RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4953|回復: 15
收起左側

有冇ching係呢間網上訂過?

henry_lok 發表於 2014-11-20 21:01:08 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
http://www.asiatees.com/
好多牌子/款式都有, 有冇ching訂過?
george519 發表於 2014-11-20 21:38:52 | 顯示全部樓層
有呀
 樓主| henry_lok 發表於 2014-11-20 23:28:49 | 顯示全部樓層
可靠嗎?
價錢會比其他鋪貴?

thx ching
ricksonchow 發表於 2014-11-20 23:37:27 | 顯示全部樓層
係貴D, 不過有時有活動有優惠, 都可靠, 免費寄到郵局
ccc527 發表於 2014-11-21 06:22:57 | 顯示全部樓層
小弟都買過,OK!
貓仙人 發表於 2014-11-21 06:39:17 | 顯示全部樓層
買過野。。。無問題。。。。
 樓主| henry_lok 發表於 2014-11-21 07:40:34 | 顯示全部樓層
收到,多謝各位ching
yakuza 發表於 2014-11-21 12:55:15 | 顯示全部樓層
Good shop, it is the first online parts shop I will consider at the moment.
tophand88999 發表於 2020-3-9 13:13:26 | 顯示全部樓層
我買咗部車,送貨 勾咗 本地免費郵寄,

ATEE 突然打嚟話 超重,長闊高 都超,
明明係 免運費,又話超咗唔包,

既然未出,取消啦,取消又話要 扣我10%,

夾硬要我出郵費,感覺受騙

唔怪得香港網購搞唔起
yin36 發表於 2020-3-9 13:40:32 | 顯示全部樓層
你訂嘢前最好問左有冇貨先,有時網上寫有,但當你比晒錢後會話無的, 最好用個live chat 或者電郵問左先.
nde63h 發表於 2020-3-9 14:47:37 | 顯示全部樓層
tophand88999 發表於 2020-3-9 13:13

咁以後唔好幫襯呢間

我去開rcmart。未試過你講嗰啲問題
battle 發表於 2020-3-9 23:39:38 | 顯示全部樓層
tophand88999 發表於 2020-3-9 13:13

呢件事一定係Atee嘅問題,首先包裝尺寸和重量得佢地知,郵費成本點計得佢地知,車友買嘢揀郵遞在訂單註明免郵費,Atee接受這單為免郵費而車友又付了貨錢,即訂單已雙方確認,事後Atee不能再附加任何額外費用,呢D係做生意嘅誠信不欺客;因臨時有附加費車友取消訂單不想被騙是正確,點解要收10%費用,Atee錯在先還要斬客一刀,噉做生意有無攪_錯。

壇主:唔好講粗口
tophand88999 發表於 2020-3-11 12:58:13 | 顯示全部樓層
nde63h 發表於 2020-3-9 14:47
咁以後唔好幫襯呢間

我去開rcmart。未試過你講嗰啲問題

RCMart D 網站價 貴過KWS 10-20%,KWS 新車炒價,又同油麻地新店一樣。
都買過十幾次,不過最近個網站改版,個Search 功能以前就非常好用,而家又慢,又搵咩冇咩。

tophand88999 發表於 2020-3-11 13:12:18 | 顯示全部樓層
battle 發表於 2020-3-9 23:39
呢件事一定係Atee嘅問題,首先包裝尺寸和重量得佢地知,郵費成本點計得佢地知,車友買嘢揀郵遞在訂單註明 ...

貨收到了,冇下次姐。我check 過郵局費用,郵費係我比曬,佢地冇負責一部分。

郵費佔車價5%,貴呀

AMAT 發表於 2020-3-11 13:23:44 | 顯示全部樓層
其實唔少網上店鋪,都會用ONLINE計價系統。但唔少網站有時懶,淨係入公斤,但係冇入到體積,就會造成計錯運費現像。

好多時都係要由店硬食。

話分兩頭,其實有時系統都會計多,都係購買者俾俾,店鋪賺咗。

有時賺有時蝕。唔想咁就一定要入好晒所有SIZE呎吋咁就萬無一失。
不過入錯咗,就要硬食。

以我所知RCMART係計運費果到落咗好多心機,確保最準確。始終規模唔同,用心度係會有分別。
nde63h 發表於 2020-3-11 14:55:05 | 顯示全部樓層
tophand88999 發表於 2020-3-11 12:58
RCMart D 網站價 貴過KWS 10-20%,KWS 新車炒價,又同油麻地新店一樣。
都買過十幾次,不過最近個網站改 ...

我唔會理價錢。我最緊要方便。一間舖頭買齊晒所有野。

真心無興趣喺KWS行來行去格價。太辛苦。