場.擎天半島附近

(4)柯士甸道白/加士街附近晚餐 
         〔估計時間: 晚上八時半左右〕

(5)沿深旺道方向.駛至富榮花園附近

(6)奧海城附近

(7)大角咀奧運站

(8)有可能往旺角方向解散 
         〔視乎時間是否許可決定路線〕

===================================

已於電話確認車手頻道如下:

車手名稱:          頻道列表:

1) 老占 ------------FM 40.470  〔拖頭〕
                  FM 40.850
                  FM 72.190

2) 有勇無謀 ---------PCM 40.750  〔巴士〕
3) FS9142 --------FM 72.170  〔貨車〕
4) Mark哥 ---------FM 40.670  〔拖頭〕
5) KMB182 --------FM 40.810  〔拖頭〕
6) Jonny ---------FM 36.490  〔拖頭〕
7) Dickyling -----FM 40.695  〔拖頭〕
8) DG8380 --------FM 40.965  〔巴士〕
9) 阿賢 ------------FM 35.140  〔拖頭〕
10)鬼谷組 -----------FM 40.770  〔拖頭〕
11)Rickyson ------FM 72.820  〔拖頭〕
12)中山利達VIP -------AM 27.490  〔拖頭〕
13)SPAWN ---------FM 40.810  〔拖頭〕
                  FM 72.950  〔拖頭〕

FM72.950orFM40.810

備注: 〔巴士〕.橙色
    〔拖頭〕.綠色
    〔貨車〕.紫色

各遙控工房的朋友們,如有意欲參與我們的集體放拖頭聚會

可以用遙控工房討論區報晶片頻道,或以短訊方式聯絡在下,pm閣下的聯絡電話給本人

歡迎您隨時加入我們之放車行列 

請各應邀車手以手機方式,隨時致電與小第(老占)保持適當聯絡

同時,希望各車手務必準時出席.

多謝支持及參與,由遙控工房株式會社舉辦的是次活動,謝謝.

FS9142 發表於 2007-2-5 20:26:57 | 只看該作者
fm72.170
送狗迎豬!!"
KMB182 發表於 2007-2-5 21:27:45 | 只看該作者
FM40.810 (Ford)
thx!!
jonny 發表於 2007-2-5 21:30:30 | 只看該作者
FM 36.490 拖頭
 樓主| 老占 發表於 2007-2-6 01:39:58 | 只看該作者
請各車手注意.已更改行車路線.但出發地點不變
dickyling 發表於 2007-2-6 02:08:44 | 只看該作者
FM40.695
courel500 發表於 2007-2-6 14:06:45 | 只看該作者

去錦繡花園聚會嗎 , 呢幾日應景呀
 樓主| 老占 發表於 2007-2-6 14:35:09 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2007-2-6 14:06 發表

又係喎..

不過會唔會去到俾居民用廢置單車擋路. 

繼而同佢地爆發衝特.俾錦繡居民毀車. 
courel500 發表於 2007-2-6 14:38:37 | 只看該作者
原帖由 老占 於 2007-2-6 14:35 發表

又係喎..

哈哈 ! 唔知啦 , 要試下先知 !
 樓主| 老占 發表於 2007-2-6 14:43:57 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2007-2-6 14:06 發表

更有可能被各大傳媒放上頭條:

”一班遙控貨車發燒友被號召抗議”

不過講真..我自己本身渣十六噸既..本身都好少去那邊貨櫃場交貨

不過如果從一個旁觀者角度睇件事..班居民又唔係特別有錢..

只不過屬於一群有小小錢既小社區..點解可以咁野蠻..可以專橫..

問心..小朋友本身無家教..先會係馬路邊踩單車..

亦因為家長管教不善..才會讓小朋友相反方向踩單車..
 (那條所謂〔私家路〕本身有行人專用路)

渣拖頭的朋友都知道..車太長根本不會照顧得到拖架後既視線!!

唔通一個行人係香港地亂過馬路..或者衝出黎..

下下都要個司機負上責任嗎!?

如果司機有唔岩唔著..有做錯..就是不當!!

但都係那句..子不教..父之過..話我鐵石心腸都係咁話!!
 樓主| 老占 發表於 2007-2-6 14:44:58 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2007-2-6 14:38 發表

哈哈 ! 唔知啦 , 要試下先知 !

到左星期六.件事可能經已無咁HIT 
有勇冇謀 發表於 2007-2-6 14:45:14 | 只看該作者
原帖由 老占 於 2007-2-6 14:35 發表

又係喎..

重要帶幾個 "假人" 去 轆.... .
courel500 發表於 2007-2-6 14:47:30 | 只看該作者
原帖由 老占 於 2007-2-6 14:44 發表

到左星期六.件事可能經已無咁HIT    

而家即刻落去走轉先 !
有勇冇謀 發表於 2007-2-6 14:48:35 | 只看該作者
原帖由 老占 於 2007-2-6 14:43 發表

更有可能被各大傳媒放上頭條:

”一班遙控貨車發燒友被號召抗議”

不過講真..我自己本身渣十六噸既..本身都好少去那邊貨櫃場交貨

不過如果從一個旁?br />
只不過屬於一群有小小錢既小社區.. ...

不過行人係有道路使用優先權, 再者 行人不守交通規則而出事, o物 又係問罪駕駛者....

樓主| 老占 發表於 2007-2-6 14:56:18 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2007-2-6 14:47 發表

而家即刻落去走轉先 !

記住報告現場實況!! 

等我地有機會轉路線落去贈慶!! 
 樓主| 老占 發表於 2007-2-6 14:57:24 | 只看該作者
原帖由 有勇冇謀 於 2007-2-6 14:45 發表

重要帶幾個 "假人" 去 轆.... .

我是運輸界支持者.. 一係阿勇你扮錦繡居民.. 帶幾個Figure去模仿下佢地既表達方式喇 
courel500 發表於 2007-2-6 14:58:00 | 只看該作者
原帖由 老占 於 2007-2-6 14:56 發表

記住報告現場實況!! 

等我地有機會轉路線落去贈慶!! 

我意思係你而家去 , 唔係我呀 ! 我都無車 !
 樓主| 老占 發表於 2007-2-6 15:00:36 | 只看該作者
原帖由 有勇冇謀 於 2007-2-6 14:48 發表

不過行人係有道路使用優先權, 再者 行人不守交通規則而出事, o物 又係問罪駕駛者....

對.. 行人在(不影響其他道路使用者下..擁有優先權)

但當不守規則出事時.. 最後還是自己負上責任.. 上到法規.. 就算出左意外.. 還可能被判罪

出意外無人想.. 行人應該懂得自律.. 

而家唔係貨櫃車剷上行人路引致他人死亡..

而係小朋友父母唔管教.. 第二於馬路上以相反方向踩單車..

比方說: 高速公路度撞死人.. 如果駕駛者角度真的看不到他人.. 車死人.. 無罪!! 

良心是否過意得去.. 另作別論!!
 樓主| 老占 發表於 2007-2-6 15:03:14 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2007-2-6 14:58 發表

我意思係你而家去 , 唔係我呀 ! 我都無車 !

專登渣車入去睇咩環境.. 好浪費我油錢喎..

有無附近人仕知道最新情況呀?

或者電視機.. 報紙有無最新動向?

我地有個版友叫做: 鬼谷組

家住錦繡花園.. 不如報告下喇! 
courel500 發表於 2007-2-6 15:05:38 | 只看該作者
或者係 TC 度玩緊車既車友們 , 行出去睇睇 !