RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8488|回復: 48
打印 上一主題 下一主題
收起左側

現在愈來愈多鬧市航拍

software2 發表於 2015-2-27 02:40:47 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
https://www.youtube.com/watch?v=Vlflaobawn8

唔係我拍,冇咁大膽...
dwing 發表於 2015-2-27 05:09:52 | 只看該作者
香港夜景真係好靚
solaris8x86 發表於 2015-2-27 05:39:30 | 只看該作者
先唔講條友思維幼稚,當部玩具用2.4GHz係市區4Q圍飛,隨時jam Q到阿媽都唔認得,而且條片仲out focus到不得了,成2皮一部嘅機影啲咁嘅水平既垃圾級video出嚟,真係廢到不得了。
isaac006 發表於 2015-2-27 08:22:38 來自手機 | 只看該作者
只怪衣加科技先進,航拍太方便,就算冇經驗冇知識既人都可以玩。應該要叫dji 將全個維港加落禁飛區。(不如我地全部都 dislike佢條片?)
zivtong 發表於 2015-2-27 08:47:54 | 只看該作者
我覺得常在鬧市亂飛既人, 多數都係冇玩直昇機底,不是舊一派有玩過直昇機既人.....
係一來就淨係識玩四軸既人
果班米人,跟本唔知咩係遙控模型,大多都亂來!
khho01 發表於 2015-2-27 09:29:57 | 只看該作者
唉! 萬一出事,以後大家沒得玩囉 !
yuenwai 發表於 2015-2-27 11:32:05 | 只看該作者
但拍得真係好靚wo
ng3c 發表於 2015-2-27 12:39:37 | 只看該作者
借用強國一句說話:經濟到位,人的素質未到位。有錢買Dji inspire 1 ,不過人就肯定無炸過機的經驗。唔知道預備功夫做得幾好都有炸機的機會。如果鬧市炸機就大家高高興興睇新聞!
yu254445 發表於 2015-2-27 14:47:15 | 只看該作者
維港2岸真系好吸引...但就無膽飛
kenl 發表於 2015-2-27 18:56:31 | 只看該作者

大家上去贈佢幾句啦咁冇公德 可以拎條片去告發佢都得
jeffchan27 發表於 2015-2-27 19:29:36 | 只看該作者
zivtong 發表於 2015-2-27 08:47
我覺得常在鬧市亂飛既人, 多數都係冇玩直昇機底,不是舊一派有玩過直昇機既人.....
係一來就淨係識玩四軸既 ...

讚成c,hing講法,我本身玩直昇機由32玩到91都有十幾年,宜家重玩四軸添,
但一定唔會在市區玩,一定在郊區,因太危險。
 樓主| software2 發表於 2015-2-27 21:09:55 | 只看該作者
https://www.youtube.com/watch?v=IFAsnWV0q54

我發覺特別多鬼佬鍾意在香港飛,睇套片尾段!
草上飛 發表於 2015-2-27 21:46:18 | 只看該作者
玩得航拍大多數都有咁上下年紀(都應該自律下,玩大左大家都冇得玩)
好似美國,北京,周圍都唔俾玩咁就冇癮啦
solaris8x86 發表於 2015-2-27 22:09:42 | 只看該作者

法國巴黎已完全唔比玩!! 就係因為近日有7部多軸係市中心內4Q圍飛! 咁就banned能咗!!!
咁法國Parrot AR Drone 3.0希望盡快全線結業啦。

uh1h 發表於 2015-2-28 07:40:24 | 只看該作者
身家多, 隻機跌落後傷人, 被民事索償, 肯負責賠償比人, 就即管這樣飛吧.......
kenl 發表於 2015-2-28 17:18:34 | 只看該作者
uh1h 發表於 2015-2-28 07:40
身家多, 隻機跌落後傷人, 被民事索償, 肯負責賠償比人, 就即管這樣飛吧....... ...

鬧市跌落泥,佢仲唔鷄咁腳走咩,真係企定定等拉?
kAyue 發表於 2015-2-28 17:53:23 | 只看該作者
點解仲要咁樣玩.....係咪要出事先安樂,咁高掉落街唔係講玩,扑中頭會死人
MCWOOD 發表於 2015-3-2 00:55:23 | 只看該作者
有冇買保險先?跌落呢肯定傷好多人

MCWOOD 發表於 2015-3-2 01:02:37 | 只看該作者

d 位朋友全部飛禁飛區,維港兩岸,青馬。。。

https://www.youtube.com/watch?v=jwalfPHi1bE

https://www.youtube.com/watch?v=BNDbBLDo6bg

市民不應在機場及飛機升降範圍附近放模型飛機。這些地方包括:

(i)   大嶼山北部;

(ii)  大欖涌至荃灣及青衣島一 帶;

(iii) 維多利亞港的沿岸地區;

eric1214 發表於 2015-4-1 02:08:34 | 只看該作者
isaac006 發表於 2015-2-27 08:22
只怪衣加科技先進,航拍太方便,就算冇經驗冇知識既人都可以玩。應該要叫dji 將全個維港加落禁飛區。(不如 ...

怒我直言, 點解講到DJI等如一齊? 點睇都唔覺得佢有咩POWER話邊度係禁飛就係禁飛區, 新玩意, 大家未意識到個問題, 味慢慢教育一下, 點睇香港人都重係明事理既人, 唔通第時你地個小朋友隨處痾屎, 你地唔係去教去, 而係同埋其他人一齊笑佢咩? 話就話自己點大個人,玩左幾多年又成, 甘更加要以身作則, 提點下新人嘛,而唔係度又話甘又話太高科技, 科技就緊係只會進步架啦, 全世界既人都唔識飛, 得你一個識, 甘得味?